Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 23 Ιουνίου 2023

Παρόν και μέλλον του Ποδοσφαίρου μας - Προϋπόθεση Ποιοτικής Εκπαίδευσης η γνώση και η ασίγαστη θέληση για μάθηση

Γράφει ο Αβραμίδης Γε. Δημήτριος
Εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής
ΜSc. M.P.H. Μaster Public Health - Αθλητισμός & Πρόληψη
Εξειδικευμένη Μετεκπαίδευση Ποδοσφαίρου D.S.H.S. Koln
DFB B Lizenz & Ε.Π.Ο. UEFA B

Εθνική ομάδα
… Τα περιθώρια επιλογής παικτών για τον ομοσπονδιακό προπονητή είναι στενά. Το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι πλημμυρισμένο από ξένους παίκτες. Άρα είναι στενά και τα περιθώρια της ανέλιξης των Ελλήνων παικτών μέσω του ελληνικού ποδοσφαίρου. Και θα είναι μονίμως στενά αν οι σύλλογοι δεν αλλάξουν τακτική για να εμπιστευθούν περισσότερο τα ελληνόπουλα …

Αυτούς έχουμε λοιπόν, μ΄ αυτούς προχωράμε και πάλι καλά που κάποια παιδιά παίζουν σε ξένα Πρωταθλήματα και εμπλουτίζουν τις εμπειρίες τους με καθοδηγητές ξένους προπονητές σε σοβαρές ξένες ομάδες …

… αλλά εάν γίνεται συνεχής αναπαραγωγή, τότε ίσως θα μπορέσουμε κι εμείς να γίνουμε μια άλλη Κροατία, ή μια άλλη Πορτογαλία στον παγκόσμιο χάρτη. Η Κροατία με 4 εκατομμύρια πληθυσμό και η Πορτογαλία με 10, αποτελούν πάντα μεγάλες δυνάμεις στο ποδόσφαιρο. Πως το πετυχαίνουν; Παράγοντας συνεχώς δικούς τους ποδοσφαιριστές. Οι κροατικές και πορτογαλικές ομάδες δεν ξοδεύουν τα λεφτά τους για ξένους. Έχουν τη δική τους, αστείρευτη δεξαμενή. Κι εμείς έχουμε δεξαμενή. Αλλά προτιμούμε να την αχρηστεύουμε αγοράζοντας ξένους (Γρηγοριάδης Σ. 2023)

Πελέ - Καταγωγή

Σε αυτούς του προβληματισμούς και τις επισημάνσεις οφείλω να προσθέσω μια ακόμα πληροφορία που σχετικά πρόσφατα εντόπισα στον αθηναϊκό τύπο. Στο δημοσίευμα αναφέρεται με κεφαλαία γράμματα: «ΠΟΣΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΑΝΤΥΠΑΣ ΚΑΠΕΛΕΣ ΕΚ ΧΑΝΙΩΝ ΚΡΗΤΗΣ ΜΕΤΟΙΚΗΣΕ ΤΟ 1928 ΕΙΣ ΡΙΟ ΔΕ ΖΑΝΕΗΡΟ ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ ΙΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΥΡΟΚΟΜΕΙΟΝ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΕΝΥΜΦΕΥΘΗ ΤΗΝ ΙΘΑΓΕΝΗ ΚΑΛΛΟΝΗ ΖΙΖΕΛ, ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 1940 ΑΠΕΚΤΗΣΕ ΕΝΑΝ ΥΙΟ, ΤΟΝ ΑΝΤΡΙΚΟ ΚΑΠΕΛΕ, ΟΣΤΙΣ ΕΓΙΝΕ ΓΝΩΣΤΟΣ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΚΟΡΙΣΤΙΚΟΝ ΠΕΛΕ;» (Μαζαράκης Α. 2023)

Κάτοχος μελλοντικά όπως γνωρίζουμε τριών παγκοσμίων κυπέλλων

Υπολείπονται

Δημιουργία Υποδομών

Το ποδόσφαιρό μας για να καταστεί ανταγωνιστικό θα πρέπει οπωσδήποτε να πραγματοποιηθούν - δημιουργηθούν οι κατάλληλες ποιοτικές ΔΟΜΕΣ. Δομές που θα υπάρχουν σε κάθε Ε.Π.Σ. Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων με υποστηρικτή τροφοδότη και κέντρο αναφοράς την Ε.Π.Ο. Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.

Καταρτισμένοι Εκπαιδευμένοι Εκπαιδευτές

Ένας μεγάλος σε αριθμό και κατάρτιση εκπαιδευτικών φυσικής Αγωγής με Ειδικότητα το Ποδόσφαιρο θα μπορούσε να βοηθήσει προς την επίτευξη αυτού του σκοπού. Με τον κατάλληλο προγραμματισμό και την αντίστοιχη μεθοδολογία μπορούν να επιτευχθούν πολύπλευροι αποδοτικοί στόχοι!

Αθλητικές εγκαταστάσεις σύγχρονες

Ξεκινώντας από τα σχολικά προαύλια και τα γήπεδα ποδοσφαίρου, διαμορφώνοντας κατάλληλους, ασφαλής και ελκυστικούς, προσβάσιμους χώρους άθλησης για όλους. Ας ξεκινήσουμε από τις κατάλληλες επιστρώσεις και διαγραμμίσεις. Ας συνεχίσουμε σταθερά και μεθοδευμένα ΕΡΓΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Δαπανώνται άσκοπα χρήματα χωρίς κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα. Χάνονται ταλέντα, το άθλημα φθίνει.

Ας αξιοποιήσουμε τις υλικές και πνευματικές μας δυνάμεις, να αναλογιστούμε τις ευθύνες μας.

Πηγές:

Γρηγοριάδης Απ. Στέλιος 2023: Αξίζει στήριξη αυτή η Εθνική κι αν θέλουμε να γίνει πιο ποιοτική ας αλλάξουν επιτέλους ρότα οι μεγάλες ελληνικές ομάδες. Εφημερίδα Μetrosport 21.6.2023, Σ. 22

Μαζαράκης Ανδρέας 2023: Ένας διαφορετικός αποχαιρετισμός στον βασιλιά Πελέ. Εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ Ομάδα 14-15.1.2023, Σ. 12

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.