Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 16 Ιουνίου 2024

Δήλωση Στέφανου Παραστατίδη για τις πυρκαγιές σε Χέρσο και Ποντοηράκλεια-Πλατανιά

Υπογράφει ο Στέφανος Παραστατίδης
Βουλευτής Κιλκίς
Οι δύο πρόσφατες πυρκαγιές που ξέσπασαν σε περιοχές του Κιλκίς, σε Χέρσο και Ποντοηράκλεια-Πλατανιά, αρχές καλοκαιριού, καταδεικνύουν πως και το φετινό καλοκαίρι προμηνύεται ιδιαίτερα δύσκολο καθώς ο συνεχόμενος καύσωνας και οι ιδιαίτερες κλιματολογικές συνθήκες της περιοχής μας ανεβάζουν υψηλά το επίπεδο επικινδυνότητας και την τάση ξεσπάσματος πυρκαγιών, απόρροια της κλιματικής αλλαγής που όλοι βιώνουμε.

Η άμεση και αποτελεσματική επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων και η ουσιώδης συνεργασία τους με όλους τους αρμόδιους φορείς αλλά και τους εθελοντές και κατοίκους των περιοχών συνετέλεσαν στον περιορισμό των πυρκαγιών και την κατάσβεσή τους, πριν κινδυνέψουν ανθρώπινες ζωές και περιουσίες. Αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια σε όλους ανεξαιρέτως για το δύσκολο και τιτάνιο έργο τους, για την άμεση κινητοποίησή τους αλλά και τον καλό συντονισμό τους. Θερμά, θερμά συγχαρητήρια και ένα μεγάλο ευχαριστώ!

Ο καλός σχεδιασμός της πολιτικής προστασίας για την πρόληψη, η συνεχής εγρήγορση και η επαρκής και αναγκαία στελέχωση των πυροσβεστικών υπηρεσιών θα πρέπει να αποτελούν προτεραιότητες για την πολιτεία για να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά τέτοιες επερχόμενες απειλές. Η πολιτεία να σκύψει στα προβλήματα, να δώσει άμεσες λύσεις πριν είναι αργά. Η κλιματική αλλαγή είναι εδώ και μας το δείχνει καθημερινά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.