Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 16 Ιουνίου 2024

Aνακοίνωση της "Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών" για τις εκλογές στους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς και Παιονίας

Δελτίο τύπου Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών

Τη Δευτέρα 17 Ιουνίου, οι εκπαιδευτικοί του Κιλκίς και της Παιονίας αποφασίζουμε τι Σωματεία και τι Ομοσπονδία θέλουμε.

Ψηφίζουμε και Δυναμώνουμε την «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών» ώστε τα Σωματεία και η Ομοσπονδία μας:

- Να διεκδικούν και να οργανώνουν τον αγώνα με βάση τις πραγματικές μας ανάγκες, για μόρφωση, δουλειά, ζωή με δικαιώματα.

 Να βρίσκονται δίπλα στους συναδέλφους και να τους στηρίζουν απέναντι σε διοικητικές και άλλες αυθαιρεσίες.

 Να ενημερώνουν για κάθε εξέλιξη, ώστε ο κλάδος να είναι προετοιμασμένος.

Να αναδεικνύουν τους πραγματικούς ενόχους και τις ευθύνες Κυβέρνησης, Διοίκησης, Δήμου και Περιφέρειας, χωρίς να έχουν δεσμεύσεις από αυτούς.

 Να χτίζουν συμμαχίες με άλλους εργαζόμενους, με τους γονείς.

Πλέον έχουμε πείρα…

…η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών»

Με τις προτάσεις και τη δράση της, για όλα τα ζητήματα, ανέδειξε τα προβλήματα του κλάδου και διεκδίκησε λύσεις.

Κατέθεσε προτάσεις για τα Μισθολογικά και Εργασιακά, την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, τα δικαιώματα των Αναπληρωτών και τα ζητήματα διαβίωσής τους, το ωράριο των Νηπιαγωγών, την Ειδική Αγωγή, την Υποχρηματοδότηση, τη Σχολική Στέγη, τις μεταφορές μαθητών.

- Πρότεινε πρακτικά μέτρα για την οργάνωση του αγώνα.

- Κατέθεσε ψηφίσματα για να εκφραστεί η συμπαράσταση των εκπαιδευτικών σε άλλους εργαζόμενους, σε απολυμένους εργάτες της περιοχής, στους Αγρότες, σε μαθητές και γονείς, στο λαό της Παλαιστίνης.

- Πρότεινε την κοινή δράση με Συλλόγους Γονέων και Εργατικά Σωματεία του Κιλκίς.

Η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών» τα έκανε αυτά…

…γιατί έχει στον προσανατολισμό της τις ανάγκες μαθητών και εκπαιδευτικών

…γιατί δεν έχει δεσμεύσεις από τη Διοίκηση και το Κράτος.

Σε όλα τα παραπάνω, όμως, συναντήσαμε τείχος, από ΔΑΚΕ, ΔΙΚΤΥΟ, ΔΗΣΥ σε Κιλκίς και Παιονία.

…ειδικά οι ευθύνες της ΔΑΚΕ είναι μεγαλύτερες, ως πρώτης δύναμης στα δύο ΔΣ.

Δεσμευμένη από την κυβερνητική πολιτική:

- Καταψήφισε την πλειοψηφία των παραπάνω προτάσεων.

Δεν κατέθεσε δικές της προτάσεις και σχέδιο οργάνωσης του αγώνα.

Ήταν μακριά από τα πραγματικά προβλήματα των συναδέλφων.

Δεν είναι τυχαίο που οι εκπαιδευτικοί στο Κιλκίς και την Παιονία, αναρωτιούνται: «Πού είναι τα Σωματεία μας;», αφού αυτά ήταν απόντα από μεγάλους αγώνες και απεργίες, από συσκέψεις σωματείων, αφού δεν είδαν έστω μία δημόσια κριτική στην κυβέρνηση, μία ανακοίνωση ή πρωτοβουλία με τις θέσεις του κλάδου.

Η υπονομευτική της στάση ήταν τέτοια, που έφτασε στο σημείο να αποκρύπτει ακόμα και ψηφίσματα συμπαράστασης που δέχτηκαν τα Σωματεία μας από εργαζόμενους του Κιλκίς στο αγώνα μας ενάντια στην αντιεκπαιδευτική «αξιολόγηση».

Γι’ αυτό τις κρίσιμες στιγμές βρέθηκαν απέναντι από τη θέληση του κλάδου και τα «μάζευαν» (π.χ. αξιολόγηση, ηλεκτρονικές εκλογές).

Γι’ αυτό τα στελέχη της ΔΑΚΕ (και σημερινοί της υποψήφιοι) «έτρεξαν» να μπουν στην Αξιολόγηση ως Διευθυντές, καλλιεργώντας την ηττοπάθεια, και λέγοντας ότι η «αξιολόγηση προχωράει».

…από κοντά και το ΔΙΚΤΥΟ στο ΣΕΠΕ Κιλκίς, που παρά τις αγωνιστικές κορώνες, στην πράξη τα «δίπλωνε».

Χωρίς να παίρνει ξεκάθαρη θέση για πολλά ζητήματα, δεν συνέβαλε ώστε να παρθούν διεκδικητικές αποφάσεις, να οργανωθεί ο αγώνας του κλάδου, ενώ υπήρχε η δυνατότητα να διαμορφωθεί η απαραίτητη πλειοψηφία στο ΔΣ του ΣΕΠΕ Κιλκίς για κάτι τέτοιο.

Γι’ αυτό – μην έχοντας άλλα επιχειρήματα – έφτασε στο σημείο να επιτίθεται στην ΑΣΕ, όχι για τις θέσεις και τη δράση μας, αλλά γιατί δήθεν «συνεργαζόμαστε» με τη ΔΑΚΕ (!). Χωρίς να εξηγεί, βέβαια, ότι η ΑΣΕ σεβόμενη την ψήφο των συναδέλφων προτείνει παντού, αναλογικό – αντιπροσωπευτικό προεδρείο (κάτι το οποίο δεν δέχτηκε το ΔΙΚΤΥΟ).

Ποιος ήταν ο καλύτερος σύμμαχος της κυβερνητικής ΔΑΚΕ, στη ΔΟΕ και στα Σωματεία, είναι γνωστό.

Το ΔΙΚΤΥΟ ήταν που τα «έβρισκε» με τη ΔΑΚΕ, όταν:

Ψήφιζαν μαζί (και με τη ΔΗΣΥ) στη ΔΟΕ να σταματήσει ο αγώνας ενάντια στην αξιολόγηση και να συμμετέχουν στις ηλεκτρονικές εκλογές για τα υπηρεσιακά συμβούλια. Μαζί (και με τη ΔΗΣΥ) στην ΑΔΕΔΥ καταψήφισαν την πραγματοποίηση γενικής απεργίας στις 17/3 κ.ά.

Παρόλο που υπάρχει απόφαση για απεργία – αποχή από την αξιολόγηση, τα στελέχη τους και σημερινοί υποψήφιοί τους μπήκαν στην «αξιολόγηση», την ώρα που δεκάδες συνάδελφοι στο Κιλκίς συνεχίζουν τον αγώνα.

Δεν άφησαν εκπρόσωπο εργατικού σωματείου του Κιλκίς να εκφράσει τη συμπαράσταση του σε κινητοποίηση του κλάδου, απομονώνοντας έτσι το Σωματείο από το εργατικό κίνημα.

 Με χρήματα του Σωματείου αγόρασαν Η/Υ για να διεξαχθούν οι ηλεκτρονικές εκλογές από τη Διοίκηση (για τα υπηρεσιακά συμβούλια 2022) κ.ά.

…στην ίδια ρότα και η ΔΗΣΥ στο ΣΕΠΕ Παιονίας, που με τη στάση και τις θέσεις της, δεν αποκάλυπτε τις κυβερνητικές ευθύνες για τα ζητήματα της εκπαίδευσης, κρύβοντας τα προβλήματα «κάτω από το χαλί». Έτσι έδινε στήριξη στην κυβερνητική ΔΑΚΕ, όπως κάνει και στο ΔΣ της ΔΟΕ που έχουν ταυτιστεί πλέον κατά 100%.

Σήμερα, είναι πιο εφικτό από ποτέ να αλλάξουν τα πράγματα και την 1η θέση στη ΔΟΕ να την έχει η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών» με περισσότερα μέλη στο ΔΣ, και όχι η κυβερνητική ΔΑΚΕ. Το ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής κερδίζει συνεχώς έδαφος, από τις μέχρι τώρα εκλογές που έχουν γίνει σε δεκάδες ΣΕΠΕ πανελλαδικά.

Γι’ αυτό στις 17 Ιουνίου, όσοι δεν ανεχόμαστε άλλο αυτή την κατάσταση, όσοι δεν συμβιβαζόμαστε και βρεθήκαμε στον αγώνα, φέρνουμε τα πάνω – κάτω με την ψήφο μας σε Κιλκίς και Παιονία!

Προχωράμε μαζί! Με την «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών» πιο δυνατή, για να νικήσει ο κλάδος στον αγώνα για μόρφωση, δουλειά, ζωή με αξιοπρέπεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.