Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 14 Μαΐου 2024

Πολύκαστρο: επιτυχημένη εκπαίδευση από την Επιμορφωτική Κιλκίς στη βασική υποστήριξη ζωής & χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδιστή, που οδηγεί σε πενταετή πιστοποίηση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Δελτίο τύπου Επιμορφωτικής Κιλκίς 
Η απόκτηση γνώσεων ζωτικής σημασίας για τους εκπαιδευόμενους και έμμεσα την κοινωνία, ήταν το αποτέλεσμα του σεμιναρίου «Βασική υποστήριξη ζωής & χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδιστή» που υλοποίησε το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Επιμορφωτική Κιλκίς στις 9 Μαΐου 2024, στο παράρτημά του στο Πολύκαστρο. Κατά τη διάρκεια της αξιολόγησης ο κύριος Δημήτρης Μπ. ένας από τους εκπαιδευόμενους, σχολίασε: «άκουσα κι έμαθα πράγματα για τα οποία είχα πλήρη άγνοια!». 

Μετά από το σχόλιό του, δημιουργούνται τα ερωτήματα: πόσο σημαντική είναι η γνώση όταν μπορεί να σώσει μια ζωή; αλλά και τι θα μπορούσε ίσως να προκαλέσει η άγνοια, στο ίδιο το παιδί μας, σε φίλους ή ακόμη και σε άγνωστους συνανθρώπους; Για τέτοιου είδους απαντήσεις συμμετείχαν πολίτες από διάφορα μέρη της Παιονίας, στο σεμινάριο της Επιμορφωτικής!

Πιο συγκεκριμένα, το πρόγραμμα αφορούσε στη Βασική Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση “ΚΑΑ” και τη χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδιστή “ΑΕΑ - AED” και σε αυτό δίδαξαν πιστοποιημένοι Εκπαιδευτές του Τομέα Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού-Τμήμα Κιλκίς. Οι συμμετέχοντες έλαβαν πολύτιμες γνώσεις, εξασκήθηκαν σε ειδικά προπλάσματα και στη χρήση απινιδιστή και γνώρισαν τις ορθές ενέργειες που οφείλουν να εφαρμόζουν σε επείγοντα περιστατικά που θέτουν σε κίνδυνο την ανθρώπινη ζωή. Μέσω της παρακολούθησης του σεμιναρίου διάρκειας 6 ωρών, οι συμμετέχοντες απόκτησαν πιστοποίηση των γνώσεων από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό με ισχύ για 5 χρόνια αλλά και σχετική βεβαίωση παρακολούθησης σεμιναρίου (με ισχύ εφ’ όρου ζωής) από το Πιστοποιημένο ΚΔΒΜ Επιμορφωτική Κιλκίς.

Στις πλήρως εξοπλισμένες αίθουσες της Επιμορφωτικής, η εκπαιδευτική ομάδα γνώρισε πώς μπορεί να ανταποκρίνεται σε δύσκολες και αιφνιδιαστικές καταστάσεις που αφορούν την προστασία της ζωής των βρεφών, των παιδιών και των ενηλίκων. Τα θέματα εκπαίδευσης εστίασαν σε συνήθεις παθολογικές καταστάσεις όπως είναι η λιποθυμία, το εγκεφαλικό/καρδιολογικό επεισόδιο, η επιληπτική κρίση, τραυματισμοί κ.ά. Φυσικά, ειδική έμφαση δόθηκε στην ΚΑΑ και τη χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδιστή. Οι γνώσεις που απόκτησαν οι εκπαιδευόμενοι δεν αποτελούν σημαντικό εφόδιο μόνο για τους ίδιους: έχουν αντίκτυπο και στην κοινωνία. Στο δρόμο, στο σχολείο, στα γήπεδα, στο βουνό, στις εκκλησίες, σε ένα εμπορικό κατάστημα…οπουδήποτε αν εφαρμοστεί η ορθή ενέργεια τη σωστή στιγμή, μπορεί να σωθεί μια ζωή.

Η ενίσχυση του επαγγελματικού προφίλ είναι ακόμη ένα πλεονέκτημα συμμετοχής στο σεμινάριο «Βασική υποστήριξη ζωής & χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδιστή», μιας και ολοένα και περισσότερο αρχίζει να εκτιμάται στο χώρο εργασίας του ιδιωτικού τομέα, αλλά και να συνυπολογίζεται σε τυχόν προκηρύξεις του Δημοσίου τομέα. Για παράδειγμα, για τη συμμετοχή στη δράση «νταντάδες της γειτονιάς» ένα από τα απαραίτητα προσόντα συμμετοχής είναι η απόδειξη γνώσεων πρώτων βοηθειών. Η δράση μέχρι τώρα εφαρμόζεται σε ορισμένους Δήμους της Ελλάδας και αναμένεται να εφαρμοστεί σε όλη τη χώρα με βάση τις πληροφορίες.

Τα στελέχη της Επιμορφωτικής, αναγνωρίζοντας τις ανάγκες εκπαίδευσης στην παροχή πρώτων βοηθειών από κοινωνική πλευρά αλλά και τις σύγχρονες απαιτήσεις της αγοράς εργασίας προγραμματίζουν νέα προσεχή τμήματα εκπαίδευσης και πιστοποίησης. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή ή ενημερωθούν για τυχόν λεπτομέρειες, κόστη κ.λ.π. ύστερα από επικοινωνία:

Τηλ: 2343097340 (Πολύκαστρο) και 2341029690 & 28705 (Κιλκίς) email: info@epimorfotiki.gr

Ηλεκτρονικά: Επιμορφωτική Κιλκίς







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.