Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 14 Μαΐου 2024

Γιορτή Αγίου Γεωργίου στον Ευρωπο

Δελτίο τύπου Κοινότητας Ευρωπού
Την Δευτέρα 06-05-2024 στον Ευρωπο τελέσθηκαν εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν του Αγίου Γεωργίου, υπό την αιγίδα του Δήμου Παιονίας και σε συνεργασία με την κοινότητα Ευρωπού.

Από νωρίς το πρωί εθελοντές, γυναίκες και άνδρες, προετοίμαζαν το παραδοσιακό φαγητό ΚΕΣΚΕΚΙ στο χώρο του μοναστηριού της Ζωοδόχου Πηγής.

Στην ενορία του Αγίου Γεωργίου Ευρωπού τελεστηκε η καθιερωμένη πρωινή θεία λειτουργία από τον πατέρα Ιωάννη.

Στις 16.15 το απόγευμα συγκεντρώθηκαν στο προαύλιο χώρο της εκκλησίας αθλητές του παλαιστικου συλλόγου Καραγιάννης Ευρωπού και παλαιστές που ταξίδεψαν από τις Σέρρες για να λάβουν μέρος στις εορταστικές εκδηλώσεις καθως και μέλη του πολιτιστικού συλλόγου Ευρωπού.

Ο Αιδεσιμόλογιωτατος Πατέρας Ιωάννης, ο αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Δουλκεριδης Γεώργιος, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Ναλμπαντης Τριαντάφυλλος, το τοπικό συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Ευρωπου, ο πρώην Δήμαρχος Ευρωπού κ.Κουρτζανιδης Ευθύμιος, ο πρόεδρος του συλλόγου Μικρασιατικων Σπουδών και Ερευνών κ Καραγιαννόπουλος Απόστολος, ο πρόεδρος του παλαιστικου συλλόγου Καραγιάννης Ευρωπού κ.Μπεαζιδης Αναστάσιος, η εκκλησιαστική επιτροπή, μαζί με όλα τα μέλη των συλλόγων και πλήθος κόσμου συνόδευσαν την εικόνα του Αγίου Γεωργίου στο μοναστηρι της Ζωοδόχου Πηγής.
Στο χώρο των εορταστικών εκδηλώσεων παρευρέθηκε και τίμησε με την παρουσία του ο Δήμαρχος Παιονίας Κωνσταντίνος Σιωνιδης .

Ακολούθησε παράκληση προς τον Άγιο Γεώργιο και ευλογήθηκε το ΚΕΣΚΕΚΙ . Ανταλλάχθηκαν ευχές και οι εθελοντές μοίρασαν το εδεσμα στους παρευρισκόμενους.

Τη σκυτάλη πήρε η παρουσιάστρια της εκδήλωσης και φιλόλογος κ.Σπυριδου Σμαραγδή.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε επίδειξη πάλης και παλαιστικους αγώνες από καταξιωμένους αθλητές του χώρου.

Ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί των τμημάτων του πολιτιστικού συλλόγου Ευρωπού,από διάφορα μέρη της Ελλάδας .

Η ημέρα έκλεισε με χορό και γλέντι για τον κόσμο από το μουσικό συγκρότημα goum brass .

Στο χώρο των εκδηλώσεων παρευρέθησαν εκτός από τους προαναφερόμενους και: ο αντιδήμαρχος πολιτισμού και αθλητισμού Κύρος Καλαβαζης, ο αντιδήμαρχος καθαριότητας, ανακύκλωσης και ηλεκτροφωτισμού Στυλιανός Γκαϊτατζής , η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δημοτικό συμβούλιο κ.Ιορδανίδου Σοφία, η πρόεδρος της Αξιούπολης κ. Αναστασια Παπαδοπούλου, η πρόεδρος της Μεσιας κ.Ιωαννιδου Ελλη, η πρόεδρος Λιμνοτοπου - Σιταριας και Ν.Καβαλας κ.Κριτη Μαρία, ο πρόεδρος του Πολυπετρου κ.Μισιρκος Νικόλαος , πρόεδροι και φορείς συλλόγων γειτονικών περιοχών και κάτοικοι της Παιονίας.
Με την παρουσία της τίμησε τις εκδηλώσεις η πολιτευτρια κ.Σακαλακη Άννα , η αντιδήμαρχος πολιτισμού ν. Πέλλας.κ. Μετεμητσακη Ευφροσύνη και η υποψήφια Ευρωβουλευτής κ. Αλιρη Χριστίνα.



















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.