Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2023

Δήμαρχος Κιλκίς για σχολικά δρομολόγια: Φταίνε Περιφέρεια και κυβέρνηση

Το θέμα που απασχόλησε το πρώτο μετά τις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς, ήταν αυτό της διακοπής των σχολικών δρομολογίων. Παρόντες στη συνεδρίαση ήταν εκπρόσωποι της Ένωσης Γονέων Δήμου Κιλκίς, οι οποίοι κατέθεσαν στο σώμα και σχετικό ψήφισμα στήριξης.

Μετά την ανάγνωση του ψηφίσματος από τον Πρόεδρο της Ένωσης κ. Κώστα Τσαουσίδη, ακολούθησε συζήτηση κατά την οποία, ενώ δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης τόνιζαν ότι ο δήμος Κιλκίς θα πρέπει, παρόλο που δεν είναι δική του αρμοδιότητα, να βγει μπροστά και να προσπαθήσει να βρει οποιοδήποτε παραθυράκι ώστε να συνδράμει όπως μπορεί στο φλέγον ζήτημα που αντιμετωπίζουν οι δημότες του, ο Δήμαρχος επαναλάμβανε ότι η μεταφορά των μαθητών είναι αποκλειστική αρμοδιότητα της Περιφέρειας και ότι δεν υπάρχουν περιθώρια παρέμβασης καθώς κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία. Βλέποντας μάλιστα τους δημοτικούς συμβούλους της μειοψηφίας να επιμένουν, έκανε λόγο για «ήρωες» και «ρομπέν των δασών των ταλαιπωρημένων».

Τελικά, αυτό που αποφασίστηκε μετά από πρόταση του Δημάρχου, είναι να πραγματοποιηθεί συνάντηση αντιπροσωπείας του Δήμου Κιλκίς με επικεφαλής τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Γιάννη Χατζηαποστόλου, αύριο Τετάρτη 1 Νοεμβρίου με την επίτροπο. Θέμα συζήτησης θα είναι το αν μπορεί νόμιμα και με ποιον τρόπο να καλυφθούν τα προβληματικά δρομολόγια με χρηματοδότηση του Δήμου, μέσα από τα νομικά πρόσωπα του, ήτοι τις Σχολικές Επιτροπές, προκειμένου να δοθεί προσωρινή λύση στο πρόβλημα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.