Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2023

Συγκινητικές στιγμές στο Πεδινό την 28η Οκτωβρίου στο Μνημείο Ηρώων

Γράφει η Μόνικα Σωτηριάδου 
Συγκινητικές στιγμές εξελίχθηκαν στο μνημείο Ηρώων της Πλατείας Ελευθερίας Πεδινού την ώρα που κατέθεσε στεφάνι στην μνήμη του Ήρωα δεκανέα Ιωάννη Μαμαντζή από το Πεδινό, η εγγονή του Ιωάννα Μαμαντζή, και στην συνέχεια διάβασε το χρονικό της μάχης όπου ο παππούς της άφησε την τελευταία του πνοή.

Σε πρoσωπική έρευνα της οικογένειας και με μαρτυρίες άλλων στρατιωτών που ήταν με τον παππού της όταν πήρε μέρος σε μάχη αναφέρουν ότι τραυματίστηκε θανάσιμα και ήταν δύσκολη η πρόσβαση στους τραυματιοφορείς να τον βοηθήσουν με αποτέλεσμα ο ίδιος να ζητήσει να τον εγκαταλείψουν.

Αυτό το σημείο της αναφοράς σε μια στιγμή άλλαξε τον παλμό της εκδήλωσης που παρακολουθούσε ο κόσμος και ακόμη πιό συγκινητικό ήταν που τράβηξε την προσοχή των παιδιών.

Στιγμές όπως αυτήν επιδιώκουν κάθε χρόνο οι οργανωτές της εκδήλωσης οι οποίες συγκινούν τον κόσμο που παρακολουθεί και όχι απλά συμμετέχει.

Την κατάλληλη στιγμή πλαισίωσε με επιτυχία το Ιστορικό γεγονός 28η Οκτωβρίου 1940 η Ιωάννα Μαμαντζή.

Τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Πεδινού διάβασαν γεγονότα από το έπος του σαράντα περήφανα για τον τόπο τους.

Ο Ιερέας τους Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πεδινού Πατέρας Κωσταντίνος Σαββίδης θύμισε σε όλους την μεγάλη προσφορά της Παναγίας Αγίας Σκέπης στον αγώνα των Ελλήνων η οποία σκέπασε τους αγωνιστές και τους έδωσε δύναμη.

Επίσης τόνισε.

"Το ΟΧΙ πρέπει να αποκτήσει μια άλλη ευρύτερη σημασία στην εποχή μας και σαν λαός να έχουμε προσωπικότητα και σεβασμό στα ιδανικά και στις αξίες της Πατρίδας μας που μας διδάσκει η ιστορία της.

Το ΌΧΙ να γίνει διαφορετικό και Ειρηνικό σε όσους επιδιώκουν να δημιουργούν προβλήματα στους λαούς.

Ας ξεκινήσει από τον καθένα ξεχωριστά για να μπορέσει να ακουστεί δυνατά όταν χρειαστεί".


Τέλος τα χειροκροτήματα στα Παιδιά την ώρα της παρέλασης ήταν η χαρά μιας μέρας που γέμισε μέσα σε λίγες στιγμές τις καρδιές όλων με Ελλάδα στην μνήμη ενός Στρατιώτη, που ήταν μνήμη όλων των Ελλήνων που θυσιάστηκαν για τον τόπο μας.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.