Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2023

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Τετάρτη, 1/11/2023, 11:23 μ.μ.

Συνελήφθησαν δύο άτομα στη Χαλκιδική για διακίνηση ναρκωτικών
Οι συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Πολυγύρου είχαν ως αποτέλεσμα να συλληφθούν χθες (31 Οκτωβρίου 2023) το μεσημέρι σε περιοχές της Χαλκιδικής, δύο ημεδαποί άνδρες, για διακίνηση ναρκωτικών.

Ειδικότερα, αρχικά εντοπίστηκε ο ένας από τους δύο άνδρες και διαπιστώθηκε να καλλιεργεί σε ειδικά διαμορφωμένο δωμάτιο της οικίας του 12 φυτά κάνναβης σε γλάστρες, με πλήρη εξοπλισμό εσωτερικής καλλιέργειας. Επίσης από την οικία του κατασχέθηκαν 8 συσκευασίες με κάνναβη συνολικού βάρους 402 γραμμαρίων και 1 κινητό τηλέφωνο.

Σε διαφορετική περιοχή της Χαλκιδικής εντοπίστηκε ο δεύτερος ημεδαπός άνδρας και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

· 5 συσκευασίες με κάνναβη, συνολικού βάρους 201 γραμμαρίων,

· 2 συσκευασίες με κατεργασμένη κάνναβη, συνολικού βάρους 30,6 γραμμαρίων,

· 1 ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας,

· 1 κυνηγετικό όπλο,

· 1 κινητό τηλέφωνο και

· το χρηματικό ποσό των 75.190 ευρώ, ως προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκιδικής.

Σύλληψη για ναρκωτικά


Συνελήφθη χθες (31 Οκτωβρίου 2023) το πρωί σε περιοχή της Ημαθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Αλεξάνδρειας, ημεδαπός άνδρας, καθώς σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, με τη συνδρομή του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σερρών, εντοπίστηκαν σε αποθήκη στον αύλειο χώρο της οικίας συνολική ποσότητα κάνναβης βάρους 950,4 γραμμαρίων, φυτικά αποσπάσματα κάνναβης βάρους 130,3 γραμμαρίων και σπόροι κάνναβης βάρους 190,6 γραμμαρίων.

Σύλληψη για απόπειρα κλοπής – Εξιχνίαση κλοπών

Συνελήφθη προχθές (30 Οκτωβρίου 2023) το απόγευμα στις Σέρρες από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σερρών, ημεδαπός άνδρας, καθώς το πρωί της ίδιας ημέρας εισήλθε παράνομα σε διαμέρισμα, χωρίς ωστόσο να προλάβει να αφαιρέσει κάτι, καθώς έγινε αντιληπτός από την ένοικο του διαμερίσματος. Από την περαιτέρω έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών προέκυψε ότι τον ίδιο μήνα διέρρηξε ακόμα 3 διαμερίσματα στην πόλη των Σερρών, όπου στα 2 από αυτά αφαίρεσε συνολικά το χρηματικό ποσό των 365 ευρώ και προσωπικά έγγραφα και αντικείμενα, σύμφωνα με δήλωση των παθόντων.

Συνελήφθησαν (5) άτομα για τρεις περιπτώσεις παράνομης μεταφοράς αλλοδαπών

Συνεχείς ελέγχους πραγματοποιούν καθημερινά αστυνομικοί διαφόρων Υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης για τον εντοπισμό ατόμων που εμπλέκονται σε περιπτώσεις παράνομης μεταφοράς αλλοδαπών.

Στο πλαίσιο αυτό, κατά το τελευταίο 24ωρο αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, συνέλαβαν πέντε (5) άτομα για τρεις περιπτώσεις μεταφοράς παράτυπων μεταναστών.

Αναλυτικότερα, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης συνελήφθησαν:

17χρονος αλλοδαπός, ο οποίος εντοπίσθηκε να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στην Εγνατία Οδό (ύψος Δερβενίου) και σε σήματα στάσης που του έγιναν, ανέπτυξε ταχύτητα προκειμένου να διαφύγει. Στη συνέχεια ακινητοποίησε το όχημα και προσπάθησε να διαφύγει πεζός, πλην όμως συνελήφθη, ενώ στο εσωτερικό του αυτοκινήτου βρέθηκαν τρεις (3) αλλοδαποί, στερούμενοι εγγράφων για την παραμονή τους στη χώρα.

17χρονος αλλοδαπός οδηγός και 28χρονος αλλοδαπός συνοδηγός Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Αθηνών (κόμβος Σίνδου), καθώς σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο όχημα εντοπίσθηκαν πέντε (5) μεταφερόμενοι αλλοδαποί, οι οποίοι δε διέθεταν τα απαραίτητα έγγραφα για τη νόμιμη παραμονή τους στην ελληνική επικράτεια.

24χρονος αλλοδαπός, στον κόμβο Δερβενίου, ο οποίος όπως διαπιστώθηκε έπειτα από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε, μετέφερε πέντε (5) παράτυπους μετανάστες. Επιπλέον, συνελήφθη 23χρονος αλλοδαπός, ο οποίος καθοδήγησε και βοήθησε τους διακινούμενους να επιβιβαστούν στο όχημα, στην περιοχή της Ευκαρπίας.

Οι συλληφθέντες, με τις δικογραφίες που σχηματίσθηκαν σε βάρος τους από τα Τμήματα Διαχείρισης Μετανάστευσης Θέρμης, Θεσσαλονίκης και Αγίου Αθανασίου αντίστοιχα, θα οδηγηθούν στις αρμόδιες δικαστικές Αρχές.

Στοχευμένοι έλεγχοι για φορτηγά που φέρουν μηχανισμούς επέμβασης-αλλοίωσης-παραποίησης δεδομένων ταχογράφου

Αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Λητής πραγματοποιούν συστηματικούς και στοχευμένους τροχονομικούς ελέγχους για τον εντοπισμό φορτηγών, τα οποία φέρουν μηχανισμούς επέμβασης – αλλοίωσης – παραποίησης δεδομένων του ταχογράφου.

Στο πλαίσιο αυτό, κατά το χρονικό διάστημα από 01 Μαρτίου έως και 31 Οκτωβρίου 2023, διαπιστώθηκε ότι συνολικά εκατόν ένα (101) φορτηγά οχήματα (65 με αλλοδαπές πινακίδες και 36 με ημεδαπές πινακίδες κυκλοφορίας), έφεραν μηχανισμούς επέμβασης και αλλοίωσης στοιχείων ταχογράφου, οι οποίοι δίνουν τη δυνατότητα στους οδηγούς να επεμβαίνουν κατά βούληση στην ορθή λειτουργία του ταχογράφου και ειδικότερα στην καταγραφή της δραστηριότητας, που αφορά στις ώρες οδήγησης και ανάπαυσης, τα διανυθέντα χιλιόμετρα και την ταχύτητα των οχημάτων.

Επιπρόσθετα, εντοπίστηκαν δέκα πέντε (15) φορτηγά οχήματα, στα οποία είχε απενεργοποιηθεί, με την χρήση ειδικών ηλεκτρονικών συσκευών, το σύστημα επιλεκτικής κατάλυσης (SCR) για την επεξεργασία των καυσαερίων με αποτέλεσμα τα οχήματα να εκπέμπουν βλαβερές ουσίες για το περιβάλλον και την υγεία του ανθρώπου, καθώς και ογδόντα τρεις (83) οδηγοί, που έκαναν χρήση κάρτας άλλου οδηγού.

Σημειώνεται ότι, στους οδηγούς και στις ιδιοκτήτριες εταιρείες των προαναφερόμενων οχημάτων επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές ποινές, κατά περίπτωση, ενώ οι μηχανισμοί επέμβασης και παραποίησης των δεδομένων ταχογράφου αφαιρέθηκαν και τα φορτηγά ακινητοποιήθηκαν και μεταφέρθηκαν σε εξουσιοδοτημένα συνεργεία προς αποκατάσταση της ορθής λειτουργίας των ταχογράφων.

Παρόμοιες αστυνομικές δράσεις θα συνεχιστούν και στο μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.