Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2023

Κιλτίδης: Σκέψεις και προβληματισμοί για τις Αυτοδιοικητικές εκλογές, στον Νομό μας

Υπογράφει ο Κώστας Κιλτίδης
Θεωρώ υποχρέωσή μου να τοποθετηθώ δημόσια για τις αυτοδιοικητικές εκλογές στον Νομό μας. Επαναλαμβάνω το αυτονόητο, είναι εκλογές του τόπου και των δημοτών για τα του οίκου τους ζητήματα. Αυτό δεν σημαίνει ότι εξαφανίζεται κάθε πολιτική – ιδεολογική διάσταση, που ούτως ή άλλως υπάρχει.

Επιδιώκω και αγωνίζομαι, να τιμώ πάντα την πολιτική και τη δεοντολογία με το περιεχόμενό τους.

Τοποθετήθηκα πριν 3 χρόνια, όταν θεσπίσθηκε ο νέος αυτοδιοικητικός νόμος με υπερενισχυμένη αναλογική (το γνωστό 43%). Έδειχνε σαφέστατα ο νέος νόμος τον δρόμο της συσπείρωσης, που αποκτούσε έντονα χαρακτηριστικά με την αύξηση του 150% των υποψηφίων Συμβούλων.

Έτσι προέκυπτε η αυτονόητη στήριξη - ταύτισή μου στον Απόστολο Τζιτζικώστα και η αναγκαία στήριξη του Δημήτρη Κυριακίδη. Στην Παιονία η εμπλοκή ήταν δεδομένη και δημιουργούσε εντάσεις και προβληματισμούς.

Δεν θα αποκρύψω, ότι τα αυτοδιοικητικά χαρακτηριστικά ομαδοποιούνται ή προσωποποιούνται επικίνδυνα. Εύχομαι να μη προκύψουν πικρές εμπειρίες. Δεν ανήκω όμως στην κατηγορία των πολιτικών, που δεν βλέπουν τραγικές προσωπικές διαδρομές και για αυτό το επισημαίνω. Ήταν δε φυσικό και αυτονόητο να πω τον καλό λόγο και να στηρίξω υποψηφίους σε όλα τα ψηφοδέλτια, που μακρά γνωριμία και σχέση, μου τους αναδείκνυε ως χρήσιμους και ωφέλιμους για τον Νομό και τους Δήμους, σ’ όποια παράταξη και αν πολιτεύθηκαν.

«Αρχή άνδρα (και γυναίκα) δείκνυσι και Άρχων κόσμει σαυτόν» .

Εύχομαι φώτιση, αφοσίωση στο καθήκον και αποτελεσματικότητα σε όλους τους εκλεγέντες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.