Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2023

Τι λένε τα μέλη του 15μελούς Λυκείου και Γυμνασίου Καμπάνη, για τη διακοπή των σχολικών μεταφορών

Υπογράφουν τα μέλη του 15μελούς Λυκείου και Γυμνασίου Καμπάνη

ΩΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΑΜΠΑΝΗ ΣΑΣ ΠΡΟΩΘΟΥΜΕ ΕΝΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΛΑΒΕ ΧΩΡΑ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ.
Το μείζον αυτό ζήτημα, για το οποίο εκδηλώνουμε την αγανάκτησή μας, είναι η απουσία μετακίνησης των παιδιών από τα χωριά τους έως τον σχολικό χώρο. Αυτό το ζήτημα δημιουργήθηκε από τη μη ανανέωση της σύμβασης των σχολικών λεωφορείων, καθώς, όπως ενημερωθήκαμε, οι τιμές τις οποίες ορίζει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δεν ικανοποιούν κανέναν ανάδοχο. Τη δεδομένη χρονική στιγμή εκτελούνται μόνο δύο δρομολόγια από τα 8, τα οποία και αυτά θα καταργηθούν στις 30/11 λόγω λήξης σύμβασης. Παρακάτω θα βρείτε τα δρομολόγια τα οποία δεν εκτελούνται αλλά και τους λόγους για τους οποίους δεν μπορεί να βρεθεί κάποιος άλλος τρόπος μετακίνησης εκτός από το αυτοκίνητο:

• Δεν εκτελούνται τα δρομολόγια ΠΕΡΙΝΘΟΣ,ΠΕΔΙΝΟ,ΓΑΛΛΙΚΟ,ΞΥΛΟΚΕΡΑΤΙΑ, ΣΥΝΟΙΚΙΑ ΜΥΛΟΙ & ΝΕΑ ΣΑΝΤΑ. Από τις 6 αυτές περιοχές 4 δεν έχουν πρόσβαση σε καθημερινά δρομολόγια του ΚΤΕΛ, επομένως δεν είναι δυνατή η μετακίνηση τους ούτε μα αυτό τον τρόπο.

• Στις περιοχές ΠΕΔΙΝΟ & ΠΕΡΙΝΘΟΣ υπάρχει στάση σε απόσταση τριών χιλιομέτρων από το χωριό Πεδινό.

• Στα χωριά ΞΥΛΟΚΕΡΑΤΙΑ & ΓΑΛΛΙΚΟΣ δεν ορίζεται κανένα δρομολόγιο του ΚΤΕΛ.

• Στη ΝΕΑ ΣΑΝΤΑ, αν και εκτελούνται δρομολόγια ανά τακτά χρονικά διαστήματα, υπάρχουν τα εξής προβλήματα:

Α) Δε συμπίπτουν οι ώρες με τα σχολικά ωράρια

Β) Η στάση αποβίβασης βρίσκεται στον κεντρικό δρόμο του χωριού και θέτει σε κίνδυνο της ασφάλεια των μαθητών.

Γ) Τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ δεν προορίζονται αποκλειστικά για το μαθητικό δυναμικό, καθώς υπάρχουν ήδη επιβάτες με συνέπεια να περιορίζεται ο αριθμός των μαθητών που επιθυμούν να μετακινηθούν.

Βρισκόμαστε σε μια βιομηχανική περιοχή και η πλειονότητα των γονέων εργάζεται σε εργοστάσια με σταθερά και εναλλασσόμενα ωράρια με αποτέλεσμα:

• Αναγκάζονται να καθυστερούν στην δουλεία τους.

• Οι γονείς επωμίζονται μεγάλη ευθύνη διότι αναλαμβάνουν να μεταφέρουν ξένα παιδιά

• Δε διαθέτουν όλοι μεταφορικό μέσο.

Σας παρακαλούμε, λοιπόν, να λάβετε υπόψη το παρόν έγγραφο και να φωτίσετε τη σπουδαιότητα του προβλήματος της μεταφοράς για τους μαθητές, δεδομένου ότι από τους 44 μαθητές του Λυκείου Καμπάνη μετακινούνται με μαθητικά λεωφορεία μόνο οι 17. Αντίστοιχα, για το Γυμνάσιο Καμπάνη από τους 82 μαθητές που μετακινούνται με μαθητικό λεωφορείο μόνο οι 29 έχουν αυτή τη στιγμή δυνατότητα μετακίνησης. Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.