Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2023

Δήλωση Στέφανου Παραστατίδη σε σχέση με ΠΑΘΕ Πολυκάστρου Μαλγάρων - Κατάθεση Επίκαιρης Ερώτησης

Στέφανος Παραστατίδης σε Σταϊκούρα για ΠΑΘΕ Πολυκάστρου-Μαλγάρων: “Θα περίμενα μεγαλύτερη ευαισθησία και απαντήσεις και όχι υπεκφυγές. Επανέρχομαι με κατάθεση επίκαιρης ερώτησης.”

Την 12.9.2023 κατέθεσα την με αριθμ. 687 ερώτησή μου προς τους Υπουργούς Υποδομών και Μεταφορών και Προστασίας του Πολίτη με θέμα τις τραγικές καθυστερήσεις στην υλοποίηση του έργου αυτοκινητοδρόμου Πολυκάστρου – Μαλγάρων και την πλημμελή λήψη μέτρων αποτροπής πολυάριθμων δυστυχημάτων στην ως άνω οδό.

Αντί ουσιαστικής απαντήσεως από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών στην ερώτηση που υπέβαλα τον Σεπτέμβριο, έγινα αποδέκτης μίας επιστολής της Εγνατίας Οδού η οποία στο πρώτο σκέλος του ερωτήματος δηλώνει αναρμόδια να απαντήσει και στο δεύτερο παραθέτει ξερά μία σειρά μέτρων ασφαλείας που έχει λάβει ως διαχειρίστρια λειτουργίας, συντήρησης και εκμετάλλευσης του τμήματος ΠΑΘΕ ως Κλειδί, χωρίς ωστόσο να προβεί σε οποιαδήποτε αποτίμηση για της αποτελεσματικότητας των μέτρων που έχει λάβει, αποτελεσματικότητα που η σκληρή πραγματικότητα διαψεύδει καθημερινά.

Το θεωρώ πρωτοφανές και θεσμικά αδιανόητο ο αρμόδιος Υπουργός, αντί απαντήσεως σε μέσο κοινοβουλευτικού ελέγχου να παίζει τον ρόλο του Κέντρου Διαβιβάσεων μεταξύ εταιρειών/αναδόχων και λοιπών φορέων και ενός βουλευτή του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Θα περίμενα από τον κ. Σταϊκούρα μεγαλύτερη ευαισθησία και θεσμική σοβαρότητα απέναντι σε ένα χρόνιο πρόβλημα που έχει οδηγήσει σε 10άδες θανάτους τα τελευταία χρόνια και προκαλεί τόσο πόνο και οργή στους κατοίκους του Κιλκίς και ανασφάλεια στους χρήστες του δρόμου.

Με δεδομένο ότι το αρμόδιο Υπουργείο δια της Εγνατίας Οδού δεν έδωσε καμία απάντηση ούτε για τις ευθύνες των καθυστερήσεων ούτε για την προοπτική και το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των διαδικασιών υλοποίησης του έργου, κατέθεσα επίκαιρη ερώτηση, ώστε να προσέλθει ο αρμόδιος Υπουργός στη Βουλή και να δώσει επιτέλους τις απαιτούμενες απαντήσεις.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησής μου μπορείτε να το διαβάσετε εδώ: https://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/c0d5184d-7550-4265-8e0b-078e1bc7375a/12395770.pdf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.