Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2023

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Τρίτη, 31/10/2023, 8:10 μ.μ.

Από το Τμήμα Ασφάλειας Πολυγύρου σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού για πλαστογραφία και απάτη κατ’ εξακολούθηση

Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πολυγύρου σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού άνδρα για τα αδικήματα της πλαστογραφίας και της απάτης κατ’ εξακολούθηση.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αναλυτική έρευνα των αστυνομικών, ο προαναφερόμενος άνδρας, ως ασφαλιστικός σύμβουλος, κατήρτιζε πλαστά ασφαλιστήρια συμβόλαια οχημάτων σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών, από τους οποίους λάμβανε κανονικά το χρηματικό αντίτιμο των ασφαλίστρων.

Η πλαστογράφηση των συμβολαίων αφορούσε - κατά περίπτωση - στη συνολική χρονική διάρκειά τους, στις ασφαλιστικές καλύψεις που αποτυπώνονταν σε αυτά, αλλά και στη συνολική αξία των ασφαλίστρων.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα διαπιστώθηκε ότι είχε καταρτίσει συνολικά 1.283 πλαστά ασφαλιστήρια συμβόλαια.

Με τον τρόπο αυτό αποκόμισε παράνομο περιουσιακό όφελος που ξεπερνά τις 14.000 ευρώ.

Από την οικία του σε περιοχή της Χαλκιδικής κατασχέθηκαν ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής, μία συσκευή αποθήκευσης, ένας εκτυπωτής και ιδιόχειρες σημειώσεις.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χαλκιδικής.

Σύλληψη για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης

Συνελήφθη χθες (30 Οκτωβρίου 2023) το πρωί σε περιοχή της Πέλλας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πέλλας, ημεδαπός άνδρας, καθώς σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του διαπιστώθηκε να καλλιεργεί σε γλάστρες 3 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως 2 μέτρων και 30 εκατοστών, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν. Επίσης κατασχέθηκαν ποσότητες κάνναβης συνολικού βάρους 766 γραμμαρίων και φυτικά αποσπάσματα κάνναβης βάρους 1 κιλού και 162 γραμμαρίων.

Εξιχνιάστηκαν διαρρήξεις οικιών και οχημάτων από περιοχές του Λαγκαδά Θεσσαλονίκης και της Κοζάνης

Από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, μετά από συστηματική και επισταμένη έρευνα, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 24χρονος ημεδαπού για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση – συμμορία.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο ανωτέρω από κοινού με άγνωστους, μέχρι στιγμής, συνεργούς του, από τέλη Απριλίου του 2022 έως τέλη Ιουνίου του 2022, προέβησαν σε τρείς (3) διαρρήξεις οικιών και δύο (2) διαρρήξεις οχημάτων, από τις περιοχές του Λαγκαδά Θεσσαλονίκης και της Κοζάνης, αφαιρώντας συνολικά κοσμήματα αξίας (9.000) ευρώ και διάφορα αντικείμενα των παθόντων.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 24χρονου στην περιοχή των Διαβατών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία (1) κονσόλα παιχνιδιών, (2) τάμπλετ, ένα (1) κινητό τηλέφωνο και οκτώ (8) αντρικά ρολόγια, την νόμιμη κατοχή των οποίων δεν μπορούσε να δικαιολογήσει.

Επιπλέον κατασχέθηκε και ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 24χρονου, το οποίο χρησιμοποιούσαν οι δράστες ως «επιχειρησιακό» όχημα για τις μετακινήσεις τους.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του θα υποβληθεί στις αρμόδιες δικαστικές αρχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.