Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2023

Ολλανδική Σχολή - Άρτια Ποδοσφαιρική Εκπαίδευση

Γράφει ο Αβραμίδης Γε. Δημήτριος
- M.Sc. Public Health & Sport - Εκπαιδευτικός, Φυσικής Αγωγής
- Εξειδικευμένη Μετεκπαίδευση Ποδοσφαίρου - Ανώτατη Γερμανική Αθλητική Σχολή D.S.H.S. Κολωνίας
- Προπονητής Εκπαιδευτής Ποδοσφαίρου - Ε.Π.Ο. UEFA B κ. D.F.B. B Lizenz 
- Ε-mail: avramidisdimitris@gmail.com

Στα πλαίσια των προκριματικών του Πανευρωπαϊκού κυπέλου Ποδοσφαίρου που θα διεξαχθεί το καλοκαίρι του 2024 στα γήπεδα της Γερμανίας, η Εθνική μας ομάδα αντιμετωπίζοντας μια από τις πλέον καταρτισμένες, ευρωπαϊκές ομάδες σε όλα τα επίπεδα, ηττήθηκε με τελικό σκορ 3:0. Αυτό πάντως που μένει ως συμπέρασμα είναι το γεγονός μιας ιδιαίτερης ομάδας η οποία παρουσιάζει σύνολο διαρκείας σε επίπεδο Total football, όπου ο καθένας ατομικά ποδοσφαιριστής είναι κατάλληλα εκπαιδευμένος, γνωρίζοντας το σύνολο των αγωνιστικών θέσεων σε ικανοποιητικό επίπεδο / βαθμό, αποτελώντας μια αξιόλογη και υπολογίσιμη Μονάδα του αγωνιζόμενου συνόλου με τα λιγότερα δυνατά τεχνικοτακτικά λάθη. Αποτέλεσμα μιας συνεχόμενης ποιοτικής εκπαίδευσης αυτών που αγωνίζονται σε υψηλότατο ποδοσφαιρικό επίπεδο σε πρωτοκλασάτους συλλόγους.

Παρακολουθήσαμε μεταξύ άλλων με θαυμασμό, έναν από τους χαρισματικούς αυτούς ποδοσφαιριστές τον Dumfries της Ίντερ του Μιλάνου, ο οποίος αγωνίζεται στην δεξιά πλευρά, να πραγματοποιεί και τις τρεις τελικές εξαιρετικές καταπληκτικές πάσες, μεταβιβάσεις - Finalpass στους πολύ σωστά τοποθετημένους αμαρκάριστους στον χώρο συμπαίκτες του στο 17΄, 31΄ και 39ο λεπτό, όλες οι ενέργειες που οδήγησαν σε γκολ επιτεύχθηκαν στο Α΄ ημίχρονο της καθοριστικής βαθμολογικά στον όμιλο αναμέτρησης, ενώ ο ίδιος παίκτης είχε και δοκάρι στο 36ο λ.

Θανάσιμο αμυντικό λάθος για την εθνική μας ομάδα αποδείχθηκε η αδυναμία αμυντικής κάλυψης - μαρκαρίσματος στους προωθημένους στην επίθεση αντίπαλους ολλανδούς ποδοσφαιριστές, οι οποίοι με χαρακτηριστική ευκολία και δίχως καμία πίεση, ανενόχλητοι ολοκλήρωσαν την αγωνιστική τους υπεροχή στο έδαφος αλλά κυρίως στον αέρα, όπως τα αδιάψευστα στατιστικά στοιχεία καταμαρτυρούν (πίν. 1).
Πηγή:
www Kicker.de

Άρτιος= ακέραιος, πλήρης, τέλειος (Τεγόπουλος - Φυτράκης: Μείζον Ελληνικό λεξικό, Εκδόσεις Αρμονία Α.Ε. 1997)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.