Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2023

Μάλγαρης Στέφανος: Διεκδικούμε πόρους – μηχανήματα-προσωπικό σύμφωνα με της αρμοδιότητες του Νομού Κιλκίς

Υπογράφει ο Στέφανος Μάλγαρης
Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Κιλκίς
- Διεκδικούμε πόρους – μηχανήματα-προσωπικό σύμφωνα με της αρμοδιότητες του Νομού μας 
- ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ 440 χιλ Υδατορέματα 3500 χιλ

Σημαντική κρίνεται η διεκδίκηση πόρων και έργων σύμφωνα με τις ανάγκες του Νομού και όχι με βάση τον πληθυσμό, όπως μας βλέπει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Παρόλα αυτά, φημολογείται ότι η διοίκηση της μας υπολογίζει όσο και τον Δήμο Εύοσμου Κορδελιού λόγω του ίδιου πληθυσμού μας πράγμα που δεν αποδεικνύεται από καμία πράξη. Οφείλουμε μαζί λοιπόν, να διεκδικήσουμε πόρους για τα 440 χιλιόμετρα οδικού δικτύου που ανήκουν στην Περιφέρεια με αιτιολογημένες και ορθολογικές προτάσεις που μπορούν γίνουν πράξεις και όχι με κούφιες υποσχέσεις.

Ακόμη, η χρηματοδότηση για συντηρήσεις του οδικού δικτύου σύμφωνα με τα χιλιόμετρα που είναι αρμοδιότητα της Περιφέρειας στο νομό Κιλκίς είναι ένα ζήτημα μείζονος σημασίας που πρέπει να επισημανθεί στη λίστα των πρωτευόντων έργων. Στην ευθύνη της Υποδιεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς μάλιστα, ανήκει το Εθνικό, Επαρχιακό και Δημοτικό Οδικό Δίκτυο, συνολικού μήκους (126,40+ 440,85 + 185,75) 753,00 Km για τα οποία δεν έχει γίνει κάποια σημαντική ενέργεια· αντιθέτως, η αδράνεια της διοίκησης αποδεικνύει για μια ακόμη φορά το πόσο μας υπολογίζουν ως Νομό.

Ο καθαρισμός των πρανών και των κλαδιών επίσης, είναι μια από τις κύριες επιδιώξεις μου που θα μπορέσει να καταστήσει ασφαλέστερη τη μετακίνηση μας προκειμένου αποφύγουμε τυχόν ατυχήματα! Τα τελευταία χρόνια ως ενεργός πολίτης παρατηρώ τους δρόμους αυτούς και φοβάμαι πως μπορεί να αποτελέσουν πηγή ποικίλων προβλημάτων και κυρίως ατυχημάτων λόγω του χαμηλού επιπέδου ορατότητας που υπάρχει σε εκείνα τα σημεία. Νομίζω άλλωστε πως κανένας μας δεν θέλει να θρηνήσει αλλά θύματα της ασφάλτου.

Το σύνολο των υδατορεμάτων, (πλήν αυτών της ευθύνης της Δασικής Υπηρεσίας) συνολικού μήκους 3.500 Km καλύπτεται από υδατορέματα και τάφρους που μπορούν να προκαλέσουν ποικίλα και σοβαρά προβλήματα στο Νομό μας. Έτσι, απαραίτητη κρίνεται η «επάνδρωση» ενός εξοπλισμού μηχανημάτων, πόρων καθώς και προσωπικού για την κάλυψη όλων των αρμοδιοτήτων της περιφέρειας.
Την Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2023 σας προσκαλώ να θέσουμε στόχους μαζί δίνοντας μάχη για την επίτευξη τους. Να αποκτήσουμε φωνή στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Να γίνουμε επιτέλους ένας υπολογίσιμος Νομός για όλους.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.