Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2023

Δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου στο νομό Κιλκίς

Δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου έχουν καταγραφεί εντός του 2023 στο νομό Κιλκίς, και τα δύο μέσα στο καλοκαίρι στον Δήμο Παιονίας. Το πρώτο καταγράφηκε στην περιοχή της Νέας Καβάλας στα μέσα Αυγούστου περίπου και το πιο πρόσφατο στην Πλατανιά χθες Πέμπτη 31 Αυγούστου.


Πρόκειται για δύο άνδρες ασθενείς, κατοίκους των οικισμών, μεγάλης ηλικίας με υποκείμενα νοσήματα, οι οποίοι εκδήλωσαν συμπτώματα και νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Κιλκίς, χωρίς ωστόσο να κινδυνεύει η υγεία τους.

Κατόπιν τούτου, και όπως προβλέπεται για την καταπολέμηση των κουνουπιών και την προστασία της Δημόσιας Υγείας, θα πραγματοποιηθούν σήμερα Παρασκευή 1η Σεπτεμβρίου από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, ακμαιοκτονίες και στους δύο οικισμούς, κατά τις βραδινές ώρες με τη μέθοδο ψεκασμού υπέρμικρου όγκου (ULV).

Η εικόνα πάντως στην Π.Ε. Κιλκίς σε σχέση με άλλους γειτονικούς νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας εμφανίζεται πολύ καλύτερη σε σχέση με τον αριθμό των κρουσμάτων, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε ο ΕΟΔΥ. Ειδικότερα, έως τις 29/8 εμφανίζονται καταγεγραμμένα 7 κρούσματα στην Π.Ε. Σερρών, 11 στην Π.Ε. Ημαθίας, 2 στην Π.Ε. Πέλλας, 4 στην Π.Ε. Πιερίας, 9 στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης και μόλις 1 στην Π.Ε. Κιλκίς.

Πιθανή ωστόσο και αναμενόμενη θεωρείται η διάγνωση περαιτέρω κρουσμάτων το ερχόμενο διάστημα, όπως αναφέρει ο ΕΟΔΥ, ο οποίος και καλεί τους πολίτες να τηρούν τα μέτρα ατομικής προστασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.