Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2023

Παρουσίαση των 142 υποψηφίων αλλά και των προγραμματικών θέσεων του συνδυασμού «Πράξεις για τη Μακεδονία»

Δελτίο τύπου  συνδυασμού «Πράξεις για τη Μακεδονία»
Με την παρουσία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ -Κίνημα Αλλαγής Νίκου Ανδρουλάκη θα πραγματοποιηθεί την ερχομένη Δευτέρα στις 7:30 μ.μ. η εκδήλωση για την παρουσίαση των 142 υποψηφίων αλλά και των προγραμματικών θέσεων του συνδυασμού «Πράξεις για τη Μακεδονία». Αυτό ανακοίνωσε σήμερα (1-09-2023) ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Πράξεις για τη Μακεδονία» Χρήστος Παπαστεργίου κατά τη διάρκεια συνέντευξη τύπου στην αίθουσα «Μανώλης Αναγνωστάκης», στο δημαρχείο της Θεσσαλονίκης.

«Εμείς ποτέ δεν κρύψαμε και δεν ντραπήκαμε για την κομματική μας ταυτότητα. Δεν βάζουμε την κομματική μας ταυτότητα στην πίσω τσέπη του παντελονιού μας», ξεκαθάρισε ο κ. Παπαστεργίου. Σημείωσε, μάλιστα ότι παρόλο που στο συνδυασμό συμμετέχουν και υποψήφιοι με άλλες πολιτικές επιλογές, όλοι αποδέχονται τον κομβικό ρόλο που διαδραμάτισε το ΠΑΣΟΚ -Κίνημα Αλλαγής στα αυτοδιοικητικά δρώμενα της χώρας μας.

Μιλώντας για τα πρόσωπα που μετέχουν στο ψηφοδέλτιο της περιφερειακής παράταξης ο συντονιστής της Χρόνης Μακρίδης, τόνισε ότι απαρτίζεται από ανθρώπους της εργασίας, της προσφοράς, και της δημιουργίας και που εθελοντικά συμμετέχουν στα κοινά. Τόνισε, επίσης, ότι «Τέσσερα χρόνια στην Περιφέρεια δραστηριοποιηθήκαμε όσο μπορούσαμε πιο εποικοδομητικά», στηρίζοντας θετικές πρωτοβουλίες και ασκώντας κριτική σε επιλογές με τις οποίες διαφωνούμε, ανέφερε.

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ

Ο κ. Παπαστεργίου απηύθυνε δύο ερωτήματα προς τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα: Α) Τον κάλεσε να απαντήσει εάν κατά την προεκλογική περίοδο θα μπει στην διαδικασία της προεκλογικής συζήτησης με όλους τους υποψήφιους περιφερειάρχες, και Β) Να δεσμευτεί, ότι εάν επανεκλεγεί, ότι θα εξαντλήσει τη θητεία του ως περιφερειάρχης και δεν θα φύγει στα μέσα της. Ερωτηθείς σχετικά, υπογράμμισε ο κ. Παπαστεργίου ότι ζητά αυτή τη δέσμευση καθώς η επόμενη πενταετία είναι πολύ κρίσιμη για την απορρόφηση ευρωπαϊκών κονδυλίων.

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης άσκησε, ακόμη, κριτική στη διοίκηση της Π.Κ.Μ. και τον Περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα σημειώνοντας ότι «η διοίκηση εκτός του ότι δεν συζητά με την αντιπολίτευση, δεν συζητά, επίσης και με τους αναπτυξιακούς φορείς της Κεντρικής Μακεδονίας». Ανέφερε, μάλιστα ότι αυτό δημιουργεί μια αρνητική κατάσταση, η οποία έχει ως αποτέλεσμα την συνεχή υποχώρηση της Π.Κ.Μ., όπως αποδεικνύουν όλα τα στατιστικά στοιχεία

ΑΝΑΤΡΟΠΗ

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο κ. Παπαστεργίου τόνισε ότι στόχος είναι «να ανατραπεί η σημερινή διοίκηση, να αλλάξει ο τρόπος που ασκείται η διοίκηση και η διαχείριση των ζητημάτων της Π.Κ.Μ., καθώς και ότι «πολλά πρόσωπα της σημερινής διοίκησης κινούνται σε λάθος κατεύθυνση».

Ο κ. Παπαστεργίου υποστήριξε ότι είναι πολύ χαμηλή η απορροφητικότητα των ευρωπαϊκών κονδυλίων, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι από τα 31 δισεκατομμύρια ευρώ του Ταμείου Ανάκαμψης, η Π.Κ.Μ. εξασφάλισε μόλις 42 εκατομμύρια ευρώ.

Ασκήθηκε, επίσης κριτική στον τρόπο λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου, όπου ο κ. Παπαστεργίου σημείωσε ότι «Έχουμε καταψηφίσει όλους τους προϋπολογισμούς, εκτός από εκείνον που ήρθε το 2021 (λόγω πανδημίας), αποσπώντας τη δέσμευση από τον Περιφερειάρχη ότι ο επόμενος προϋπολογισμός που θα συζητιόταν στο περιφερειακό συμβούλιο θα καταρτίζονταν με διαφορετικό τρόπο, όπως συνηθίζεται στις υπόλοιπές ευρωπαϊκές περιφέρειες, δηλαδή να συνοδεύονταν από έκθεση κοινωνικών και οικονομικών επιπτώσεων, να ξέρουμε τι στόχους βάζουμε για τον προϋπολογισμό»

Δυστυχώς ο περιφερειάρχης δεν κράτησε την υπόσχεσή του», υπογράμμισε ο κ. Παπαστεργίου, σημειώνοντας πως αυτό είναι ένα δείγμα της αντίληψης που έχει η διοίκηση για τον τρόπο διαχείρισης των ζητημάτων της Π.Κ.Μ..

FLYOVER

Για το Flyover ο κ. Παπαστεργίου σημείωσε ότι ενώ υπάρχει ΦΕΚ που προβλέπει πρώτα τη δημιουργία του εξωτερικού δακτυλίου (εξωτερική περιφερειακή) και έπειτα την υπερυψωμένη περιφερειακή, αυτός ο σχεδιασμός ανετράπη. «Ποιος πήρε τη νομική ευθύνη να παρακάμψει το ΦΕΚ και να αλλάξει τη σειρά εκτέλεσης των έργων; Γιατί δεν έγινε πρώτα ο εξωτερικός δακτύλιος που έχει χαμηλότερο κόστος από το flyover και δεν θα δημιουργούσε προβλήματα με την έναρξη των εργασιών του», αναρωτήθηκε.

«Το Flyover θα επιβαρύνει για αρκετά χρόνια το κυκλοφοριακό της πόλης, ενώ αντιθέτως η προτεραιότητα κατασκευής του ΕξοΔ δεν θα επιβαρύνει την κυκλοφορία της πόλης κατά τη φάση της κατασκευής του και φυσικά με την ολοκλήρωση του θα προσελκύσει ένα ποσοστό της κυκλοφορίας από την υφιστάμενη περιφερειακή οδό, διευκολύνοντας την μετέπειτα κατασκευή του Flyover» σημείωσε.

ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης αναφερόμενος στον Τύμβο Καστά στην Αμφίπολη, σημείωσε ότι η απορρόφηση των χρημάτων για την ανάδειξη του μνημείου είναι σε χαμηλά επίπεδα και πρόσθεσε ότι τόσο στον Τύμβο Καστά όσο και στο νέο μουσείο της Βεργίνας και μουσείο της Πέλλας, η Περιφέρεια Κ.Μ. δεν έχει προχωρήσει στα απαραίτητα έργα οδοποιίας για την βελτίωση της πρόσβασης στα μνημεία και τα μουσεία στην περιοχή της, με αποτέλεσμα να μην βελτιώνεται η τουριστική της εικόνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.