Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 22 Αυγούστου 2023

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Τρίτη, 22/8/2023, 8:30 μ.μ.

Σύλληψη για κλοπή

Συνελήφθη χθες (21 Αυγούστου 2023) το απόγευμα στις Σέρρες από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, ημεδαπός άνδρας, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, νωρίτερα την ίδια ημέρα αφαίρεσε μέσα από σταθμευμένο όχημα ένα κινητό τηλέφωνο, αξίας 300 ευρώ, σύμφωνα με δήλωση του παθόντα. Το κλεμμένο κινητό βρέθηκε στην κατοχή του και αποδόθηκε στον νόμιμο κάτοχό του.

Εξιχνίαση κλοπής

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Σερρών σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπής γυναίκας καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, μαζί με συνεργό της τον προηγούμενο μήνα διέρρηξαν οικία στις Σέρρες, από όπου αφαίρεσαν έναν φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή, αξίας 700 ευρώ, προσωπικά έγγραφα και αντικείμενα, καθώς και 2 τραπεζικές κάρτες, που με τη χρήση της μίας πραγματοποίησαν συναλλαγές σε καταστήματα, συνολικής αξίας 94,6 ευρώ.

Συλλήψεις για απόπειρα κλοπής

Συνελήφθησαν, επ’ αυτοφώρω, στις 20 Αυγούστου 2023 τις πρώτες πρωινές ώρες σε περιοχή της Ημαθίας, από περιπολούντες αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας, δύο ημεδαποί άνδρες και δύο ανήλικες ημεδαπές, καθώς προσπάθησαν να διαρρήξουν οικία, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν. Επιπλέον, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν δύο διαρρηκτικά εργαλεία που απέρριψε ο ένας από τους συλληφθέντες. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Αλεξάνδρειας.

Στοχευμένοι έλεγχοι με στόχο την αποτροπή της εκβίασης σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στη Χαλκιδική

Στοχευμένοι έλεγχοι με στόχο την αποτροπή εκβίασης σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, πραγματοποιήθηκαν από τις βραδινές ώρες της 19 έως πρώτες πρωινές ώρες της 20 Αυγούστου 2023, σε περιοχή της Χαλκιδικής.

Στο πλαίσιο της επιχειρησιακής δράσης, από κλιμάκια αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Πολυγύρου και του Γραφείου Ασφάλειας του Αστυνομικού Τμήματος Μουδανιών, καθώς και αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ελέγχθηκαν τόσο καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, όσο και θαμώνες.

Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση για την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, των επαγγελματιών και των τουριστών της περιοχής.

Αυτόφωρες συλλήψεις ατόμων για διάφορα αδικήματα

Στο πλαίσιο επισταμένων αστυνομικών ερευνών που διενεργούνται από τις Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, για την ταυτοποίηση και τον εντοπισμό ατόμων που εμπλέκονται σε διάφορα αδικήματα, αστυνομικοί διάφορων Υπηρεσιών προχώρησαν σε αυτόφωρες συλλήψεις ατόμων.

Μεταξύ άλλων,συνελήφθη, ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Καλαμαριάς, μεσημβρινές ώρες χθες (21-08-2023), 39χρονος ημεδαπός για απάτη, καθώς επιχείρησε να αποσπάσει το χρηματικό ποσό των 27.000 ευρώ από 61χρονο, με την πρόφαση τροχαίου ατυχήματος συγγενικού του προσώπου.
συνελήφθη από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, βραδινές ώρες χθες (21-08-2023), νεαρός ημεδαπός για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, διότι στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε κινητό τηλέφωνο, για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή στις 20-08-2023.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στις αρμόδιες δικαστικές αρχές.

Εξιχνιάστηκαν υποθέσεις κλοπής από την ευρύτερη περιοχή Κορδελιού – Ευόσμου

Από τη συνεχιζόμενη αστυνομική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Κορδελιού – Ευόσμου εξιχνιάστηκαν υποθέσεις κλοπών από περιοχές αρμοδιότητάς τους.

Για τις υποθέσεις σχηματίστηκαν, κατά περίπτωση, δικογραφίες, σε βάρος (7) συνολικά ατόμων (5 ημεδαπών – 2 αλλοδαπών), για ισάριθμες περιπτώσεις κλοπών, που έλαβαν χώρα κατά το χρονικό διάστημα Ιουνίου 2022 – Μαρτίου 2023 και κατά τις οποίες αφαιρέθηκαν χρηματικά ποσά, ηλεκτρικές συσκευές, διάφορα προϊόντα, κάρτες τραπεζών και προσωπικά έγγραφα.

Οι δικογραφίες που σχηματίστηκαν θα υποβληθούν στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση σε περιοχές των Δήμων Ωραιοκάστρου, Δέλτα και Παύλου Μελά

Πρωινές ώρες χθες (21-08-2023) πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, σε περιοχές των Δήμων Ωραιοκάστρου, Δέλτα και Παύλου Μελά, στο πλαίσιο ελέγχου επιχειρήσεων και εταιρειών με σκοπό την αντιμετώπιση της κλοπής μεταλλικών αντικειμένων και την περαιτέρω διακίνησή τους.

Αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, με τη συνδρομή του Τμήματος Προστασίας Περιβάλλοντος της ίδιας Διεύθυνσης, των Διευθύνσεων Άμεσης Δράσης, Τροχαίας και Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, καθώς και αρμοδίων υπαλλήλων της Υ.Ε.Ε.Δ.Ε., της Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. και της Διεύθυνσης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος/Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας προχώρησαν σε έρευνες και ελέγχους. Συγκεκριμένα:Διενεργήθηκαν (3) έρευνες,
Ελέγχθηκαν (54) άτομα και
(36) οχήματα,

- ενώ βεβαιώθηκαν:(11) διοικητικά πρόστιμα Κ.Ο.Κ. και (2) πλημμελήματα Κ.Ο.Κ. 
για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης,

- (1) διοικητικό πρόστιμο για ανασφάλιστη εργασία.

Παρόμοιες αστυνομικές επιχειρήσεις θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.