Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 14 Ιουνίου 2023

Μάντσεστερ Σίτυ 2023 - Πεπ Γκουαρτιόλα: Ένας άθλος στο σύγχρονο ποδόσφαιρο μιας καταπληκτικής πορείας

Αβραμίδης Γε. Δημήτριος M.Sc.
Public Health & Sport - Εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής
Η Μάντσεστερ Σίτι κατέκτησε για πρώτη φορά στην ιστορία της το Champions League και στο τέλος της ημέρας αυτή η κατάκτηση έρχεται να φέρει την απόλυτη δικαιοσύνη. Η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα ήταν η καλύτερη στην Ευρώπη. Σε όλη τη σεζόν … Μια χρονιά μύθος που πιστώνεται σε έναν προπονητή μύθο. Ο Πεπ Γκουαρντιόλα γίνεται ο πρώτος που καταφέρνει να πάρει δύο τρεμπλ. Ο άνθρωπος άλλαξε το ποδόσφαιρο με όσα έκανε στην Μπαρτσελόνα, συνεχίζει 15 χρόνια μετά να αφήνει τη σφραγίδα του όπου κι αν βρίσκεται (1)


Ο Πεπ Γκουαρντιόλα πήγε στη Μάντσεστερ Σίτι το καλοκαίρι του 2016 αναλαμβάνοντας μία και μοναδική αποστολή. Να κερδίσει το Champion League. Του πήρε επτά χρόνια για να τα καταφέρει. «Κανονικά θα έπρεπε να με είχαν διώξει», παραδέχθηκε ευθαρσώς λίγη ώρα μετά το τέλος του τελικού της Κωνσταντινούπολης. Αλλά δεν τον έδιωξαν. Γιατί είχαν εμπιστοσύνη στο πλάνο του … Άλλωστε η Σίτι έχει σαρώσει τους τίτλους στην Premier League επί των ημερών του (πέντε μέσα στην επταετία), ενώ και στο Champions League, αν παρατηρήσει κανείς τα πεπραγμένα της αυτά τα επτά χρόνια, η πορεία της ήταν ανοδική και ουσιαστικά χωρίς πισωγυρίσματα.

Την πρώτη χρονία με τον Πεπ στον πάγκο της αποκλείστηκε στους «16», για τρία διαδοχικά χρόνια στη συνέχεια έφτανε ως τα προημιτελικά, μέχρι που έπαιξε στον τελικό το 2021. Πέρυσι έπαιξε στον ημιτελικό, αλλά δεν μπορεί να θεωρηθεί πισωγύρισμα 0 αποκλεισμός από τη Ρεάλ στις καθυστερήσεις των … καθυστερήσεων και φέτος το πήρε.

Η Μάντσεστερ Σίτι πανηγυρίζει σήμερα για την κατάκτηση του Champions League, επειδή οι ζάμλουτοι άραβες ιδιοκτήτες της δεν ήραν ποτέ την εμπιστοσύνη τους στον Πεπ Γκουαρντιόλα και το πλάνο του. Δεν αμφέβαλαν ποτέ ότι θα έφερνε εις πέρας την αποστολή του. Γιατί, εδώ που τα λέμε, αν δεν μπορεί να τα καταφέρει ο καλύτερος προπονητής του κόσμου, τότε δεν μπορεί να τα καταφέρει κανείς … (2)


«Ο Γκουαρντιόλα δεν ξέρει πώς να κατακτήσει το Τσαμπιονς Λινκ χωρίς τους Μέσι, Τσάβι και Ινιέστα», έλεγαν για τον καταλανό προπονητή … Ο Πεπ έφτασε τα 35 στην καριέρα του και χρειάζεται 14 ακόμα για να ισοφαρίσει το ρεκόρ του Φέργκι. Όσα ακριβώς κατέκτισε ο Καταλανός στα επτά χρόνια που βρίσκεται στο Μάντσεστερ (3)



Ο Πεπ Γκουαρντιόλα ο οποίος έχει δαπανήσει περισσότερα χρήματα σε αμυντικούς παρά σε επιθετικούς στα επτά χρόνια που βρίσκεται στους Πολίτες … Ο παίκτης της Σίτι που πήρε ωστόσο τα περισσότερα εύσημα ήταν ο τερματοφύλακας Έντερσον (4)

Η Σίτι κέρδισε το Τσάμπιονς Λινκ όχι γιατί ήταν καλύτερη της Ίντερ στον τελικό της Πόλης, αλλά γιατί ήταν η καλύτερην από όλες τις ομάδες στη διάρκεια της σεζόν


Μάντσεστερ Σίτι

Ίντερ Μιλάνου

Σκορ

1

0

Τελικές

7

14

Μεταβιβάσεις

512

394

Κατοχή μπάλας %

56

44

Μονομαχίες %

56

44


Γκολ: Ροντρίγκο στο 68΄

… Θυμίζω πως φέτος σε μονά ματς πέτυχε τέσσερα γκολ στη Ρεάλ Μαδρίτης, τέσσερα στη Σεβίλλη, επτά στην τίμια Λειψία και τρία στην Ππάγερν Μονάχου (5)


Πηγές

(1) ΤΟ ΑΡΘΡΟ Σούπερ Καπ - όνειρο στο «Γ. Καραϊσκάκης» TA NEA OMAΔΑ 12.6.2023, Σ. 27

(2) Χρυσανθη Δημήτρη: Trust the process. TA NEA OMAΔΑ ΓΝΩΜΗ 13.6.2023, Σ. 33

(3) Νασμη Γιώργου: Αγγίζει τον μύθο του Φέργκιουσον. TA NEA OMAΔΑ ΓΝΩΜΗ 13.6.2023, Σ. 33

(4) Νασμη Γιώργου: Στον Όλυμπο από νέο μονοπάτι. TA NEA OMAΔΑ 12.6.2023, Σ. 31

(5) Καρπετόπουλου Αντώνη: Η βεβαιότητα της ανωτερότητας αρκεί. Magic KAΡΠΕΤ, TA NEA OMAΔΑ 12.6.2023, Σ. 40

www.kicker.de: Στατιστικά & φωτογραφίες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.