Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 7 Ιουνίου 2024

Πρώτοι και με διαφ(θ)ορα.. .

Της Παναγίτσας Μιχαήλου
Στη χώρα που πας και ζητάς βοήθεια για τη ζωή σου στο "Αστυνομικό τμήμα" και χάνεις μετά από λίγο τη ζωή σου , μπροστά στο "Αστυνομικό τμήμα" Στη χώρα που μπαίνεις σε ένα τραίνο αλλά " δεν έφτασες ποτέ ". Στη χώρα που σε πετάνε από τον καταπέλτη πλοίου "γιατί σε περνάνε για " λαθρεπιβατη". Στη χώρα που σε πετάνε από το τρόλλεϋ γιατί δεν είχες εισιτήριο. 

Στη χώρα που η ανώτερη εισαγγελική αρχή σου προτείνει τη βοήθεια της εκκλησίας προς επούλωση των πληγών σου από την απώλεια των οικείων σου. Στη χώρα που οι Μιχοι καταδικάζονται ευτυχώς από τους 4 ενορκους, και αντιτίθενται στην ομόφωνη άποψη των τακτικών δικαστών. 

Στη χώρα που αλλοιώνονται οι συνομιλίες των υπευθύνων διαχείρισης σιδηροδρομικών δικτύων και σκοτώνεται σε ένα καθόλου τυχαίο ατύχημα ο υπεύθυνος διαχείρισης σιδηροδρομικών δικτύων, αλλά μαθαίνουμε μετά από ένα χρόνο τη σύνδεση αυτών των δύο γεγονότων. Στη χώρα που οι αποφάσεις για τους servicers και τα founds βγαίνουν σε 15 ημέρες.

Στην χώρα που εγκαλειται από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς για την μη απρόσκοπτη λειτουργία της δικαιοσύνης,της ελευθεροτυπίας, και που υπολείπεται της Μπουρκίνα Φάσο (υπέροχη χώρα)στη σειρά διαφθοράς. Στη χώρα που εξωνημενοι δημοσιογράφοι μέμφονται τις Μάνες Φύσσα και Καρυστιανου για πολιτικές επιδιώξεις αλλά δεν πράττουν αναλόγως και για την Μπακογιάννη . 

Στη χώρα που ο πρωθυπουργός πάσχει από άγνοια!! Και δεν έχει ιδέα για τις υποκλοπές των συνεργατών του, ενώ εμπιστεύεται πολιτικούς προϊσταμένους που αγνοούσαν ευρωπαϊκές υποχρεώσεις όπως η σύμβαση 717,δεν γνωριζει για τα σαραβαλιασμενα Canadair που πετάνε,αυτός που δηκτικά μας έλεγε πως δεν είναι αληθές ότι οι άνθρωποι πεθαίνουν εκτός ΜΕΘ(στην πανδημία), στη χώρα που στέκεται παντα "στη σωστή πλευρά της ιστορίας ", στη χώρα που οι "κακοί" είναι ένας ακτιβιστής παρασκευαστής συσσιτίων Πολυχρονοπούλος) και ένας παπάς (της Κιβωτού), στη χώρα που ένας εκδότης -εφοπλιστής-χορηγος ανεβοκατεβαζει "στα μοντάζ" υπουργούς , στη χώρα που " τα περιπολικά δεν είναι ταξί"... 

Στη χώρα που κοροϊδεύουν τους εποχικούς πυροσβέστες, στη χώρα που αγοράζουν Ραφάλ αλλά όχι ''Canadair'', στη χώρα που παραχωρούν παραλίεs νησιά,αρχαιολογικούs θησαυρούs, στη χώρα που αφήνουν λεύτερους Κορκονέους, και, Διευθυντές εθνικού θεάτρου, στη χώρα που τσιμεντώνουν αρχαιολογικούς χώρους, παραχωρούν για 50 χρόνια εθνικούς θησαυρούς,στη χώρα που μπαίνουν φωτιές Μάρτη μήνα σε μέρη που από καιρό έχουν κατατεθεί προτάσεις για εγκατάσταση ανεμογεννητριών (Πιερία Όρη). 

Σε αυτή τη χώρα του 41% φταίει ο χιονιάς που ήλθε το βράδυ για το φιάσκο της Αττικής οδού.. οι αγερηδες που ήταν πρωτοφανούς έντασης στην Εύβοια ,στον Έβρο και στη Ροδο, στη χώρα που φταίνε οι φοιτητες για τις δυσχέρειες στη τριτοβάθμια εκπαίδευση, οι υγειονομικοί υπάλληλοι για την αγκυλωμενη λειτουργία κι όλες τις παθογένειες της δημόσιας υγείας,στη χώρα που φταίνε οι οπαδοί για τη βία στα γήπεδα,στη χώρα που το καρτελ στην ενέργεια το ονοματίζουν "χρηματιστήριο πράσινης ενέργειας ", στη χώρα που μοιράζει "Gold Visa" υπηκοότητας για 250.000 ευρώ αλλά σφυρίζει αδιάφορα στη Πύλο που θαλασσοπνιγονται μικρά παιδιά! στη χώρα που αδειάζεις τα νησιά σου από οπλικά συστήματα για την Ουκρανία,αλλά για τη γενοκτονία στη Παλαιστίνη ΜΟΥΓΚΑ!!

Στη χώρα που δεν "γνωρίζεις"τον Πάτση,αλλά ο γιος του είναι υπεύθυνος των ιδιωτικών δανείων του κόμματος σου, στη χώρα που κατηγορείς για το Μάτι την προηγούμενη κυβέρνηση αλλά προσλαμβάνεις στη δούλεψή σου ,τους επιτελικούς υπεύθυνους του (Πυροσβεστικής και Αστυνομιας)όπως τον Τσουβαλα και τον Καλοκουρη,στη χώρα που με στρατιωτικό ελικόπτερο πετάγεσαι από την Αντίπαρο στη παράσταση του εθνικού μας Λιγνάδη-και ας μην "τον είχες συναντήσει ποτέ!! στη χώρα που ο αρχηγός στο κόμμα που χρωστα 450.000.000 ευρώ σε δάνεια -τα οποία σε μια επταετία τα αύξησε ο νυν αρχηγός κατά 150%-, και οι υπουργοί του χρωστούν 36.000.000 ευρώ σε τραπεζικά δάνεια ,ο έχων 41 ακίνητα, εγκαλει πολιτικό του αντίπαλο γιατί δεν έχει καταθέσει το πόθεν έσχες του .. όταν μάλιστα μέχρι πριν ένα χρόνο δεν είχε την παραμικρή σχέση με την πολιτική 

Ξεχνάμε όμως ότι στην Αμερική μέσα στις εφορίες δεν στήνονται εγκληματικές οργανώσεις που τα παίρνουν από επιχειρηματίες. Μόνο οι δικές μας εφορίες έχουν αυτό το προνόμιο.. Και μάλιστα ο σύζυγος της συγκεκριμένης κυρίας που θεωρήθηκε αρχηγός της συμμορίας είχε διοριστεί ως ελεγκτής με υπογραφή Πιτσιλη στο κέντρο ελέγχου μεγάλου πλούτου. 

Ο ίδιος όμως ο πρωθυπουργός της χώρας δεν βγήκε ποτέ να ενημερώσει πως γίνεται να δικαιούται επιδότηση ως ελαιοπαραγωγος.. Σε αυτή τη χώρα που για να δικαιολογήσει τις επερχόμενες αυξήσεις των παροχών ενέργειας-αυτόν που θα αποθεώσει τη Κυριακή ο πλέον αδιάφορος και κοντοφθαλμος λαός που πορεύεται πλέον με το μότο Εγώ ελπίζω να την βολεψω- επικαλέστηκε την αιολική ασυνέπεια ως αίτιο του γεγονοτος... 

Στη χώρα που τα καθοδηγούμενα ΜΜΕ και η βίαιη υποτίμηση της καθημερινότητας των Ελλήνων ισοπεδωνει την πολιτική βούληση και την ελεύθερη σκέψη.. εκείνοι οι στίχοι του Μπρεχτ μοιάζουν πιο επίκαιροι από ποτέ!! "Ότι σε σένα ήταν βουνό το ισοπέδωσαν!! Τώρα από πάνω του περνάει ένας δρόμος άνετος.." Αντε και καλή ψήφο να χουμε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.