Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 7 Ιουνίου 2024

Ευρωπαϊκές εκλογές...

Υπογράφει ο Γεώργιος Β. Τάχος
Μέλος Συνδικάτου VERDI Γερμανίας
Σε ολόκληρη την Ενωμένη Ευρώπη επικρατεί σήμερα, μια βαθιά σύγχυση κα ανασφάλεια. Οι πολιτικές ηγεσίες έχουν παραδώσει τους λαούς τους, στις ορέξεις των εκφραστών του πιο ακραίου νεοφιλελευθερισμού.

Κλασικό παράδειγμα στη χώρα μας, που ξεχειλίζει η πίκρα και η απογοήτευση του πολίτη, καθώς η σημερινή Κυβέρνηση αδυνατεί να αντιδράσει και να προστατεύσει το εισόδημα του πολίτη από την καλπάζουσα ακρίβεια, που οδηγεί το μεγαλύτερο μέρος του λαού, στον οικονομικό μαρασμό και απόγνωση.

Δυστυχώς, καθώς το κόστος ζωής μεγαλώνει και το τέρας της ακρίβειας καταβροχθίζει τις λαϊκές μάζες, ο βραχνάς της σύγχυσης και της ανασφάλειας κάνει το αύριο αβέβαιο και νοσηρό.

Αυτή η αβεβαιότητα σκορπίζει ολόγυρα παγωνιά και δικαιολογημένο φόβο και τρόμο. Συναισθήματα θολά και ανατριχιαστικά ζώνουν τους πολίτες, καθώς το ανισοκοινωνικό μοντέλο διαβίωσης, τόσο στην Ευρώπη όσο και στη χώρα μας είναι εφιαλτικό. Μοιραίοι και άβουλοι, χωρίς εναλλακτικές ιδέες και προτάσεις για πολιτικοκοινωνικές λύσεις, οι ηγέτες στο σύνολό τους της Ενωμένης Ευρώπης, ανίκανοι να αντιδράσουν στο αποκρουστικό καπιταλιστικό αυτό σύστημα, οδηγούν του λαούς τους στην απόγνωση και απελπισία. Δικαιώνοντας έτσι περίτρανα τον αείμνηστο Γερμανό Κάντλερ Χέλμουτ Σμίθ, της S.P.D που έλεγε: «Η Ευρώπη σήμερα υποφέρει και θα υποφέρει τα επόμενα χρόνια, λόγω σοβαρής έλλειψης πολιτικών ηγετών».

Τα διάφορα οικονομικά λόμπι, που κατοικοεδρεύουν στα παρασκήνια της πολιτικής, καθοδηγούν τις κυβερνήσεις στο όνομα της ανάπτυξης και στην κατεδάφιση όλων των κοινωνικών κατακτήσεων. Έτσι εξασφαλίζουν κέρδη, που ανέρχονται σε ποσοστά ρεκόρ σε τράπεζες και εταιρείες μεγαλοεπιχειρήσεων. Με αποτέλεσμα, την εξαθλίωση στις άμοιρες λαϊκές μάζες.

Η εκμετάλλευση σε όλους τους τομείς της οικονομίας παίρνει τελικά διαστάσεις λεηλασίας. Δεν είναι λοιπόν τυχαίες οι εκρηκτικές διαδηλώσεις σ’ όλη την Ενωμένη Ευρώπη, απ’ όλους τους κλάδους της οικονομίας, αντιδρώντας σ’ αυτή τη νοσηρή ομιχλώδη κατάσταση.

Στο μεταξύ, οι προσπάθειες μερικών κυβερνήσεων να ξεπεραστούν οι παραπάνω αρνητικές επιπτώσεις στη ζωή των Ευρωπαίων πολιτών, δεν φέρνουν κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα, γιατί αυτά τα καυτά ζητήματα δεν είναι μόνο θέματα νομοθεσίας, αλλά εξανθρωπισμού του κοινωνικού συστήματος στην Ευρώπη.

Στις εννέα του Ιούνη, έχουμε Ευρωπαϊκές εκλογές.

Οι Σοσιαλδημοκράτες, που πρέπει να αγωνιστούν και να στηριχθούν, ώστε να μπορέσουν να εκλεγούν, έχουν χρέος και καθήκον να αντιπαρατεθούν, μαζί με άλλες δημοκρατικές δυνάμεις, σ’ αυτές τις ισοπεδωτικές λογικές της νέας τάξης πραγμάτων. Έχουν υποχρέωση με σεβασμό στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια, να διασφαλίσουν ένα ανεκτό επίπεδο διαβίωσης στους πολίτες της Ευρωπαϊκής Ευρώπης. Μόνο έτσι θα αποδείξουν πως διαθέτουν πολιτική στρατηγική για μια Ευρώπη με ανθρώπινο πρόσωπο. Χρειάζεται επιτέλους μία σοβαρή πολιτική απάντηση στην ανεξέλεγκτη αυτή κατάσταση, με εξανθρωπισμό των αγορών και δέσμευση το πλούτου παραγωγής του κεφαλαίου, που διατηρεί τον κοινωνικό ρόλο.

Σε αντίθετη περίπτωση, η εκρηκτική αυτή νωθρή κατάσταση του νοσηρού κλίματος θα πάρει δραματικές διαστάσεις.

Στις εννέα Ιούνη λοιπόν, πρέπει οι υγιείς δημοκρατικοί πολίτες, να δώσουν ένα βροντερό παρόν σ’ αυτές τις Ευρωπαϊκές εκλογές, ώστε να δοθεί ένα τέλος σ’ αυτή τη ψυχοφθόρα, φρικιαστική κοινωνική ανισότητα, που στάζει απελπισία.

Ο αρχικός στόχος για την Ενωμένη Ευρώπη, ήταν μια αξιοπρεπή, ποιοτική διαβίωση των λαών της κι’ όχι αυτό το ανισοκοινωνικό μοντέλο με αυτήN την κατάντια…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.