Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 11 Ιουνίου 2024

Η αναγκαία αυτοκριτική

Γράφει ο Μπάμπης Καραγεωργίου
Δημοσιογράφος
Χθες ήταν μια κακή ημέρα για την Κεντροαριστερά. Η ρητορική περί "οριακής ανόδου" δεν βοηθά κανένα και πόσο μάλλον την ίδια. Δυστυχώς οι προοδευτικές δυνάμεις δεν πέτυχαν να ορθώσουν ανάστημα ως μια ουσιαστική αντιπρόταση διακυβέρνησης απέναντι στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Όπως δείχνουν τα ίδια τα δεδομένα της αναμέτρησης οι χιλιάδες προοδευτικοί πολίτες επέλεξαν την αποχή, αδυνατώντας να δουν μια δύναμη που θα ενώσει την μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία με μια ουσιαστική πρόταση διακυβέρνησης. Η ανάγκη ανασύστασης του ίδιου του χώρου είναι πλέον υπαρξιακή. Χωρίς μεγάλα λόγια, χωρίς αρχηγισμούς αλλά με όρους Δημοκρατίας μέσα από την ίδια την κοινωνία. Από κάτω προς τα πάνω.

Για τα επιτευχθεί αυτό η αυτοκριτική είναι το απαραίτητο και πρώτο αναγκαίο βήμα. Όχι με όρους ετεροπροσδιορισμού, αλλά με μια βαθιά ματιά στα αίτια της ήττας, στα λάθη, στις παραλείψεις και στις αστοχίες.

Απέναντι σε alt Right ρητορικές, απέναντι στην κουλτούρα του lifestyle και του τεχνητού εντυπωσιασμού οι προοδευτικοί πολίτες ζητούν απαντήσεις που θα βρεθούν μέσα από γενναίες αποφάσεις. Αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν... χθες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.