Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 11 Ιουνίου 2024

Δήλωση Στέφανου Παραστατίδη για τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών 2024

Υπογράφει ο Στέφανος Παραστατίδης
Βουλευτής Κιλκίς
Καταρχάς, θέλω να απευθυνθώ σε όλες τις Κιλκισιώτισσες και τους Κιλκισιώτες που συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία των ευρωεκλογών. Η συμμετοχή τους, μέσα σε ένα κλίμα κρίσης εμπιστοσύνης απέναντι στο πολιτικό σύστημα, ήταν ιδιαίτερα σημαντική. Άλλωστε, πιστεύω βαθιά ότι η συμμετοχή και η ψήφος είναι το ισχυρότερο όπλο που διαθέτει ο πολίτης για να εκφράσει τη βούλησή του.

Απευθύνομαι επίσης και σε όσους πολίτες επέλεξαν να απέχουν από τη διαδικασία. Θέλω να τους διαβεβαιώσω ότι το μήνυμά τους είναι εξίσου ηχηρό και η πολιτική έχει την ευθύνη να επεξεργαστεί τους λόγους και τις αιτίες της αποχής τους.

Ιδιαίτερα, θέλω να ευχαριστήσω τους συντοπίτες μας που στήριξαν το ΠΑΣΟΚ και πετύχαμε ένα ποσοστό που για ακόμη μία φορά είναι πάνω από το πανελλαδικό μας ποσοστό, πράγμα καθόλου δεδομένο και αυτονόητο.

Οφείλω δε να επισημάνω ότι η άνοδος της ακροδεξιάς στο νομό μας, όπως και σε όλη τη Μακεδονία, είναι μία δυσάρεστη εξέλιξη που δημιουργεί νέες πολιτικές συνθήκες και απαιτεί περαιτέρω προβληματισμό και αντιμετώπιση. Γνωρίζοντας καλά το νομό και τους ανθρώπους του, είμαι βέβαιος ότι οι περισσότεροι εκ των συμπολιτών μας δεν ασπάστηκαν ξαφνικά τις ακροδεξιές ιδέες αλλά επέλεξαν να αντιδράσουν με αυτό τον τρόπο εξαιτίας των μεγάλων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους.

Είναι δική μας ευθύνη να δημιουργήσουμε όλες εκείνες τις συνθήκες για μία εναλλακτική προοδευτική πρόταση απέναντι στην κυβέρνηση του κου Μητσοτάκη που αυξάνει τις ανισότητες και εντείνει τα προβλήματα των πιο αδύναμων και μη προνομιούχων. Αυτό είναι ένα στοίχημα που μπορούμε και οφείλουμε να το κερδίσουμε μαζί όλοι οι προοδευτικοί πολίτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.