Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

Πρωταθλητές Κ19 2023/ 2024: Δεύτερο ιστορικό επίτευγμα Ελληνικής Ποδοσφαιρικής ομάδας σε Ευρωπαϊκό επίπεδο

Μετά από 20 ολόκληρα χρόνια και την πρωτόγνωρη τεράστια επιτυχία του EURO 2004 στην Πορτογαλία της Εθνικής ανδρών του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος με ενορχηστρωτή την μεγάλη τότε προπονητική ποδοσφαιρική προσωπικότητα του Γερμανού κ. Otto Rehagel, έφτασε η μεγάλη στιγμή να γευτούμε ως Έλληνες την πρώτη μας, σε σωματειακό αυτή τη φορά επίπεδο συλλόγων επιτυχία, όπου ο Ολυμπιακός έγινε η πρώτη ομάδα που κατακτά ευρωπαϊκό τίτλο στο ποδόσφαιρο και μάλιστα προερχόμενη από τα τμήματα αναπτυξιακών ηλικιών, εκεί όπου θεμελιώθηκε και σφυριλατήθηκε η πρόσφατη μεγάλη επιτυχία - διάκριση (Δ.Α.).

Όραμα, σχέδιο, ανάπτυξη! Ο Ολυμπιακός κατέκτησε την κορυφή της Ευρώπης όχι κατά τύχη, αλλά επειδή επένδυσε χρήμα, χρόνο και τεχνογνωσία στα τμήματα υποδομής του, έτσι ξεκινάει το διθυραμβικό δημοσίευμά του για τους πρωταθλητές της Ευρώπης και συνεχίζει: … Δεν ήταν κάποιοι πολύπειροι «μπαρουτοκαπνισμένοι» ποδοσφαιριστές αλλά μια ομάδα νέων παιδιών, που γαλουχήθηκε σωστά από τα σπλάχνα και τις σύγχρονες υποδομές ενός ελληνικού συλλόγου … Γιατί και μόνο η παρουσία στον τελικό του Champions League των Νέων αποτελούσε τη δικαίωση ενός οργανωμένου αναπτυξιακού πλάνου, που μετέτρεψε τις εγκαταστάσεις του Ρέντη σε μία από τις κορυφαίες -όπως αποδείχθηκε «βιομηχανίες» παραγωγής ταλέντων την τελευταία δεκαετία στην Ευρώπη … Αυτό το ευρωπαϊκό ήρθε με σχέδιο, με πλάνο, με επένδυση δεκάδων εκατομμυρίων και με πίστη σε ένα όραμα, το οποίο μοιάζει αρκετά ξένο για ένα ελληνικό ποδόσφαιρο που έχει μάθει να ταξιδεύει στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα …. Ένα ποδόσφαιρο που έμαθαν βήμα βήμα, κεφάλαιο κεφάλαιο στα θρανία μιας ακαδημίας, που από την εγκατάλειψη προηγούμενων δεκαετιών μετατράπηκε σε ένα ποδοσφαιρικό πανεπιστήμιο, από το οποίο αποφοιτούν … πρωταθλητές Ευρώπης!

Και συνεχίζει … Οργανισμοί όπως η Μίλαν διαθέτουν την τεχνογνωσία αξιοποίησης των ταλέντων. Σε αυτά ακριβώς τα βήματα συλλόγων όπως ο Άγιαξ, η Πόρτο, η Μπαρτσελόνα καλείται να πορευτεί και ο Ολυμπιακός (Σόμογλου Α. 2024)

… και η κάθε μεγάλη Ομάδα, θα συμπλήρωνα προσωπικά, που έχει όνειρα, γιατί ταλέντο υπάρχει πλούσιο στην χώρα μας αρκεί να υπάρξει η πολυπόθητη Αξιοκρατική Ιεράρχηση και στο Ποδόσφαιρο.

… Είναι το επιστέγασμα προσπάθειας ετών και μιας τεράστιας επένδυσης με σάρωμα ταλέντων από όλη την Ελλάδα, δημιουργία νέων εγκαταστάσεων στον Ρέντη και ομαδική δουλειά στην ακαδημία, η οποία δεν έχει να ζηλέψει τίποτα σε σχέση με όσα κάνουν τα μεγάλα ευρωπαϊκά κλαμπ. Η ομάδα Κ 19 έκανε μια μαγική πορεία, έχοντας αποκλείσει τις Ίντερ, Λανς, Μπάγερν Μονάχου και Ναντ, για να φτάσει στον τελικό και να βάλει τρία γκολ στην Μίλαν (Χρηστάκος Α.)

Ιστορικό επίτευγμα, καθιστά την Ελλάδα έκτη χώρα που ομάδα της, εν προκειμένω ο Ολυμπιακός, κατακτά το συγκεκριμένο τρόπαιο. Τρεις φορές το κύπελλο έχει πάει στην Ισπανία, δύο στην Αγγλία και στην Πορτογαλία και από μία σε Αυστρία, Ολλανδία και πλέον Ελλάδα.


Πηγές:

Σόμογλου Αλέξανδρος: Όραμα, σχέδιο, ανάπτυξη! Απογευματινή 23.4.2024, Σελ. 40

Χρηστάκος Αλέξανδρος: «Χρυσοί» μπέμπηδες χάζεψαν την Ευρώπη. Απογευματινή 23.4.2024, Σελ. 38

Φωτογραφική απεικόνιση: Διαδίκτυο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.