Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 4 Μαρτίου 2024

ΝΑΙ στα Νέας Μορφής Πανεπιστήμια - ΟΧΙ στα Πανεπιστήμια του... ''Ενός Ορόφου''


Υπογράφουν:
- Χρυσή - Ουρανία (Ράνια) Παπαδοπούλου, Οικονομολόγος / Επιχειρηματίας
- Μαρκόπουλος Χ. Θωμάς, Επικοινωνιολόγος / Ραδιοφωνικός Παραγωγός

Μια Νέα Μεγάλη Ιδέα για την Ελληνική Εκπαίδευση! Τα Ιδιωτικά στο Μέλλον και τα Μη Κρατικά και Μη Κερδοσκοπικά Παρατήματα - Πανεπιστήμια, σχετικά άμεσα, υπό συγκεκριμένες Προϋποθέσεις και αυστηρότατα Κριτήρια Ποιότητας είναι Ευκαιρία της Ελλάδας να αποκτήσει μία Σύγχρονη, Εξωστρεφή και Αποτελεσματική τριτοβάθμια Εκπαίδευση η οποία θα ανεβάσει το Μορφωτικό Επίπεδο των Πολιτών σε 10-15 χρόνια από τώρα, θα συμβάλει στην Αύξηση της Παραγωγικότητας και της Ισχυροποίησης στον Διεθνή Ανταγωνισμό και θα προσφέρει Ευκαιρίες σε μία μεγάλη Μερίδα της Ελληνικής Κοινωνίας που μέχρι σήμερα αναγκάζονταν να φύγουν στο Εξωτερικό, για να σπουδάσουν με μεγάλο κόστος για τις Οικογένειες τους καθώς το κόστος των Σπουδών στο Εξωτερικό είναι Υπέρογκο. 

Λέμε ΝΑΙ στα Νέας Μορφής Πανεπιστήμια! - ΟΧΙ στα Πανεπιστήμια του... ''Ενός Ορόφου''! Το ζήτημα ΔΕΝ είναι τι λέει η Αριστερά, η Δεξιά και το Κέντρο, αλλά η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ! Τι θα προσφέρει η ίδρυση των Νέας Μορφής Πανεπιστημίων στην Οικονομία και στην Κοινωνία; Λοιπόν...

- Θα βοηθήσουν την Οικονομία της Πατρίδας με την εισροή Συναλλάγματος. Δεν θα χρειαστεί οι Ελληνίδες/Έλληνες Φοιτητές να πάνε να σπουδάσουν στο Εξωτερικό γιατί το εκπαιδευτικό σύστημα της Ελλάδας τους εμποδίζει να σπουδάσουν στη Πατρίδα τους.

- Δεν θα μεταναστεύσουν υποχρεωτικά οι Ελληνίδες/Έλληνες Καθηγητές στο Εξωτερικό διότι θα δημιουργηθούν νέες θέσεις Εργασίας στην Πατρίδα τους.

- Θα ενθαρρύνουν τη Δημιουργικότητα, την ατομική Πρωτοβουλία και την καινοτόμο Σκέψη των νέων Φοιτητών και νέων Σπουδαστών.

- Θα παρέχουν προγράμματα Σπουδών με βάση τις πραγματικές και άμεσες ανάγκες της Ελληνικής Αγοράς Εργασίας.

- Θα ολοκληρώνονται οι Σπουδές κανονικά, χωρίς... καταλήψεις και εμβόλιμες Εξεταστικές για τους αιώνιους Σπουδαστές!

- Μελλοντικά η Ελλάδα, σε βάθος 10ετίας, μπορεί να αναλάβει Ηγετικό Ακαδημαϊκό Ρόλο στη ΝοτιοΑνατολική Μεσόγειο μέσω της τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, προσελκύοντας στα Μη Κρατικά - Μη Κερδοσκοπικά Πανεπιστήμια φοιτητές από χώρες των Βαλκανίων, της Βορείου Αφρικής και της Μέσης Ανατολής, του Καυκάσου, της Μεσογειακής Ευρώπης. Δηλαδή πολύ απλά, Εκπαιδευτικός και Μορφωτικός Τουρισμός!

- Θα ενισχύσουν τον Ανταγωνισμό και θα βελτιώσουν τις χρονιές παθογένειες της Κρατικής και Δημόσιας τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Περιφερειακά.

- Το εκπαιδευτικό τους Μοντέλο είναι πολύ πιο Καινοτόμο. Όσο και αν αποτελεί η Καινοτομία σύνθετο Ζήτημα, η Υγιής και Δημιουργική τριτοβάθμια Εκπαίδευση, μπορεί να την ενθαρρύνουν. Η Καινοτομία των ιδιωτικών Παραρτημάτων - Πανεπιστημίων θα συμβάλλει στην ενίσχυση της Ευελιξίας και στον Εκσυγχρονισμό της Οικονομίας και της Κοινωνίας.

Επί παραδείγματι, να δούμε τα χαρακτηριστικά της Κύπρου, της Ρουμανίας, της Βουλγαρίας, της Κροατίας, της Σλοβενίας, της Μάλτας, της Ιρλανδίας, της Πορτογαλίας, της Εσθονίας, της Φινλανδίας, της Γεωργίας, του Ισραήλ, της Ιορδανίας etc, μετά την Ψήφιση του Νόμου για τη Δυνατότητα ίδρυσης Μη Κρατικών - Μη Κερδοσκοπικών και Ιδιωτικών. Από την περίοδο 1992-2012 η τριτοβάθμια εκπαίδευση τους συνεχίζει να αναπτύσσεται εξαιρετικά Δυναμικά εκτοξεύοντας τον αριθμό των Θέσεων Εργασίας και την οικονομική Ανάπτυξη της Πατρίδας τους. Μακροπρόθεσμα, οι ΘΕΤΙΚΕΣ Συνέπειες της Δημιουργίας ημι-Ιδιωτικών και καθαρά Ιδιωτικών Πανεπιστ. Ιδρυμάτων θα είναι πάρα - πάρα πολλές, υπό την ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ Προϋπόθεση ότι η Δημόσια και Κρατική Δωρεάν Ελληνική, Ευρωπαϊκή, Ανοιχτή σε όλες και όλους Ανώτερη Παιδεία μας ΔΕΝ θα εμπορευματοποιηθεί ποτέ. Το 77% του ''γαλάζιου'' Νεου Πολυ-Νομοσχεδίου την ανεβάζει και μόνο το 23% αφορά τα Νέας Μορφή Παρατήματα - Πανεπιστήμια. Και αυτό λέει πολλά, αρκεί να θες και να μπορείς... να ακούσεις!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.