Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2023

Ιστορική Ημερίδα τη Δευτέρα 4/12 στο Κιλκίς, με θέμα "1913-1923 - Η σημαντική δεκαετία του Κιλκίς"

Του Μπάμπη Καραγεωργίου
Ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών ν. Κιλκίς και η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Ξηράς ν. Κιλκίς, υπό την αιγίδα του Δήμου Κιλκίς διοργανώνει Ημερίδα με θεματική: «1913-1923. Η σημαντική δεκαετία του Κιλκίς. Η Συνθήκη της Λωζάνης. Ιστορική διαδρομή, αμφισβήτηση προοπτική» για την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου.

Την Κυριακή, 3/12 είχαμε μια συνάντηση σε χαλαρό κλίμα με τους διοργανωτές της εκδήλωσης όπου συζητήθηκε το σκεπτικό πίσω από την διοργάνωση της. Παρών ήταν και ένας εκ των κεντρικών ομιλητών, ο Καθηγητής Ιστορίας, κ. Ιωάννης Αντωνόπουλος ο οποίος δήλωσε στην Γνώμη Κιλκίς Παιονίας:

"Είναι μεγάλη τιμή για εμένα και το θεωρώ ευχάριστο καθήκον να δεχθώ την πρόσκληση της Ένωσης των Εφέδρων Αξιωματικών και της Ένωσης Αποστράτων, να κάνουμε μια ομιλία στην πόλη του Κιλκίς, στους κατοίκους και στους ανθρώπους που ανήκουν σε αυτές τις ενώσεις." τόνισε.

"Θα προσπαθήσω να σταθώ στο ύψος της εκτίμησης τόσο των κυριών που με κάλεσαν, όσο και των συμπολιτών μας. Θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό όσο αφορά την ανάλυση και την συζήτηση πάνω σε αυτά τα θέματα για μια δεκαετία που είναι πολύ σημαντική για την ελληνική ιστορία και για το πως αυτή η δεκαετία επηρέασε και επηρεάζει τα ελληνικά πράγματα και την ελληνική πραγματικότητα" πρόσθεσε ο κ. Αντωνόπουλος.

Τέλος ο Καθηγητής ευχαρίστησε τόσο τις Ενώσεις όσο και την Γνώμη Κιλκίς Παιονίας για την κάλυψη του γεγονότος.

Το δικό του μήνυμα έστειλε και ο Υποστράτηγος ε.α και Πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Ν. Κιλκίς κ. Σπύρος Τσερτσίδη:

"Με αφορμή τη συμπλήρωση των 110 χρόνων από την απελευθέρωση του Κιλκίς και των 100 χρόνων από την υπογραφή της Συνθήκης της Λωζάνης, η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (Ε.Α.Α.Σ.) Παράρτημα Ν. Κιλκίς και ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Κιλκίς, με την υποστήριξη του Δήμου Κιλκίς, συνδιοργανώνουν στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου τη Δευτέρα 04 Δεκεμβρίου 2023 στις 19:00, ιστορική ημερίδα με θέμα:

«1913 – 1923. Η σημαντική δεκαετία του Κιλκίς.

Η Συνθήκη της Λωζάνης. Ιστορική διαδρομή, αμφισβήτηση, προοπτική»
και ομιλητές τον κ. Αντωνόπουλο Ιωάννη, ιστορικό ερευνητή, διδάκτωρ του Πανεπιστημίου της Σορβόννης και τον Αντιστράτηγο ε.α. κ. Καμπουρίδη Λάζαρο, στρατιωτικό αναλυτή και ειδικό σε θέματα πληροφοριών Τουρκίας, οι οποίοι με τις γνώσεις, την κριτική και την οπτική τους, θα φωτίσουν τα ιστορικά γεγονότα και είμαι σίγουρος πως θα αφήσουν το αποτύπωμά τους στη δική μας αντίληψη της ιστορικής μνήμης.

Σας προσκαλώ να μοιραστούμε μαζί αυτήν την εμπειρία, καθώς η δική σας παρουσία, με τον σχολιασμό και τις ερωτήσεις θα προσδώσει υπεραξία στην Ιστορική Ημερίδα."




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.