Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2023

3 Δεκέμβρη 2023 – Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Υπογράφει η Γεωργία Κολεσιώτου*
Καρκίνος μαστού, εντέρου, ήπατος, στομάχου, προστάτη, πνεύμονα, θυροειδούς, νεφρού, ουροδόχου κύστης, λευχαιμία.
Μπορεί η αναπηρία να μην είναι ορατή διά γυμνού οφθαλμού, όμως οι τομές υπάρχουν, η ζωή των καρκινοπαθών αλλάζει και το ποσοστό αναπηρίας δυστυχώς κάθε χρόνο μειώνεται όταν δεν διαπιστώνονται μεταστάσεις.

Απαιτούμε σεβασμό και καλύτερη αντιμετώπιση στον κάθε καρκινοπαθή ο οποίος πολλές φορές βιώνει εκτός από το σωματικό και ψυχικό του πόνο μία διάκριση που δεν τον βοηθά καθόλου στη συμμετοχή και στην ένταξή του στην κοινωνία.
Η αποδοχή του καρκινοπαθούς και όχι η λύπηση στο πρόσωπό του δίνει ουσία στην Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.

Υ.Γ. Η φωτογραφία είναι από το Πάσχα του 2017, όταν η μικρή Νεφέλη δώρισε τα μαλλιά της στο Σύλλογό μας και με αποδέχθηκε με το πιο εγκάρδιο χαμόγελο.

* Γεωργία Κολεσιώτoυ
Πρόεδρος Συλλόγου Καρκινοπαθών Κιλκίς & Παιονίας
Εκπρόσωπος στην ΕΣΑμεΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.