Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2023

Στέφανος Παραστατίδης για την αναστολή μεταφοράς μαθητών Κιλκίς: Για μία ακόμα φορά επιβεβαιώνονται οι πολλαπλές ανισότητες στον χώρο της εκπαίδευσης

Δελτίο τύπου Στέφανου Παραστατίδη
Αν δεν μεσολαβήσει κάποιο θαύμα, από αύριο οι μαθητές του Κιλκίς που κατοικούν σε απομακρυσμένες περιοχές δεν θα έχουν την δυνατότητα μετακίνησης με μισθωμένα λεωφορεία λόγω κήρυξης ως αγόνου του σχετικού διαγωνισμού της Π.Ε. Κιλκίς και λήξης της παράτασης των ισχυουσών συμβάσεων.

Για μία ακόμα φορά η Διοίκηση δείχνει χαμηλά αντανακλαστικά καθώς έχουμε φτάσει στο παρά 5’ χωρίς να φαίνεται λύση στον ορίζοντα.

Για μία ακόμα φορά επιβεβαιώνονται οι πολλαπλές ανισότητες στον χώρο της εκπαίδευσης, καθώς εκατοντάδες μαθητές και οι γονείς τους υφίστανται διακρίσεις λόγω του τόπου κατοικίας τους.

Η ηγεσία της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας οφείλει να αφήσει κατά μέρους τους μετεκλογικούς της πανηγυρισμούς και να αναζητήσει εναλλακτικές επιλογές, κάτι για το οποίο έχει καθυστερήσει απελπιστικά.

Απελπιστικά επίσης καθυστέρησε και η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας καθώς, παρότι γνώριζε εγκαίρως το πρόβλημα, περίμενε μέχρι μόλις τις αρχές Οκτωβρίου για να νομοθετήσει με τροπολογία σε άσχετο νομοσχέδιο την δυνατότητα μίσθωσης λεωφορείων και πρόσληψης οδηγών από τους ΟΤΑ β’ βαθμού για τις μετακινήσεις μαθητών σχολείων.

Είναι επιτακτική ανάγκη να βρεθεί μία άμεση λύση.

Οι μαθητές του Κιλκίς δεν πρέπει να ταλαιπωρηθούν ούτε για μία μέρα.

Οι γονείς των μαθητών δεν θα πρέπει να επιβαρυνθούν ούτε με ένα ευρώ επιπλέον κόστος.

Η κατοχύρωση της δημόσιας δωρεάν παιδείας αποτελεί κεντρική υποχρέωση της Κυβέρνησης και θεμελιώδες δικαίωμα για τους πολίτες."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.