Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2023

"Καλή επιτυχία Μπαμπά μου"

Υπογράφει η Αγγελική Στεφούδη
Λίγες ώρες μόνο έμειναν λοιπόν πριν πάτε στην κάλπη για να πάρετε στα χέρια σας την πόλη σας, την καθημερινότητά σας, τη διαβίωσή σας, τους δρόμους που περπατάτε και οδηγείτε και το περιβάλλον όπου ζείτε.


Εγώ με τη σειρά μου, θα σας παρουσιάσω τον δικό μου ήρωα αυτών των εκλογών, τον μπαμπά μου.

Ο Μπαμπάς μου όπως όλοι ξέρετε, είτε επειδή τον γνωρίζετε οι ίδιοι είτε επειδή σας έχω μιλήσει γι' αυτόν, είναι ο άνθρωπος που πάντα θα βγάλει το φίδι απ' την τρύπα.

Δεν φοβήθηκε ποτέ να πει τη γνώμη του, να δηλώσει τη δυσαρέσκειά του, να φωνάξει, να διεκδικήσει, να κατακρίνει και να αντιπροτείνει.

Ο μπαμπάς μου πάντα ήξερε ότι εμείς και αυτοί με τις γραβάτες δεν έχουμε καμία διαφορά. Ήξερε ότι δεν τους χρωστάει να τους επευφημεί και να τους επαξιώνει για μια καλύτερη μεταχείριση, για ένα ρουσφέτι, ή για μια θεσούλα.

Ήξερε ότι είναι υποχρεωμένοι να ακούν τα προβλήματα των δημοτών, να μεριμνούν για την καλύτερη διαβίωσή τους, να δίνουν την ψυχή τους για αυτούς που τους εμπιστεύτηκαν και τους έδωσαν το αξίωμα να αποφασίζουν, να δρουν υπέρ των συμπολιτών τους και να κρατούν το ενδιαφέρον για την πόλη τους αμείωτο.

Ήξερε ότι η έπαρση και η υπεροψία δεν συμβαδίζουν με ανθρώπους που οφείλουν να σέβονται και να εκτιμούν την κοινωνία την οποία εκπροσωπούν.

Ήξερε ότι κανένας δεν είναι πιο άξιος από τους υπόλοιπους να κρίνει τα προβλήματα της πόλης και να προτείνει λύσεις για την βελτίωση της καθημερινότητάς μας και των δημοσίων χώρων μας.

Ήξερε πάντα ότι όλοι μας πρέπει να έχουμε λόγο και θέληση να ασχοληθούμε με τα κοινά, όλοι μας έχουμε υποχρέωση να γνωρίζουμε τι και γιατί συμβαίνουν πράγματα στην πόλη μας, όλοι έχουμε δικαίωμα να εκφέρουμε άποψη και γνώμη.

Ήξερε ότι όλοι μαζί μπορούμε δημοκρατικά, με αλληλοσεβασμό και αλληλοκατανόηση να κάνουμε πέρα τις όποιες διαφορές μας και να ενωθούμε για να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά μας και εμάς τους ίδιους, να διεκδικήσουμε ό,τι μας λείπει και να απαιτήσουμε ό,τι ονειρευόμαστε· πράσινο, καθαριότητα, υποδομές, έργα, πάρκα, πλατείες, και πάνω απ' όλα, μια συσπειρωμένη κοινωνία που σύσσωμη ενδιαφέρεται και από κοινού παίρνει τα ηνία για να αλλάξει τα πράγματα.

Ο μπαμπάς μου πάντα έκανε πέρα την κούραση και την ψυχολογική φθορά που μπορεί να δημιουργούσε οποιαδήποτε σύγκρουση, οποιαδήποτε χρονοβόρα διαδικασία, οποιαδήποτε προσπάθεια, οποιαδήποτε γραφειοκρατική παρακώλυση και έδινε τον καλύτερό του εαυτό για να κάνει έστω και μια μικρή αλλαγή για τους γύρω του.

Ο μπαμπάς μου, ως πρόεδρος κυρίως του Αετού Κιλκίς, φρόντιζε τόσα χρόνια να στέκεται ο σύλλογος και όλοι όσοι τον στήριζαν αλληλέγγυοι σε άπορους, πυροπαθείς, πλημμυροπαθείς, πολύτεκνους, πρόσφυγες, ΑΜΕΑ και σε όποιον συμπολίτη και συνάνθρωπό μας είχε ανάγκη να πιστέψει ξανά στην ανθρωπιά, όχι για να φροντίσει την εικόνα του, αλλά γιατί έτσι όριζε η ηθική του και η σκοπιά του για την κοινωνία.

Ο μπαμπάς μου, ακόμη και στα 60 του χρόνια, δεν έχασε την πίστη του και την όρεξή του να παλεψει για να αλλάξει το μέλλον που άλλοι μας ορίσαν, και μετά από τόσες απογοητεύσεις και τόση απραξία που συνάντησε, βρήκε επιτέλους ανθρώπους με όραμα και θέληση να σηκώσουν μαζί το βάρος και την ευθύνη που επιφέρει η εκλογή και η εμπιστοσύνη του κόσμου.

Βρήκε ανθρώπους να συμπορευτεί σε έναν νέο δρόμο για ένα καλύτερο, Νέο Κιλκίς.

Ο μπαμπάς μου θα είναι στο ψηφοδέλτιο του κυρίου Θεόδωρου Βαφειάδη, μαζί με άλλους 317 συνδημότες μας που δεν σκοπεύουν να αφήσουν την πόλη για άλλη μια τετραετία στο σκοτάδι της αδράνειας και της στασιμότητας.

Αν λοιπόν θέλετε να λέγεστε πολίτες αυτής της πόλης και όχι ποίμνιο, αν ο ωχαδερφισμός δεν σας ταιριάζει, ξέρετε πού να δώσετε την ψήφο σας.

Για ένα Νέο Κιλκίς.


Καλή επιτυχία Μπαμπά μου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.