Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2023

Πως πέρασαν στην Πάρο οι Περιπατητές Κιλκίς

Υπογράφει ο Χρήστος Ανδρανίδης
Πρόεδρος Περιβαλλοντικού Συλλόγου Περιπατητών Κιλκίς
Αδύνατον να υπολογίσω τον αριθμό των λέξεων που απαριθμούν οι επτά εικόνες ή οι εξακόσιες που φωτογράφησα στην Πάρο κατά της διάρκεια της τριήμερης 28/9-1/10 του Περιβαλλοντικού μας Συλλόγου Περιπατητών εξόρμησης. 

Λίγοι μεν ενθουσιασμένοι δε από την Νάουσα με τον Ρωσικό Ναύσταθμο του παρελθόντος, το Πάρκο Πάρου με τα μονοπάτια του, την Ι.Μ. Ιωάννη Δέτη, το παλιό λιμάνι, το ενετικό κάστρο, όλη την πόλη και τον Ι.Ν. της Παναγίας. Εντυπωσιασμένοι καθώς και συγκινημένοι με το Ιερό Προσκύνημα της 1700χρονης Εκατονταπυλιανής την ξενάγηση από εκπρόσωπο της εντός του Ναού στην δαιδαλώδη στενών πεζοδρόμων και ανεμόμυλων Παροικιά με το Φράγκικο της Κάστρο. 

Στις Λεύκες με την Αγία Τριάδα και τα στενά δρομάκια περπάτησαν υπό την καθοδήγηση του Ανδρέα Ραγκούση από τους Περιπατητές Πάρου με πολλούς να συμμετάσχουν στην κάθοδο από μονοπάτι στον Σώρο δίπλα από το Αρχαίο Λατομείο Μαρμάρου. Εντυπωσιακή η Πανσέληνος, η Ανατολή και το Ηλιοβασίλεμα προς την Αντίπαρο από την Ι. Μ. Αγίου Αρσενίου όπου παρακολούθησαν τον εσπερινό, την ενημέρωση από τον Ιερέα εντός του Ναού και τις Μοναχές να τους προσφέρουν γλυκό κέρασμα στην αυλή. 

Στον Σώρο δείπνησαν μετά μουσικής στο Γλυκό Λεμόνι για να γλυκάνουν την ημέρα με τον καλύτερο τρόπο. Από πρώτο πρόσωπο σε τρίτο το δελτίο τύπου μα σας ευχαριστώ που το διαβάσατε και μπορεί να νιώσατε τον πλούτο που προστέθηκε στην ψυχή μου ως Προέδρου του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Περιπατητών Κιλκίς από τις στιγμές της τριήμερης αυτής εκδρομής μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.