Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2023

Στέφανος Παραστατίδης: Αυτό που κάνει η κυβέρνηση του κου Μητσοτάκη στη Θεσσαλία είναι βαθιά ανήθικο

Δήλωση-δημοσίευση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Στέφανου Παραστατίδη, Βουλευτή Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ, για τις πρόσφατες μεθόδους των πολιτευτών της Νέας Δημοκρατίας ενόψει των Αυτοδιοικητικών Εκλογών.

Ολόκληρη η δήλωση

"*Η μέθοδος

Η κα Μπακογιάννη εκβιάζει κατοίκους της μειονότητας της Ροδόπης «αν δεν μας στηρίξετε δεν θα μπορέσουμε ούτε εμείς να σας στηρίξουμε».

Ο κος Γεωργιάδης εκβιάζει τους Χαλανδριώτες ότι αν ψηφίσουν τον Δήμαρχο που δεν είναι ΝΔ, κινδυνεύουν τα έργα από το νέο ΕΣΠΑ και το Ταμείο Ανάκαμψης.
Ο κος Αυγενάκης εκβιάζει τους αγρότες, τους κτηνοτρόφους και τους παραγωγούς στη Θεσσαλία ότι αν δεν ψηφίσουν τον εκλεκτό της ΝΔ Κώστα Αγοραστό, θα καθυστερήσει η καταβολή των αποζημιώσεων.

Το μοτίβο είναι εμφανές. Οι πολιτευτές της ΝΔ θεωρούν ότι η ψήφος είναι ανταλλάξιμο «προϊόν». Όμως, αυτό που τάζουν ότι θα δώσουν σε αντάλλαγμα δεν τους ανήκει. Οι αποζημιώσεις, τα έργα ΕΣΠΑ κ.λπ ανήκουν σε όλους τους πολίτες που τα δικαιούνται. Δεν ανήκουν στην κυβέρνηση, ούτε σε κανέναν πολιτευτή για να τα διαπραγματεύεται ως εμπόρευμα.

Υπάρχει όμως και κάτι σημαντικότερο: αυτό που κάνει η κυβέρνηση του κου Μητσοτάκη στη Θεσσαλία είναι βαθιά ανήθικο. Χτες στη Θεσσαλία, ο κος Αυγενάκης προσπάθησε να εξαγοράσει ανθρώπους κατεστραμμένους, τσαλαπατώντας την ίδια τους την υπόσταση. Συρρίκνωσε την ύπαρξή τους σε μια εξαγορασμένη ψήφο. Η πλήρης απαξίωση κι από-προσωποποίηση των ανθρώπων που τώρα έχουν, περισσότερο από ποτέ, την ανάγκη να στρέψει η πολιτεία το βλέμμα και τη φροντίδα της σε αυτούς.

Η μέθοδος ήταν ανάρμοστη, πλέον είναι μη ανεκτή."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.