Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 7 Ιουλίου 2023

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Παρασκευή 7/7/2023, 9:45 μ.μ.

Συνελήφθη ημεδαπός στη Χαλκιδική που πυροβόλησε και τραυμάτισε με κυνηγετικό όπλο 3 ανήλικους

Συνελήφθη σήμερα (7 Ιουλίου 2023) τις πρώτες πρωινές ώρες σε περιοχή της Χαλκιδικής, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πολυγύρου, ημεδαπός άνδρας, που πυροβόλησε και τραυμάτισε με κυνηγετικό όπλο τρεις ανήλικους.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών, ο προαναφερόμενος ημεδαπός, βρισκόμενος στην αυλή της οικίας του, πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό 3 ανηλίκων, που βρίσκονταν σε κοντινό σημείο.

Επίσης, κατά την άφιξη των αστυνομικών πυροβόλησε στον αέρα χωρίς να υπάρξει τραυματισμός, ενώ στη συνέχεια ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη. Στην οικία του βρέθηκε και κατασχέθηκε το παραπάνω κυνηγετικό όπλο, το οποίο κατείχε παράνομα και 14 φυσίγγια.

Οι τραυματίες ανήλικοι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία για νοσηλεία.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πολυγύρου.

Συνελήφθη ημεδαπός στις Σέρρες για καταδικαστική απόφαση

Συνελήφθη στις 5 Ιουλίου 2023 το μεσημέρι στις Σέρρες, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Αστυνομικού Τμήματος Σερρών, ημεδαπός άνδρας, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με την οποία του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 7 ετών, για εγκληματική οργάνωση (σύσταση και συμμορία) και παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.

Συνελήφθη ένα άτομο σε περιοχή των Σερρών για μη νόμιμη μεταφορά αλλοδαπών

Συνελήφθη χθες (6 Ιουλίου 2023) το πρωί σε περιοχή των Σερρών, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, ένας αλλοδαπός άνδρας, για μη νόμιμη μεταφορά αλλοδαπών.

Ειδικότερα, ο προαναφερόμενος άνδρας εντοπίστηκε να οδηγεί όχημα στο οποίο είχε επιβιβάσει και μετέφερε 10 αλλοδαπούς, από τους οποίους οι 4 ανήλικοι, με σκοπό τη μη νόμιμη προώθησή τους στο εσωτερικό της χώρας, έναντι χρηματικής αμοιβής.

Το παραπάνω όχημα κατασχέθηκε, καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο που βρέθηκε στην κατοχή του οδηγού, ο οποίος στερούνταν άδειας ικανότητας οδήγησης.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.

Εξιχνιάσεις κλοπών

- Από το Αστυνομικό Τμήμα Αλμωπίας σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού άνδρα, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, προχθές (5 Ιουλίου 2023) το πρωί σε περιοχή της Πέλλας, προσποιούμενος τον υπάλληλο της ΔΕΗ, προσέγγισε ημεδαπή γυναίκα και με το πρόσχημα εργασιών στην οικία της, αφαίρεσε χρήματα και κοσμήματα συνολικής αξίας 1.700 ευρώ, τα οποία είχε συγκεντρώσει η γυναίκα, λόγω δήθεν κινδύνου πυρκαγιάς από βραχυκύκλωμα.

-Από το Αστυνομικό Τμήμα Σκύδρας σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού άνδρα, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, χθες (6 Ιουλίου 2023) το μεσημέρι σε περιοχή της Πέλλας, αφαίρεσε μέσα σε κατάστημα μία τσάντα ημεδαπής, με το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ και άλλα αντικείμενα.

Σύλληψη για επικίνδυνη οδήγηση

Συνελήφθη χθες (6 Ιουλίου 2023) το βράδυ από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Π.Α.Θ.Ε. Πιερίας, ημεδαπός άνδρας, καθώς εντοπίσθηκε επί της εθνικής οδού Αθηνών - Θεσσαλονίκης στο ύψος του Πλαταμώνα, να οδηγεί στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας. Επιπλέον, κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι οδηγούσε το όχημα υπό την επήρεια αλκοόλ και σε βάρος του βεβαιώθηκαν τα ανάλογα διοικητικά πρόστιμα.

Σύλληψη για ναρκωτικά

Συνελήφθη χθες (6 Ιουλίου 2023) το απόγευμα σε περιοχή της Πιερίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, ένας ημεδαπός άνδρας, καθώς κατελήφθη να παραλαμβάνει δέμα το οποίο περιείχε 3,5 γραμμάρια κοκαΐνης, 3,5 γραμμάρια κάνναβης, 5 δισκία και 25 χαρτάκια εμποτισμένα με LSD, τα οποία και κατασχέθηκαν.

Συνελήφθησαν δύο άτομα για ισάριθμες περιπτώσεις παράνομης μεταφοράς αλλοδαπών

- Συνεχείς ελέγχους πραγματοποιούν καθημερινά αστυνομικοί διαφόρων Υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης για τον εντοπισμό ατόμων που εμπλέκονται σε περιπτώσεις παράνομης μεταφοράς αλλοδαπών.

Στο πλαίσιο αυτό, αστυνομικοί των Διευθύνσεων Αλλοδαπών και Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, συνέλαβαν δύο (2) άτομα για ισάριθμες περιπτώσεις παράνομης μεταφοράς.

Αναλυτικότερα:Πρωινές ώρες χθες (06-07-2023), στο πλαίσιο διενέργειας ελέγχων στην Παλαιά Εθνική Οδό Καβάλας – Θεσσαλονίκης, στο ύψος των Ν. Βρασνών, αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης εντόπισαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με οδηγό 28χρονο αλλοδαπό, ο οποίος προκειμένου να αποφύγει επικείμενο αστυνομικό έλεγχο, ανέπτυξε ταχύτητα. Στη συνέχεια, και αφού ακινητοποίησε το όχημα σε αγροτική περιοχή της Ν. Μαδύτου, προσπάθησε να διαφύγει πεζός, πλην όμως αναζητήθηκε, εντοπίστηκε και συνελήφθη, παρά τη σθεναρή αντίσταση που προέβαλε. 

Από την έρευνα διαπιστώθηκε η παράνομη μεταφορά τριών αλλοδαπών που στερούνταν εγγράφων για τη νόμιμη παραμονή τους στην ελληνική επικράτεια, ενώ παράλληλα διαπιστώθηκε ότι και ο συλληφθείς οδηγός στερείται παντελώς ταξιδιωτικών εγγράφων. Σημειώνεται ότι, για το όχημα μεταφοράς, που είναι ιδιοκτησίας εταιρείας ενοικιάσεων οχημάτων, είχε δηλωθεί κλοπή στα τέλη Ιουνίου, σε αστυνομικό κατάστημα του Νομού Αττικής. Κατασχέθηκαν επίσης, δύο κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσε ο 28χρονος και χρηματικό ποσό.

- Πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (07-07-2023), αστυνομικοί της Ο.Π.Κ.Ε. της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης που περιπολούσαν στην περιοχή του Δενδροποτάμου, εντόπισαν όχημα με αλλοδαπές πινακίδες κυκλοφορίας και οδηγό 19χρονο ημεδαπό, να μεταφέρει άτομα. Προκειμένου ο οδηγός να αποφύγει τον αστυνομικό έλεγχο, ανέπτυξε ταχύτητα, πλην όμως προσέκρουσε σε κολώνα φωτισμού και προσπάθησε να διαφύγει πεζός. 

Συνελήφθη παρά τη σθεναρή αντίσταση που προέβαλε, ενώ διαπιστώθηκε ότι στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης. Επιπρόσθετα, διαπιστώθηκε μεταφορά πέντε ατόμων, που στερούνταν εγγράφων για τη νόμιμη παραμονή τους στη χώρα. Κατασχέθηκαν κινητό τηλέφωνο που χρησιμοποιούσε ο συλληφθείς για τις συνεννοήσεις του και το όχημα μεταφοράς, το ιδιοκτησιακό καθεστώς του οποίου ερευνάται.

Οι συλληφθέντες, με τις δικογραφίες που σχηματίσθηκαν σε βάρος τους από αστυνομικούς των Τμημάτων Διαχείρισης Μετανάστευσης Μυγδονίας και Θέρμης αντίστοιχα, θα οδηγηθούν στην αρμόδια δικαστική Αρχή.

Εξιχνιάστηκαν εννέα (9) περιπτώσεις κλοπής στις περιοχές Αμπελοκήπων και Μενεμένης

Ομάδα αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Αμπελοκήπων – Μενεμένης με αντικείμενο την ανάλυση του τρόπου δράσης εγκληματικών ομάδων, τη συλλογή πειστηρίων και τη σταχυολόγηση στοιχείων και πληροφοριών, κατάφερε να εξιχνιάσει οκτώ (8) περιπτώσεις κλοπών από επιχειρήσεις και μίας (1) κλοπής από όχημα, που έλαβαν χώρα κατά το χρονικό διάστημα Μαρτίου – Μαΐου 2023, στην περιοχή αρμοδιότητάς τους.

Στην υπόθεση εμπλέκονται δύο (2) ημεδαποί άντρες ηλικίας 33 και 39 ετών (αδέρφια), σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε σχετική δικογραφία.

Κατά τις επισταμένες έρευνες, συλλέχθηκαν πειστήρια και υλικό που τοποθετούν τους δράστες στους τόπους των προαναφερόμενων έκνομων πράξεων και υποδεικνύουν ως χαρακτηριστικά του τρόπου δράσης τους:την επιλογή, κατά κύριο λόγο, επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών καλλωπισμού και
την προσέγγιση των στόχων τους βραδινές και μεταμεσονύκτιες ώρες.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό τυχόν άλλων παθόντων.

Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία (4) ατόμων τα οποία εμπλέκονται σε επίθεση με αθλητικό υπόβαθρο σε βάρος νεαρών, που έλαβε χώρα στο Πανόραμα


Η συνεχιζόμενη έρευνα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας σε Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης επίθεσης με αθλητικό υπόβαθρο, σε βάρος δύο νεαρών, που έλαβαν χώρα στα τέλη Μαΐου του τρέχοντος έτους, στην περιοχή του Πανοράματος, οδήγησε στην ταυτοποίηση των στοιχείων τεσσάρων (4) εμπλεκόμενων ατόμων.

Πρόκειται για τρεις ημεδαπούς άντρες ηλικίας 18, 19 και 19 ετών και έναν 17χρονο αλλοδαπό, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για ληστεία κατά συναυτουργία, ληστεία σε συνέργεια και για αδικήματα βίας με αφορμή αθλητικές εκδηλώσεις.

Αναφορικά με τα συμβάντα, βραδινές ώρες στις 26-05-2023, ομάδα ατόμων, μεταξύ των οποίων και οι προαναφερόμενοι, έχοντας οπαδικά κίνητρα, επιτέθηκαν σε νεαρό που βρισκόταν σε πάρκο του Πανοράματος και με απειλή και χρήση βίας, του αφαίρεσαν μία τσάντα που περιείχε χρηματικό ποσό και κασκόλ με διακριτικά αθλητικού συλλόγου της πόλης, ενώ σε έτερο σημείο της περιοχής, με απειλή βίας, αφαίρεσαν από άλλο νεαρό άτομο ενδύματα, που έφεραν χαρακτηριστικά συνδέσμου της ίδιας ομάδας.

Η σχετική δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για την ταυτοποίηση υπολοίπων δραστών.

Επ’ αυτοφώρω σύλληψη (3) ατόμων από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης

Με στόχο την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας, καθώς και για την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, πραγματοποιούν συνεχείς περιπολίες και ελέγχους στο σύνολο του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης.

Στο πλαίσιο αυτό, κατά το τελευταίο 24ωρο, αστυνομικοί ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και πληρώματα περιπολικών, προχώρησαν στην αυτόφωρη σύλληψη τριών (3) ατόμων, αποτρέποντας κλοπή δικύκλου στην περιοχή κέντρου πόλης και αποδίδοντας κλεμμένη μοτοσικλέτα στο νόμιμο κάτοχό της.

Αναλυτικότερα, πρωινές ώρες χθες (07-07-2023), αστυνομικοί ομάδας ΔΙ.ΑΣ. συνέλαβαν επ’ αυτοφώρω 35χρονο άντρα, καθώς κινούταν με κλεμμένο δίκυκλο. Από την έρευνα προέκυψε ότι, το όχημα είχε αφαιρεθεί την προηγούμενη μέρα από την ευρύτερη περιοχή του κέντρου πόλης, ενώ αναζητήθηκε και εντοπίστηκε ο ιδιοκτήτης της, στον οποίο και αποδόθηκε άμεσα.

Νωρίτερα την ίδια ημέρα, πλήρωμα περιπολικού, κατά τη διάρκεια εποχούμενης περιπολίας στην περιοχή κέντρου πόλης, εντόπισε και συνέλαβε επ’ αυτοφώρω δύο (2) νεαρούς ημεδαπούς, τη στιγμή που προσπαθούσαν να αφαιρέσουν δίκυκλο.

Οι συλληφθέντες, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.