Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 19 Ιουνίου 2023

Εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής του ζωγράφου και αγιογράφου Δωρόθεου Αντωνιάδη

Δελτίο τύπου ΤΕΧΝΗΣ Κιλκίς
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Μ.Κ.Ε. Τέχνη με χαρά σας καλεί στα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής του ζωγράφου και αγιογράφου Δωρόθεου Αντωνιάδη, με τίτλο “Κιλκίς 1913-2023, Αποτυπώματα μιας ζωής”, την Τετάρτη 21 Ιουνίου 2023 στις 8 το απόγευμα, στην αίθουσα “Κούρος Ευρωπού” της Τέχνης Κιλκίς.

Η έκθεση είναι ενταγμένη στο πλαίσιο εορτασμού των εκδηλώσεων «Ελευθέρια 2023» του Δήμου Κιλκίς και τελεί υπό την αιγίδα του.

Ζωγράφος, αγιογράφος και μέλος του Συλλόγου Καλλιτεχνών εικαστικών τεχνών Βορείου Ελλάδος (ΣΚΕΤΒΕ), ο Δωρόθεος Αντωνιάδης παρουσιάζει παλιά και νέα έργα του, έργα που αποτυπώθηκαν στη μνήμη των ανθρώπων που μεγάλωσαν ή έζησαν στην πόλη, όπως παλιά κτίρια, αρχοντικά, τοπία, παλιούς επαγγελματίες.

Ο Δωρόθεος Αντωνιάδης γεννήθηκε το 1956 στην Τέρπυλλο Κιλκίς. Σπούδασε για πέντε χρόνια αγιογραφία και ζωγραφική δίπλα στον δάσκαλο Χριστοφάνη Βουτσινά στη Θεσσαλονίκη.

Από το 1980 διατηρεί ατελιέ στην πόλη του Κιλκίς, όπου και δραστηριοποιείται επαγγελματικά με την αγιογραφία φορητών εικόνων και τοιχογραφιών (εικόνες μεγάλων διαστάσεων).Παράλληλα, ασχολείται με τη ζωγραφική παλιών αρχοντικών και τοπίων της πόλης, καθώς και πορτρέτα διάσημων και καθημερινών ανθρώπων. Τα βασικά υλικά που χρησιμοποιεί στα έργα του είναι τέμπερες, λάδι, ακρυλικά και μελάνι

Επί μία δεκαετία διετέλεσε δάσκαλος αγιογραφίας στο εικαστικό εργαστήριο του Δήμου Κιλκίς και συνεργάστηκε με την τοπική εφημερίδα “Ειδήσεις”, εικονογραφώντας Νεομάρτυρες.

Η πρώτη του έκθεση πραγματοποιήθηκε το 1996 σε συνεργασία με τον καλλιτέχνη Αντώνη Τσολακίδη στην “Τέχνη” Κιλκίς με τίτλο “Κοινός Τόπος”

Έκτοτε έχει συμμετάσχει σε πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, καθώς και σε καλλιτεχνικά περιοδικά και διαγωνισμούς όπως

4th internanional art exhibition, Πινακοθήκη των Χρωμάτων Θεσσαλονίκη 2012

Municipal art Gallery, Μύκονος 2012

Κιλκίς “Χθες, σήμερα, αύριο” εκατό χρόνια από την απελευθέρωση, Μακεδονική καλλιτεχνική εταιρεία Τέχνη, Δήμος Κιλκίς,9/10/2013-10/1/2014,Κιλκίς

Έκθεση μινιατούρας, Gallery Ρω,ΣΚΕΤΒΕ,28/4/2015-7/5/2015,Θεσσαλονίκη

Virtual exhibition “Compositions”, The Holy Art Gallery, London,5-11/9/2022 UK

Ετήσια έκθεση “Χαμένα πρόσωπα λήθη και μνήμες, εκατό χρόνια μετά το 1922”, ΣΚΕΤΒΕ, Δήμος Θεσσαλονίκης,31/10-25/11/2022,Θεσσαλονίκη

6th art Thessaloniki international contemporary fair,3-6/11/2022, Θεσσαλονίκη

Περιοδικό Summer issue, Collect art Gallery,Σεπτέμβριος 2022,Γεωργία

Περιοδικό Limitless Nature, Brunelle’s Art Vue Gallery,Οκτώβριος 2022,Βέλγιο

Merit award στον διαγωνισμό Living Cities, Upward Gallery, Γεωργία

1st place winner στον διαγωνισμό Rivers and Bridges, Upward Gallery, Γεωργία

Εγκαίνια: Τετάρτη 21 Ιουνίου 2023, στις 20:00

Διάρκεια έκθεσης: 21 έως 30 Ιουνίου 2023

Ώρες επισκέψεων: Δευτέρα με Παρασκευή 17.30 με 20.30





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.