Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Επικήδειος Ευδοξίας Ξηρουδάκη από τον Π. Γουρλεμάκη Νεκτάριο Εφημέριο Ενορίας Πλατάνου Ηρακλείου Κρήτης

Οι ικανότητες του λόγου μας είναι φτωχές για να εκφράσουν τα αισθήματα μας που είναι πολλαπλά και ανάμεικτα. 
Ήρθαμε από τον Πλάτανο Ηρακλείου Κρήτης για να αποδώσουμε τον τελευταίο ασπασμό με πολύ αγάπη και σεβασμό στην Ευδοξία μας που δοκιμάστηκε στον πόνο της αρρώστιας και έζησε το δικό της Γολγοθά και τώρα μέσα στο Άρωμα της Αναστάσεως του Κυρίου μας η ψυχή της γεύεται την δική της Ανάσταση, που είχες χαράξει αγαπημένη μου Ευδοξία με τον τρόπο της ζωής σου απ΄ όπου και αν περνούσες.
Αξιωθήκαμε να σε γνωρίσουμε και να εισπράξουμε αυτό που ήσουν, μια ανεξάντλητη πηγή Αγάπης. Αγάπη που την στόλιζαν οι Αρετές σου και δημιούργησαν μνήμη Αιώνια για σένα σε εμάς που παραμένουμε εδώ μέχρι να έρθουμε αλλά και προϋπόθεση από σήμερα να γεύεσαι την Χαρά του Κυρίου μας στη είσοδο της νέας ζωής σου.

Μέσα μου ηχούν τα λόγια σου: «Όποιος αγαπά βρίσκει πάντα τρόπο, όποιος αδιαφορεί μια δικαιολογία». Αυτό ήσουν και θα παραμείνεις για μας, γεννήθηκες για να αγαπάς, να προσφέρεις και να δημιουργείς και ο άνθρωπος που προσφέρει και δημιουργεί δεν πεθαίνει. Σαν άνθρωποι Χριστιανοί Ορθόδοξοι δοκιμαζόμαστε, άλλωστε ο ίδιος ο Κύριος μας στο κάλεσμα του μας λέει: «απαρνησάσθω εαυτόν και αράτω τον σταυρόν αυτόν και ακολουθείτω μοι». Να απαρνηθούμε αδελφοί μου τον αρνητικό – κακό μας εαυτό και να αρπάξουμε το Σταυρό της Ζωής και να τον ακολουθήσουμε. Το παράδειγμα αυτός πρώτος μας το έδωσε και γνωρίζουμε ότι μετά το σταυρό, μας περιμένει η Ανάσταση. Αυτή τη χαρά Ευδοξία μου είμαι σίγουρος ότι θα γεύεσαι από σήμερα αφού άλλωστε τα χείλη σου πάντα έλεγαν: «Δόξα σοι ο Θεός και γενηθήτω το θέλημα Σου», το θέλημα του Κυρίου μας. Αυτόν τον Ιησού Χριστό μας τον ευχαριστούμε που μας ενώνει, μας γνώρισε και τον παρακαλούμε να μην μας εγκαταλείψει γιατί τότε και από τώρα θα είμαστε νεκροί.

Σε ευχαριστούμε Ευδοξία για αυτό που ήσουν, ευλογημένη η στιγμή που σε γνωρίσαμε, που ήρθες νύφη στο χωριό μας και μας δίδαξες με τον τρόπο ζωής σου. Ευχαριστούμε την οικογένειά σου, τον αγαπημένο μας Στρατή και τα παιδιά σου που στάθηκαν δίπλα σου στο Γολγοθά σου. Σε ευχαριστούμε και τώρα που φεύγεις στο ταξίδι για την αιωνιότητα, γιατί ξέρουμε ότι και εκεί θα μας περιμένεις. Πορεύσου σου στην Χαρά του Κυρίου μας με τις πρεσβείες των Αγίων και την αγάπη μας."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.