Μνημείο Γενοκτονίας στο "Σπίτι του Πόντου", Πολύκαστρο |
Την Δευτέρα 19 Μαΐου και το Σαββατοκύριακο που προηγήθηκε πραγματοποιήθηκαν εκατοντάδες “Εκδηλώσεις Μνήμης” για τα θύματα της ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ του ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ, σε όλη την Ελλάδα αλλά και σε όλο τον κόσμο (Ευρώπη, Αμερική, Αυστραλία) όπου υπάρχει Ελληνισμός και φυσικά Πόντιοι οι οποίοι βρίσκονται σε όλη τη γη και είναι οργανωμένοι σε δυναμικούς Πολιτιστικούς Συλλόγους.
Παρόμοιες εκδηλώσεις έγιναν σε όλους τους Δήμους της χώρας μας και σε κάθε πόλη ή χωριό όπου υπάρχουν οργανωμένοι Ποντιακοί Σύλλογοι. Έτσι και στην έδρα του Δήμου Παιονίας στο Πολύκαστρο πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με την συμμετοχή όλων τον Ποντιακών Συλλόγων του Δήμου μας.
Στις 19 Μαΐου 2025 στο “Σπίτι του Πόντου”, πραγματοποιήθηκε Επιμνημόσυνη Δέηση για την “ανάπαυση και την αιώνια μνήμη” των 353.000 ψυχών των βιαίως θανατωθέντων Ελλήνων του Πόντου από τις βάρβαρες ορδές των Οθωμανών και Νεότουρκων κατά τα χρόνια 1916 - 1922.
Παράλληλα την ίδια μέρα και για 18η χρονιά, πραγματοποιήθηκε έκτακτη εθελοντική αιμοδοσία των μελών της Τράπεζας Αίματος των “Ακριτών” Πολυκάστρου.
Λίγο αίμα για τον πάσχοντα συνάνθρωπό μας, ελάχιστη προσφορά, ένα κερί στη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας.
"Σπίτι του Πόντου", αίθουσα "Παναγία Σουμελά", αιμοδοσία 19 Μαΐου 2025.
Ειρήνη Ευθυμιάδου(Μεταμόρφωση)
Έλενα Αθανασιάδου(Εύζωνοι)
Έλενα Παπαχρήστου με τον Δήμαρχο Παιονίας κ. Κώστα Σιωνίδη
Ο Δήμαρχος μας κάθε χρόνο αιμοδοτεί στις 19 Μαΐου,
τιμώντας την μνήμη των σφαγιασθέντων Ελλήνων του Πόντου
Τα νέα μέλη μας Βαγγέλης Γεωργίου(Γοργόπη) και Παρασκευάς Κ. Σταυρόπουλος
Ο γιατρός μας κος Γιακαμόζης και ο αιμοδότης μας κος Παντελής Ευθυμιάδης
Το νέο μέλος της Τράπεζας μας κος Χρήστος Ι. Ιωαννίδης
Αιμοδοτούν ο κος Νίκος Χαρτοματσίδης(Ποντοηράκλεια),
Χρήστος Ι. Ιωαννίδης και Παντελής Ευθυμιάδης
Αριστερά το νέο μέλος μας κος Παρασκευάς Κ. Σταυρόπουλος και δίπλα του το παλαιό μας μέλος Θεόδωρος Κουταλίδης(Αξιούπολη), που πάντοτε αιμοδοτεί στις 19 Μαΐου.
Οι τελευταίοι αιμοδότες μας ήταν τα μέλη τους Δ.Σ. των "Ακριτών" η κυρία Έλενα Παπαχρήστου και ο Πρόεδρος κύριος Δημήτρης Παπαδόπουλος.
Προσήλθαν και αιμοδότησαν αρκετά μέλη, παρά το εργάσιμο της ημέρας, μεταξύ των οποίων και 3 νέα μέλη, που ανέβασαν τον αριθμό των μελών της Τράπεζας σε 1302, ακόμη 1 μέλος (φοιτητής) ο Δημήτρης Σκαμαγκούλης αιμοδότησε στις 17 Μαΐου στο Νοσοκομείο των Ιωαννίνων.
Αξιοσημείωτο και ιδιαίτερα συγκινητικό, τα δύο από τα νέα μέλη της Τράπεζας, ο κ. Χρήστος Ι. Ιωαννίδης και ο κ. Παρασκευάς Κ. Σταυρόπουλος είναι παιδιά παλαιών μελών- αιμοδοτών που έφυγαν πρόωρα απ΄τη ζωή, ένδειξη σεβασμού στη μνήμη των γονέων τους και φυσικά στη μνήμη των θυμάτων της Ποντιακής Γενοκτονίας.
Η Διοικούσα Επιτροπή της Τράπεζας Αίματος, ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ και ΣΥΓΧΑΙΡΕΙ όλα τα μέλη που προσήλθαν και αιμοδότησαν, ακόμη ευχαριστεί τον Ιατρό κ.Αθανάσιο Γιακαμόζη και τις κυρίες Μαρία Τουρσίδου και Ιωάννα Δροσαλάκη, για την άψογη για άλλη μια φορά συνεργασία τους.
Ενα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στα αρτοποιεία: Γαϊτανάκη-Συκούδη, Αφων Δεμπούδη, Ηλία Ν. Χαρτοματσίδη, τα Σούπερ Μάρκετ: Γιώργου Παναγιωτίδη και Λάζαρου Παντελίδη, τα ανθοπωλεία: Στέργιου Σ. Παπαδόπουλου και Γεωργία Β. Τσιτουρούδη τις κυρίες Ντίνα Παρπουτσιάδου, Ηλιάνα Σπυρίδου(για τα υπέροχα ζεστά Πιροσκί), την σεβάσμια κυρία Συμέλα Σαουλίδου(Μεταμόρφωση, για τον υπέροχο παραδοσιακό Καρσλίδικο Πουρμά) την κυρία Γεωργία Ζαβουδάκη και τους κυρίους Δημήτρη Καρακατσανίδη, Ηλία Παυλίδη(Μεγάλη Βρύση) και τον φίλο του Συλλόγου και της Τράπεζας κύριο Π.Δ. που τιμά την μνήμη του αλησμόνητου Αριστείδη Δεληγιαννίδη, για όλα όσα ετοίμασαν και πρόσφεραν για τους αιμοδότες και όλους όσους προσήλθαν.
Ιδιαίτερα ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ τους κυρίους Θεόδωρο Σαουλίδη(ΕΚΟ) και Σάκη Χαμουρούδη(Εντυποδημιουργία) για την κάλυψη δαπάνης του έντυπου υλικού και την κυρία Ντίνα Γκουγκούδη-Παπαδοπούλου κουζίνα για την άψογη εξυπηρέτηση όλων.
Αριστερά η κα. Ντίνα Γκουγκούδη με τις κυρίες Ειρήνη Σκαλιστήρα και Μαρία Γουλά μέλη όλες τις χορωδίας του Συλλόγου των " Ακριτών".
Πολύτιμη η βοήθεια μελών του Δ.Σ. ,που ήταν παρόντα καθ όλη τη διάρκεια της Αιμοδοσίας των ”Ἁκριτών” με επικεφαλής των Πρόεδρο κ. Δ. Παπαδόπουλο και τις κυρίες Νίνα Καρακασίδου και Έλενα Παπαχρήστου.
Ευχαριστούμε για άλλη μια φορά όλους όσους συμμετείχαν και πρόσφεραν λίγο από το αίμα τους για τον πάσχοντα συνάνθρωπό μας.
ΑΙΩΝΙΑ η ΜΝΗΜΗ των 353,000 σφαγιασθέντων αδελφών μας.
ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΞΕΧΝΟΥΜΕ
Επόμενη προγραμματισμένη αιμοδοσία, η 121η,
θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 6 Ιουλίου 2025.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.
Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.
Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.