Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2024

ΟΛΜΕ: Απροστάτευτη η εκπαιδευτική κοινότητα στην έξαρση covid και άλλων ιώσεων

Ανακοίνωση ΟΛΜΕ
Για μία ακόμα φορά το ΥΠΑΙΘΑ αρνείται να πάρει οποιοδήποτε ουσιαστικό μέτρο για να προστατεύσει μαθητές/τριες και εκπαιδευτικούς από την μεγάλη αύξηση κρουσμάτων covid που καταγράφεται το τελευταίο διάστημα. Αντί μέτρων δημοσιεύονται «συστάσεις» προς εκπαιδευτικούς και μαθητές/τριες, που όμως είναι ανεφάρμοστες χωρίς την σχετική πρόνοια.

Η σύσταση να μην πηγαίνουν στα σχολεία όσοι/ες νοσούν δεν μπορεί να υλοποιηθεί αφού το ΥΠΑΙΘΑ δεν προβλέπει καμία ημέρα άδειας για νοσούντες εκπαιδευτικούς, ούτε καν για όσους/ες αποτελούν ευάλωτες ομάδες λόγω άλλων ασθενειών. Ομοίως, συστήνεται η απολύμανση με αντισηπτικά, την ώρα που δεν έχουν προμηθεύσει κανένα σχολείο σε όλη τη χώρα με αντισηπτικά, μάσκες και τεστ, ούτε φυσικά έχουν προβλέψει κάποιο σχετικό κονδύλι. Η κατάσταση με το ελλιπές προσωπικό καθαριότητας των σχολείων συνεχίζεται, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενες/οι στην καθαριότητα σε καμία περίπτωση να μην επαρκούν για την αποτελεσματική απολύμανση των χώρων των σχολείων.

Η κυβέρνηση για μία ακόμα φορά αποδεικνύεται παντελώς αδιάφορη ως προς την προστασία την εκπαιδευτικής κοινότητα και δείχνει να θεωρεί εκπαιδευτικούς και μαθητές/τριες αναλώσιμους/ες. Μας συνιστά όμως να ανοίγουμε τα παράθυρα…

Απαιτούμε να ληφθούν άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα για να ξεκινήσουν τα σχολεία με υγειονομική ασφάλεια.

Δεν είμαστε αναλώσιμοι/ες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.