Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 3 Ιουλίου 2024

Πετυχημένη εκπαίδευση από την Επιμορφωτική Κιλκίς στις πρώτες βοήθειες, που οδηγεί σε τριετή πιστοποίηση του ERC

Δελτίο τύπου Επιμορφωτικής Κιλκίς
Το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Επιμορφωτική Κιλκίς σε συνεργασία με την First Aid Tactics υλοποίησε σεμινάριο για την εκπαίδευση των πολιτών στην Βασική Υποστήριξη της Ζωής (πρώτες βοήθειες). Στις 27.6.24 στο Παράρτημα της Επιμορφωτικής στο Πολύκαστρο, συμμετείχαν ενεργά πολίτες διαφόρων επαγγελματικών ιδιοτήτων από την περιοχή της Παιονίας. Μέσω της επιτυχημένης συμμετοχής οι εκπαιδευόμενοι κατάφεραν να αποκτήσουν τριετή πιστοποίηση από το ERC (Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης) και για την επιπλέον ενίσχυση του επαγγελματικού τους προφίλ, έλαβαν σχετική Βεβαίωση Παρακολούθησης από το Πιστοποιημένο ΚΔΒΜ-με ισχύ εφ’ όρου ζωής.

Οι συμμετέχοντες επιμορφώθηκαν θεωρητικά και πρακτικά στην παροχή πρώτων βοηθειών, στο Πρόγραμμα Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης, στην ορθή χρήση του αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή κ.ά. Στις πλήρως εξοπλισμένες αίθουσες της Επιμορφωτικής, η εκπαιδευτική ομάδα γνώρισε πώς μπορεί να ανταποκρίνεται σε δύσκολες και αιφνιδιαστικές καταστάσεις που αφορούν την προστασία της ζωής των βρεφών, των παιδιών και των ενηλίκων. Ο έντονος ρυθμός και η απόλυτη παραστατικότητα των υποτιθέμενων «συμβάντων» κατά τη διάρκεια της πραγματοποίηση των πρακτικών ασκήσεων στα προπλάσματα, ήταν στοιχεία που ενθουσίασαν τους εκπαιδευόμενους.

Η ανάγκη για την απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων με σκοπό την ορθή ανταπόκριση σε επείγουσες καταστάσεις είναι καταλυτική για όλους, ανεξαρτήτως ηλικίας, επαγγέλματος ή ενασχόλησης. Επίσης, η απόδειξη των γνώσεων αρχίζει να εκτιμάται στο χώρο εργασίας του ιδιωτικού τομέα, αλλά και να συνυπολογίζεται σε τυχόν προκηρύξεις του Δημοσίου τομέα.

Τα στελέχη της Επιμορφωτικής, αναγνωρίζοντας τις ανάγκες εκπαίδευσης στην παροχή πρώτων βοηθειών από κοινωνική πλευρά αλλά και τις σύγχρονες απαιτήσεις της αγοράς εργασίας προγραμματίζουν νέα προσεχή τμήματα εκπαίδευσης και πιστοποίησης. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή ή ενημερωθούν για τυχόν λεπτομέρειες, ύστερα από επικοινωνία:

Τηλ: 2343097340 (Πολύκαστρο) και 2341029690 & 28705 (Κιλκίς) email: info@epimorfotiki.gr







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.