Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 3 Ιουλίου 2024

Έλλη Φρεγγίδου: Από που αντλούν «οι Αυγενάκηδες» το αίσθημα της υπεροχής και της αλαζονείας;

Υπογράφει η Έλλη Φρεγγίδου

Ψυχολόγος
Μέλος Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής
Ο πρώην υπουργός και νυν βουλευτής της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, δίνει με τη συμπεριφορά του τον πιο σαφή ορισμό της έννοιας «κατάχρηση εξουσίας».

Με τη βίαιη, αλαζονική και ντροπιαστική στάση του, κατατάσσει τους πολίτες στον πάτο των προτεραιοτήτων αυτής της κάστας των πολιτικών, θεωρώντας ότι τους αρμόζει η απαξίωση και η δουλοπρέπεια. Η πρακτική του «ξέρεις ποιος είμαι εγώ;» φαίνεται να κυριαρχεί στη λογική του κ. Αυγενάκη και των ομοίων του.

Πέρα, όμως, από την αυτονόητη καταδίκη αυτής της συμπεριφοράς, υπάρχει και το συμπέρασμα για τις μελλοντικές μας κρίσεις και αποφάσεις:

Ποιους πολιτικούς επιλέγουμε να μας κυβερνούν; Εκείνους που μας θεωρούν υποχείρια και πιστεύουν ότι οι ίδιοι βρίσκονται στο απυρόβλητο;

Από που αντλούν άραγε «οι Αυγενάκηδες» αυτό το αίσθημα της υπεροχής και της αλαζονείας;

Η εξουσία δεν βρίσκεται πουθενά άλλου παρά μόνο στα χέρια μας. Αδύναμοι γινόμαστε όταν την παραχωρούμε στα χέρια εκείνου, που μοναδική του φιλοδοξία είναι «τα γκέμια της άμαξας και το καμτσίκι».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.