Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 24 Ιουνίου 2024

Πρόγραμμα προβολών στο Στέκι της Τέχνης στο Μεταλλικό

Ανακοίνωση ΤΕΧΝΗΣ Κιλκίς
«Είναι κάτι νύχτες με φεγγάρι, μες τα θερινά τα σινεμά
νύχτες που περνούν, που δε θα ξαναρθούν, μ’ αγιόκλημα και γιασεμιά…»

Αγαπημένοι/ες φίλοι/ες και μέλη της Τέχνης και αυτό το θερμό καλοκαίρι οι πολιτιστικοί και ψυχαγωγικοί δρόμοι οδηγούν στο Στέκι της ΤΕΧΝΗΣ στο Μεταλλικό (απέναντι από την Πινακοθήκη της Τέχνης, Τηλ.: 6946253961) όπου σας υποσχόμαστε καλό κινηματογράφο με τις πιο τρελές κωμωδίες, τα πιο ρομαντικά φίλμ, επικά θρίλερ, τρυφερές ανθρώπινες καταστάσεις και κοινωνικές κινηματογραφικές προσεγγίσεις με ψηφιακή εικόνα HD και ήχο DOLBY STEREO.

Νύχτες με φεγγάρι, αστέρια, με μυρωδιές από αγιόκλημα και γεράνια, ελαφρύ αεράκι, κρύα μπυρίτσα, δροσεροί χυμοί, σνακ και υπέροχες ταινίες στο θερινό σινεμαδάκι της ΤΕΧΝΗΣ στο Μεταλλικό.

Άλλωστε, το καλοκαίρι είναι απόλυτα συνυφασμένο με το θερινό σινεμά και τα θερινά σινεμά απόλυτα συνυφασμένα με μυρωδιές, αναμνήσεις, τραπεζάκια, ερωτικά ραντεβού, γέλια, κρυφά φιλιά, αγκαλιές, καλοκαιρινές φεγγαράδες.

Το πρόγραμμα σχεδιάστηκε, για άλλη μια χρονιά, με αγάπη και μεράκι από εμάς για εσάς και έχει ως εξής:

Τρίτη 2 και Τετάρτη 3 Ιουλίου 2024

Κυνήγι Γειτόνων /Chasse gardée

Γαλλία, 2023

Σκηνοθεσία: Αντονίν Φουρλόν & Φρεντερίκ Φορεστιέ

Σενάριο: Αντονίν Φουρλόν

Μουσική: Εργουάν Σαντόν

Πρωταγωνιστούν: Nτιντιέ Μπουρντόν, Χακίμ Ζεμιλί, Kαμίγ Λου, Τερί Λερμίτ

Διάρκεια: 101 λεπτά

Γαλλική ξεκαρδιστική κωμωδία.

Σε ένα ήσυχο χωριό, ένα ονειρεμένο σπίτι στη μέση του πουθενά βγαίνει προς πώληση. Για τον Σιμόν και την Αντελαϊντ, που ζουν στριμωγμένα στο διαμέρισμά τους στο Παρίσι με τα δύο τους παιδιά, είναι η τέλεια ευκαιρία. Αλλά το όνειρο μετατρέπεται γρήγορα σε εφιάλτη όταν συνειδητοποιούν ότι οι φιλικοί γείτονές τους χρησιμοποιούν τον κήπο τους... ως κυνηγότοπο.

Τρίτη 9 και Τετάρτη 10 Ιουλίου 2024

Η Φάλαινα / The Whale

ΗΠΑ, 2023

Σκηνοθεσία: Ντάρεν Αρονόφσκι

Σενάριο: Σάμιουελ Ντ. Χάντερ

Μουσική: Ρομπ Σίμονσεν

Πρωταγωνιστούν: Μπρένταν Φρέιζερ, Σάντι Σινκ, Χονγκ Τσάου

Διάρκεια: 117 λεπτά

Όσκαρ Α΄Ανδρικού Ρόλου 2023 στον Μπρένταν Φρέιζερ

• Όσκαρ Καλύτερου Μακιγιάζ και κομμώσεων 2023

• 50 ακόμα βραβεία σε διάφορα διεθνή Φεστιβάλ

Ο Τσάρλι, ένας ερημίτης καθηγητής αγγλικών, έχει χάσει κάθε επαφή με τον έξω κόσμο, μαζί και κάθε επιθυμία να συνεχίζει να βρίσκεται εν ζωή, «βουλιάζοντας» σε μια πολυθρόνα που μόλις αντέχει να κρατά στη θέση του το πελώριο σώμα του. Θα μπορέσει με μια απόπειρα επαφής με την έφηβη κόρη που κάποτε εγκατέλειψε, να του επιτρέψει να εξιλεωθεί, να «επιπλεύσει» ξανά;

Ο Μπρένταν Φρέιζερ σε μια οσκαρική ερμηνεία και μια ταινία που θα σάς αλλάξει. Θα είστε άλλοι άνθρωποι όταν θα τελειώσει. Αφεθείτε και δε θα το μετανιώσετε.

Τρίτη 16 και Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024

Στη Φωτιά / La Passion de Dodin Bouffant

Γαλλία, 2023

Σκηνοθεσία: Τραν Αν Χουνγκ

Σενάριο: Τραν Αν Χουνγκ

Πρωταγωνιστούν: , Ζιλιέτ Μπινός, Μπενουά Μαζιμέλ

Διάρκεια: 134 λεπτά

-Βραβείο Σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ Καννών 2023

-Επίσημη υποψηφιότητα της Γαλλίας για το Όσκαρ Ξενόγλωσσης Ταινίας

-7 βραβεία σε διάφορα διεθνή Φεστιβάλ

Μια ταινία για την δύναμη της αγάπης και της μαγειρικής.

Ο Μπενουά Μαζιμέλ και η Ζιλιέτ Μπινός μπαίνουν στην κουζίνα μιας ταινίας που ξεχειλίζει από γεύση, αρώματα, συγκίνηση, όμορφο, σπάνιο σινεμά. Δυο άνθρωποι με ακόρεστη όρεξη για ζωή.

Σε μια ιστορία που, απρόσμενα, πληθωρικά, με μια αίσθηση ευδαιμονίας και αθωότητας, θυμίζει ένα ανυπέρβλητο αξίωμα, ότι η μεγαλύτερη αξία στη ζωή είναι, τελικά, η απόλαυση. Μια συνάντηση της γαστριμαργικής κουλτούρας και της κινηματογραφικής τέχνης σε έναν κινούμενο ζωγραφικό πίνακα πλήρη χρωμάτων, γεύσεων και χαμηλότονων συναισθημάτων.

Τρίτη 23 και Τετάρτη 24 Ιουλίου 2024

Περασμένες Ζωές / Past Lives

Η.Π.Α., 2023

Σενάριο: Σελίν Σονγκ

Μουσική: Κρις Μπέαρ, Ντάνιελ Ρόσεν

Πρωταγωνιστούν: Γκρέτα Λι, Τέο Γιό, Τζον Μαγκάρο

Διάρκεια: 105 λεπτά

- Προτάθηκε για 2 Όσκαρ 2024

-79 βραβεία σε διάφορα διεθνή Φεστιβάλ

Μια από τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς, ξεχώρισε στα φετινά πρώτα βραβεία

του ανεξάρτητου Αμερικανικού κινηματογράφου.

«In-Yun» στην Κορεατική παράδοση είναι το κάρμα των ανθρώπων. Αν δύο άνθρωποι συναντηθούν τυχαία, αγγιχτούν καθώς διασχίζουν έναν πολυσύχναστο δρόμο, ή κάτσουν δίπλα ο ένας στον άλλον κι αυτό είναι η αρχή μιας γνωριμίας τότε είναι το« «In-Yun» τους. Γιατί σημαίνει ότι στις προηγούμενες ζωές τους, αυτοί οι άνθρωποι ήταν και πάλι γνώριμοι, οικείοι.

Μasterclass για το πώς να αποφύγεις κάθε κλισέ, να κοιτάξεις τις ανθρώπινες σχέσεις με ειλικρίνεια, στοχασμό, συγκίνηση, βάθος - και να το κάνεις να μοιάζει απλό. Έτσι είναι η ζωή. Υγρή και μεταβλητή. Η ζωή τρέχει μπροστά. Κι αν δεν το καταλάβουμε γρήγορα, αν δεν μάς συγχωρήσουμε, άλλη ζωή δεν έχει…

Τρίτη 30 και Τετάρτη 31 Ιουλίου 2024

Το Έγκλημά Μου / Mon Crime

Γαλλία, 2023

Σκηνοθεσία: Φρανσουά Οζόν

Σενάριο: Φρανσουά Οζόν

Μουσική: Φιλίπ Ρομπί

Πρωταγωνιστούν: Νάντια Τερέσκιεβιτζ, Ιζαμπέλ Ιπέρ, Ντάνι Μπουν,

Ρεμπέκα Μάρντερ, Φαμπρίς Λουκινί

Διάρκεια: 102 λεπτά

Μια κωμωδία που διαδραματίζεται στη δεκαετία του 1930 στο Παρίσι.

Η Mαντλέν, μια όμορφη, νέα και άφραγκη ηθοποιός, κατηγορείται για τη δολοφονία ενός διάσημου παραγωγού. Με τη βοήθεια της καλύτερής της φίλης και δικηγόρου Πολίν αθωώνεται, επικαλούμενη αυτοάμυνα απέναντι σε βίαιη απόπειρα κακοποίησης. Μια νέα ζωή διασημότητας και επιτυχίας ξεκινάει για τις δυο γυναίκες. Ο Τύπος θα μετατρέψει την κατηγορούμενη σε star και σύμβολο φεμινισμού, όμως, είμαστε σίγουροι πως η αλήθεια θα λάμψει;

Τρίτη 6 και Τετάρτη 7 Αυγούστου 2024

Η Γη της Επαγγελίας / Bastarden

Δανία, Σουηδία, Νορβηγία, Γερμανία, 2023

Σκηνοθεσία: Νικολάι Αρσέλ

Σενάριο: Νικολάι Αρσέλ, Αντερς Τόμας Γιένσεν, Ιντα Γιέσεν

Μουσική: Νταν Ρόμερ

Πρωταγωνιστούν: Μαντς Μίκελσεν, Aμάντα Κολίν, Σάιμον Μπένεμπιεργκ,

Γκούσταβ Λιντ

Διάρκεια: 127 λεπτά

-21 βραβεία 2023-24 σε διάφορα διεθνή Φεστιβάλ

Αγωνιώδες, βίαιο, επικό δραματικό θρίλερ, σκληρό αλλά και με μια ερμηνεία από τον Μαντς Μίκελσεν ικανή να λάμψει μέσα στο σκοτάδι. «Η Γη της Επαγγελίας» αποδεικνύει πως το καλό ευρωπαϊκό σινεμά δηλώνει ακόμα δυναμικά το «παρών».

Στα μέσα του 18ου αιώνα, στα άγονα ρείκια της Γιουτλάνδης, όπου είναι αδύνατον να πιάσουν οι σοδειές και κατ’ επέκταση να γεμίσει ο τόπος με τους αποίκους που ονειρεύεται ο βασιλιάς της Δανίας, ο φτωχός στρατιώτης Λούντβιχ Κάλεν (Μαντς Μίκελσεν) βάζει στόχο να καταφέρει το αδύνατο και να ιδρύσει τον πρώτο βιώσιμο καταυλισμό στην περιοχή, ώστε να κερδίσει τον τίτλο και τον πλούτο που έχει τάξει ο Βασιλιάς. Μια υπερπαραγωγή πρόταση της Δανίας για το Όσκαρ Διεθνούς Ταινίας.

Τρίτη 13 και Τετάρτη 14 Αυγούστου 2024

Η Τελευταία Παμπ \ The Old Oak

Βέλγιο, Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο, 2023

Σκηνοθεσία: Κεν Λόουτς

Σενάριο: Πολ Λάβερτι

Μουσική: Τζορτζ Φέντον

Πρωταγωνιστούν: Ντέιβ Τέρνερ, Έμπια Μάρι

Διάρκεια: 113 λεπτά

-Βραβείο Κοινού στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λοκάρνο 2023

- 8 ακόμα βραβεία 2023-24 σε διάφορα διεθνή Φεστιβάλ

Ο Κεν Λόουτς έχει ανακοινώσει ότι το «The Old Oak» είναι η τελευταία του ταινία για το σινεμά. Κι αν αυτό ισχύσει, θα έχει κλείσει τη φιλμογραφία του με μια ταινία που τον αντιπροσωπεύει απόλυτα.

Σε μια κωμόπολη της βορειοανατολικής Αγγλίας, ο ιδιοκτήτης της τελευταίας παμπ, ο οποίος αγωνίζεται να την κρατήσει ανοιχτή, πιάνει μια απρόσμενη φιλία με μια νεαρή πρόσφυγα από τη Συρία.

Άμεσο σινεμά, καθαρά μηνύματα και καίρια πολιτική στόχευση, η οποία αντιστέκεται στον αντιρατσιστικό διδακτισμό, στην τελευταία (;) σκηνοθετική υπόκλιση ενός αθεράπευτα ρομαντικού μεγάλου κινηματογραφικού δημιουργού.

Ήρεμα, τρυφερά, με μια, ίσως σκόπιμη απλοϊκότητα, και με δυνατή φωνή που δεν έχει τίποτα να φοβηθεί.

Τρίτη 20 και Τετάρτη 21 Αυγούστου 2024

Το Μπλε Καφτάνι / Le Bleu du Caftan

Μαρόκο, Γαλλία, Βέλγιο, Δανία, 2023

Σκηνοθεσία: Μαριάμ Τουζανί

Σενάριο: Μαριάμ Τουζανί, Ναμπίλ Αγιούχ

Μουσική: Κρίστιαν Ε. Αντερσεν

Πρωταγωνιστούν: Σαλέχ Μπακρί, Λούμπνα Αζαμπάλ, Αγιούμπ Μισιούι

Διάρκεια: 122 λεπτά

-Βραβείο FIPRESCI, Κάννες.

-Βραβείο Κοινού, Νύχτες Πρεμιέρας.

-Επίσημη πρόταση του Μαρόκου για το Όσκαρ Διεθνούς Ταινίας.

Η τέχνη της ραπτικής έχει μυστικά. Σχεδόν όσα κι ο ράφτης της.

Μία ταινία που κόβει αρχικά πάνω σε προβλέψιμο πατρόν, αλλά σε αιφνιδιάζει και σε αποζημιώνει με την ποιότητα των μεταξένιων της υλικών και την τρυφερότητα με την οποία τα χειρίζεται.

Ο Χαλίμ και η Μίνα διατηρούν ένα παραδοσιακό κατάστημα με καφτάνια στο Σαλέ του Μαρόκου. Για να ικανοποιήσουν τους απαιτητικούς πελάτες, προσλαμβάνουν ως μαθητευόμενο έναν ταλαντούχο νεαρό, η παρουσία του οποίου αναστατώνει τον Χαλίμ. Γλυκόπικρη ταινία πολλαπλής απελευθέρωσης (συναισθηματικής, γυναικείας, σεξουαλικής) με δεξιοτεχνική σεναριακή ισορροπία, αφηγηματική ευαισθησία και πλήθος φεστιβαλικών διακρίσεων.

Ας γίνουμε κάποτε απλοί, στο ύψος των επιθυμιών μας.

Κι ας προσκυνήσουμε την Αλήθεια, την Ελευθερία, την Ισότητα, τη Δικαιοσύνη, την Ισονομία, την Αρμονία, την Ομορφιά εν τέλει…

Μόνον τότε θα ζήσουμε και θα αναπαυθούμε λυτρωμένοι.

Τρίτη 27 και Τετάρτη 28 Αυγούστου 2024

Η Κυρία του Προέδρου / Bernadette

Γαλλία, 2023

Σκηνοθεσία: Λεά Ντομενάκ

Σενάριο: Λεά Ντομενάκ, Κλεμάνς Νταρζέν

Πρωταγωνιστούν: Κατρίν Ντενέβ, Ντενί Πονταλιντές, Μισέλ Βιγιερμόζ,

Σαρά Ζιραρντό

Διάρκεια: 92 λεπτά

Η μεγάλη κυρία του ευρωπαϊκού σινεμά, Κατρίν Ντενέβ, πρωταγωνιστεί στην απολαυστική κωμωδία – μια αληθινή «ροζ» ιστορία - που αποκαλύπτει σε όλο της το μεγαλείο τη Μπερναντέτ Σιράκ, τη γυναίκα πίσω από τον πολυσυζητημένο

Πρόεδρο της Γαλλίας, Ζακ Σιράκ. Σύζυγος του Ζακ Σιράκ, πρώην δημάρχου του Παρισιού, ο οποίος έγινε Πρόεδρος της Γαλλίας από το 1995 ως το 2007 καταφέρνοντας μια πρώτη νίκη ενάντια στην άνοδο του Λε Πεν, αλλά έληξε κάπως άδοξα την πολιτική του καριέρα εν μέσω διαφόρων σκανδάλων διαφθοράς.

Η Μπερναντέτ έδωσε τη δική της μάχη για να μη θεωρείται απλώς η… κυρία του κυρίου, δίνοντας αφορμή για αυτήν την εύστοχη και άκρως διασκεδαστική σάτιρα, με επικεφαλής την εμβληματική Γαλλίδα σταρ.

Όταν φτάνει στο Μέγαρο των Ηλυσίων ως η κυρία του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας, η Μπερναντέτ Σιράκ συνειδητοποιεί ότι όλοι τη βλέπουν ως παλαιομοδίτικη και ξεπερασμένη. Αποφασίζει να πάρει την εκδίκησή της, μεθοδεύοντας διάφορες αλλαγές που θα της εξασφαλίσουν τη δική της θέση και φωνή στα πράγματα.

Σας περιμένουμε όλους για απολαυστικό καλό σινεμά.

Καλό καλοκαίρι να έχουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.