Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 18 Ιουνίου 2024

Πετυχημένη η έναρξη των Πολυκαστρινών 2024

Δελτίο τύπου Δήμου Παιονίας
Με μεγάλη επιτυχία έγινε η έναρξη των εκδηλώσεων των Πολυκαστρινών 2024, οι οποίες αποτέλεσαν ένα σημείο αναφοράς για την δημοτική κοινότητα, γεμίζοντας τις ημέρες με πολιτισμό, αθλητισμό και ιστορία. Οι εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στις 14, 15 και 16 Ιουνίου 2024, προσέλκυσαν πλήθος κόσμου και άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις.

Η έναρξη των εκδηλώσεων έγινε στις 14 Ιουνίου 2024, με τη βιβλιοπαρουσίαση "Εν Πολυκάστρω" της συγγραφέως και συμπατριώτισσας Γεωργίας Λουκά-Μουντράκη, που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Πολιτισμού Πολυκάστρου από τον Σύλλογο Ανατολικορωμυλιωτών Πολυκάστρου και τον Σύλλογο Γυναικών Δήμου Παιονίας «Ευκράντη». Η εκδήλωση προσέλκυσε πολλούς βιβλιόφιλους και κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τη συγγραφέα και το έργο της. Η ατμόσφαιρα ήταν ζεστή και φιλική, και η εκδήλωση αποτέλεσε μια εξαιρετική έναρξη για τις Πολυκαστρινές εκδηλώσεις.

Η επίσημη έναρξη των Πολυκαστρινών πραγματοποιήθηκε στις 15 Ιουνίου 2024, με τα εγκαίνια της ανακαινισμένης πλατείας 28ης Οκτωβρίου (άνω ΣΟΑ). Η ανανεωμένη πλατεία αποτέλεσε το ιδανικό, εντυπωσιακό σκηνικό για την έναρξη των εκδηλώσεων, ενώ οι παρευρισκόμενοι απόλαυσαν παραδοσιακή μουσική και γευστικά εδέσματα που προσέφερε ο Δήμος Παιονίας.

Στις 16 Ιουνίου 2024, το πρόγραμμα των εκδηλώσεων συνεχίστηκε με ένα πρωινό τουρνουά μπάσκετ αναπτυξιακών ηλικιών στο κλειστό γυμναστήριο Πολυκάστρου. Νέοι αθλητές της περιοχής είχαν την ευκαιρία να επιδείξουν τις ικανότητές τους και να συναγωνιστούν σε ένα πνεύμα ευγενούς άμιλλας. Το τουρνουά αυτό προώθησε την αγάπη για τον αθλητισμό και την ομαδικότητα, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις σε αθλητές και θεατές.

Το πρωί της Κυριακή, το Κέντρο Πολιτισμού Πολυκάστρου φιλοξένησε, επίσης, μια συγκινητική εκδήλωση μνήμης και τιμής για τους πολεμιστές της Κύπρου, με τίτλο "Δεν ξεχνώ". Η τελετή αυτή αποτέλεσε μια σεμνή και σημαντική στιγμή, φέροντας τους πολίτες πιο κοντά στην ιστορία και στις θυσίες των ηρώων μας.

Παράλληλα, στον Ευρωπό, διεξήχθησαν εκδηλώσεις μνήμης για εκείνους που θυσιάστηκαν στις αλησμόνητες πατρίδες, Φούλατζικ Μικράς Ασίας και Τσαντώ Ανατολικής Θράκης. Αυτές οι εκδηλώσεις τιμής και μνήμης, μας βοηθούν να διατηρούμε ζωντανή την ιστορία μας.

Η ημέρα κορυφώθηκε με μια εξαιρετική χορευτική παράσταση στην Πλατεία Ελευθερίας. Έξι τοπικοί σύλλογοι (Πολιτιστικός Σύλλογος Γρίβας, Πολιτιστικός Σύλλογος Γουμένισσα «Άγιος Τρύφων», Σύλλογος Ποντίων Αξιούπολης «Τραντέλεννες», Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Πέτρου, Πολιτιστικός Σύλλογος Γοργόπης «Η Γόρτυνα» και Πολιτιστικός Σύλλογος Άσπρου «Η Ανατολική Ρωμυλία») συμμετείχαν σε αυτή την εκδήλωση, παρουσιάζοντας παραδοσιακούς χορούς συνοδευόμενους από ζωντανή μουσική. Το θέαμα αυτό εντυπωσίασε το κοινό και έκλεισε την ημέρα με τον πιο εορταστικό τρόπο.

Οι εκδηλώσεις του Δήμου Παιονίας συνεχίζονται στην Κεντρική Πλατεία Ελευθερίας σήμερα 17/6/2024 με την εκδήλωση: «Πάρτι με ηλεκτρονική μουσική. Local all star dj΄s».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.