Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 27 Μαΐου 2024

Οι Περιπατητές Κιλκίς στο Ιερό Άφιξης των Προσφύγων Καραμπουρνάκι

Δελτίο τύπου 
Περιβαλλοντικού Συλλόγου Περιπατητών Κιλκίς

Το ιερό άφιξης των προσφύγων Καραμπουρνάκι επισκέφθηκαν τριάντα μέλη του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Περιπατητών Κιλκίς. Άρχισαν τον ομαδικό περίπατο από τον Κελλάριο Όρμο παραλιακά όπου δεν έφτασαν μέχρι το κύμα οι πολυκατοικίες και οι ψαροταβέρνες βρήκαν την παραλιακή οδό Τραπεζούντος στον ολίγων στρεμμάτων ελεύθερο χώρο γύρο από την λεγόμενη γέφυρα των προσφύγων. 

Συμμετείχαν στο τρισάγιο της Αδελφότητας Κρωμναίων Καλαμαριάς πάνω στην σκάλα που καταρρέει. Διατράνωσαν την άποψη του λαού της Καλαμαριάς ότι ο ελεύθερος χώρος που απέμεινε δεν τεμαχίζεται δεν πωλείται και δεν καταπατώνται οι ισχύοντες περί αιγιαλών νόμοι. Αναγκαία και η αναπαλαίωση της σκάλας πριν καταρρεύσει πλήρως. 

Επέμεναν παραλιακά με εμπόδια και μέγιστο συντελεστή δυσκολίας και στην Αρετσού όπου στην κυριολεξία κατέλαβαν μέχρι το κύμα μαγαζιά και Σύλλογοι. Επισκέφθηκαν την ανθοέκθεση του Συλλόγου Καυκασίων Καλαμαριάς ‘Προμηθέας’ και για μεσημέρι σε ψαροταβέρνα της Ν. Κρήνης. Το Καραμπουρνάκι και όλη η Καλαμαριά είναι ιερά γιατί εκεί πάτησαν Ελλάδα οι πρόγονοι μας. Εκεί στην καραντίνα και τα απολυμαντήρια άφησαν την τελευταία τους πνοή το 1/5 των αφιχθέντων.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.