Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024

Η Επιμορφωτική εκπαίδευσε σε Κιλκίς και Πολύκαστρο τα στελέχη της αλλά και πολίτες στη βασική υποστήριξη ζωής & χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδιστή

Σε ένα σεμινάριο ζωτικής σημασίας με σκοπό την προστασία της ανθρώπινης ζωής συμμετείχαν ο Διευθυντής του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης Επιμορφωτική Κιλκίς κ. Παναγιώτης Αμοιρίδης και τα στελέχη του σε Κιλκίς και Πολύκαστρο, αλλά και πολίτες. Το πρόγραμμα αφορούσε στη Βασική Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση “ΚΑΑ” και τη χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδιστή “ΑΕΑ - AED” και σε αυτό δίδαξαν πιστοποιημένοι Εκπαιδευτές του Τομέα Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού-Τμήμα Κιλκίς. 

Οι συμμετέχοντες έλαβαν πολύτιμες γνώσεις, εξασκήθηκαν σε ειδικά προπλάσματα και στη χρήση απινιδιστή και γνώρισαν τις ορθές ενέργειες που οφείλουν να εφαρμόζουν σε επείγοντα περιστατικά που θέτουν σε κίνδυνο την ανθρώπινη ζωή. Οι γνώσεις και ικανότητες επισφραγίστηκαν με την απόκτηση πιστοποιητικού εκπαίδευσης, με ισχύ για 5 χρόνια από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό αλλά και τη βεβαίωση παρακολούθησης σεμιναρίου (με ισχύ εφ’ όρου ζωής) από το Πιστοποιημένο ΚΔΒΜ Επιμορφωτική Κιλκίς.

Πιο συγκεκριμένα, τα σεμινάρια υλοποιήθηκαν στις 22/4/24 στο Κιλκίς και στις 25/4/24 στο Πολύκαστρο, σε πλήρως εξοπλισμένες αίθουσες της Επιμορφωτικής. Η διάρκεια της εκπαίδευσης ήταν έξι (6) ώρες οι οποίες κύλισαν τόσο ευχάριστα για όλους, που κανένας δεν πίστευε ότι έφτασε η ώρα της λήξης. Οι ομάδες συμμετεχόντων γνώρισαν πώς μπορεί να ανταποκρίνονται σε δύσκολες και αιφνιδιαστικές καταστάσεις που αφορούν την προστασία της ζωής των βρεφών, των παιδιών και των ενηλίκων. 

Συγκεκριμένα, τα θέματα εκπαίδευσης εστίασαν σε συνήθεις παθολογικές καταστάσεις όπως είναι η λιποθυμία, το εγκεφαλικό/καρδιολογικό επεισόδιο, η επιληπτική κρίση, τραυματισμοί κ.ά. Φυσικά, ειδική έμφαση δόθηκε στην ΚΑΑ και τη χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδιστή.

Το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων αποτυπώθηκε σε πλήθος ερωτήσεων και η περιγραφή ενός περιστατικού ακολουθούσε το επόμενο. Με αφορμή τις ερωτήσεις οι πιστοποιημένοι εκπαιδευτές του ΕΕΣ Τμήματος Κιλκίς είχαν την ευκαιρία να ενημερώσουν τους συμμετέχοντες για τις απαραίτητες ενέργειες που πρέπει να ακολουθούν ανάλογα με την κάθε περίπτωση. Επίσης, οι ίδιοι τόνισαν λανθασμένα παραδείγματα εφαρμογής από τις πρακτικές των «γιαγιάδων» που δυστυχώς ακόμη και σήμερα περνούν από γενιά σε γενιά και την εξαιρετική σημασία αποφυγής τους!

Η ύψιστη ανάγκη για εκπαίδευση σε ένα τόσο σημαντικό θέμα, αποδεικνύεται δυστυχώς σε καθημερινή βάση από την επικαιρότητα. Το ευτύχημα είναι ότι η κοινωνία, έχει αρχίσει να κατανοεί πόσο απαραίτητες είναι οι βασικές γνώσεις παροχής πρώτων βοηθειών και Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης, καθώς η ύπαρξη και μόνο ενός απινιδωτή δεν είναι ποτέ αρκετή, εάν οι παρευρισκόμενοι δεν γνωρίζουν πώς να τον χρησιμοποιήσουν.

Στα σεμινάρια πέρα από τα στελέχη της Επιμορφωτικής, συμμετείχαν εργαζόμενοι και άνεργοι πολίτες που αφενός εμπλούτισαν τις γνώσεις, δεξιότητες και συμπεριφορές στην παροχή πρώτων βοηθειών και τη βασική υποστήριξη της ζωής και αφετέρου το βιογραφικό τους σημείωμα-γεγονός που αξιολογείται με θετικό αντίκτυπο (τυπικά ή άτυπα), στον τομέα της εργασίας.

Το νέο τμήμα εκπαίδευσης θα υλοποιηθεί στο Παράρτημα της Επιμορφωτικής στο Πολύκαστρο στις 09/05/24 τις ώρες 09:00-15:00. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή ή ενημερωθούν για τυχόν λεπτομέρειες, κόστη κ.λ.π. ύστερα από επικοινωνία:

Τηλ: 2343097340 (Πολύκαστρο) και 2341029690 & 28705 (Κιλκίς) email: info@epimorfotiki.gr

Ηλεκτρονικά: Επιμορφωτική Κιλκίς




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.