Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Δευτέρα 29/4/2024, 8:25 μ.μ.

Σύλληψη για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ρύθμισης των κανόνων αγοράς προϊόντων

Συνελήφθη στις 26 Απριλίου 2024 το απόγευμα σε περιοχή της Πέλλας από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πέλλας, ημεδαπός άνδρας, καθώς διαπιστώθηκε να αποκρύπτει σε χώρο που χρησιμοποιούσε, 135 συσκευασίες των 5 λίτρων, που περιείχαν συνολικά 675 λίτρα αμφιβόλου ποιότητας ελαίου, οι οποίες δεν έφεραν επιγραφή και για τις οποίες δεν διέθετε τα απαιτούμενα παραστατικά. Οι ποσότητες ελαίου κατασχέθηκαν και θα σταλούν για εργαστηριακή εξέταση στην αρμόδια Χημική Υπηρεσία.

Σύλληψη για κλοπή

Συνελήφθη στις 27 Απριλίου 2024 το πρωί σε περιοχή των Σερρών, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βισαλτίας, ημεδαπός άνδρας, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, νωρίτερα την ίδια ημέρα, αφού εισήλθε σε Ιερό Ναό, διέρρηξε ένα παγκάρι από όπου αφαίρεσε χρηματικό ποσό, ενώ επίσης αφαίρεσε μέσα από χώρο έκθεσης του Ιερού Ναού, χρηματικό ποσό καθώς και διάφορα αντικείμενα. Στην κατοχή του βρέθηκαν τα αφαιρεθέντα αντικείμενα και χρηματικά ποσά και αποδόθηκαν σε υπεύθυνο του Ιερού Ναού.

Στοχευμένοι τροχονομικοί έλεγχοι στην Κεντρική Μακεδονία για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων

Στοχευμένοι τροχονομικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται στην Κεντρική Μακεδονία, στο πλαίσιο ειδικού τροχονομικού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας, με στόχο την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

Συγκεκριμένα, το τελευταίο διήμερο, από 26 Απριλίου 2024) το πρωί έως 28 Απριλίου 2024 το πρωί σε Ημαθία, Κιλκίς, Πέλλα, Πιερία, Σέρρες και Χαλκιδική, συνολικά πραγματοποιήθηκαν 6.008 έλεγχοι οχημάτων και βεβαιώθηκαν 2.222 παραβάσεις, από τις οποίες:

1.103 για υπερβολική ταχύτητα,

61 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας ή κράνους,

44 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας ή αντικανονικό προσπέρασμα ή αντικανονικούς ελιγμούς,

32 για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ,

30 για παραβάσεις ΚΤΕΟ,

28 για παράνομη στάθμευση οχημάτων σε θέσεις ΑΜΕΑ, σε πεζόδρομους, πεζοδρόμια, διαβάσεις πεζών και λεωφορειόδρομους και

924 για λοιπές παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, παράνομη στάθμευση κ.α.)

Η προσπάθεια για την αποτροπή των τροχαίων ατυχημάτων και της ασφαλούς κυκλοφορίας στο οδικό δίκτυο είναι καθημερινή. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας.


Εξιχνιάσθηκε υπόθεση γενετήσιας εκμετάλλευσης και ενδοοικογενειακής βίας σε βάρος 40χρονης

Από αστυνομικούς του Τμήματος Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, μετά από έρευνα και αναζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν, συνελήφθη 42χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της εμπορίας ανθρώπων, παραβίασης δικαστικών αποφάσεων και συμφωνιών που επικυρώθηκαν από συμβολαιογράφο, παράβασης του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών, και παράβαση του Νόμου περί ενδοοικογενειακής βίας.

Πιο αναλυτικά, προηγήθηκε καταγγελία 40χρονης ημεδαπής, η οποία αρχικά μεταφέρθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας, στο Τμήμα Ασφαλείας Αμπελοκήπων – Μενεμένης, όπου ανέφερε σε βάρος της αδικήματα που αφορούν στη γενετήσια εκμετάλλευση.

Για την υπόθεση πραγματοποιήθηκε έρευνα από την ανωτέρω Υπηρεσία της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων, κατά τη διάρκεια της οποίας, παρουσία ψυχολόγου των Κεντρικών Ιατρείων Θεσσαλονίκης, η 40χρονη ανέφερε ότι τα τελευταία (3) έτη διατηρεί δεσμό και συμβιεί με τον 42χρονο, ο οποίος ασκεί επανειλημμένα σωματική βία σε βάρος της, καθώς και ότι ο ίδιος την εξαναγκάζει από την αρχή της σχέσης τους, να συνευρίσκεται ερωτικά με άνδρες, έναντι χρηματικής αμοιβής.

Σημειώνεται ότι, βάσει Απόφασης του Α’ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, επιβλήθηκαν στον δράστη περιοριστικοί όροι, σύμφωνα με τους οποίους δεν του επιτρέπετε να διαμένει στην οικία της παθούσας και να την προσεγγίζει, σε απόσταση μικρότερη των (5) μέτρων.

Έπειτα από άμεσες αναζητήσεις, ο 42χρονος εντοπίστηκε από αστυνομικούς των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε) στα ΚΤΕΛ Μακεδονία και συνελήφθη, ενώ επιπλέον στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε (1) αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία που περιείχε μικροποσότητα ηρωίνης.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Σύλληψη ατόμου για απάτη σε βάρος καταστηματάρχη

Συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης 45χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για αντιποίηση, εμπορία επιρροής-μεσάζοντες και απάτη.

Ειδικότερα, χθες (28-04-2024) το μεσημέρι, 36χρονος ημεδαπός ιδιοκτήτης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος στο κέντρο της πόλης, κατήγγειλε στην ανωτέρω Υπηρεσία ότι επικοινώνησε με τον 45χρονο, έπειτα από σχετικό μήνυμα που δέχτηκε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ο οποίος του δήλωσε ψευδώς ότι είναι υπάλληλος στο Υπουργείο Οικονομικών και μπορεί να μεσολαβήσει προκειμένου να μη διενεργηθεί προγραμματισμένος οικονομικός έλεγχος στο κατάστημά του.

Για το σκοπό αυτό ζήτησε από τον 36χρονο το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ ως προκαταβολή για να μη γίνει ο έλεγχος και επιπλέον 1.000 ευρώ για να διαγραφεί από τη λίστα των υπό έλεγχο καταστημάτων.

Έπειτα από συντονισμένες αστυνομικές ενέργειες, ο δράστης συνελήφθη, απογευματινές ώρες χθες στην περιοχή της Τούμπας, τη στιγμή που παρέλαβε το συμφωνηθέν ποσό από τον παθόντα.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.