Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 1 Μαρτίου 2024

Τέμπη ένα χρόνο μετά (Η αλήθεια στα μπάζα..)

Της Παναγίτσας Μιχαήλου
Το Reporter United ένα χρόνο μετά φέρνει στο φως εσωτερική αλληλογραφία της ΕΡΓΟΣΕ που δείχνει ότι οι υπεύθυνοι του Ελληνικού σιδηροδρόμου δεν έχουν διδαχθεί τίποτα από την τραγωδία των Τεμπών. 
Στο τμήμα Λιανοκλάδι Λάρισα μήκους 120 χιλιομέτρων τα τρένα κυκλοφορούν με όλα τα συστήματα ασφαλείας σηματοδότησης και τηλεδιοίκησης απενεργοποιημένα, με ότι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια κυκλοφορίας τους.

Τα τρένα κυκλοφορούν στα τυφλά,δίχως φανάρια,σ ένα τμήμα της γραμμής Αθήνα Θεσσαλονίκη που δεν πλημμυρησε από το Daniel και η σηματοδότηση θα μπορούσε εύκολα να αποκατασταθεί.

Στο τμήμα αυτό περιλαμβάνεται και η δεύτερη μεγαλύτερη σήραγγα της χώρας..η σήραγγα Όθρυος μήκος 6 χιλιομέτρων. Το πιο εξωφρενικό από όλα όμως είναι ότι μιλώντας στην εξεταστική επιτροπή 1η Φεβρουαρίου ο πρόεδρος του ΟΣΕ Παναγιώτης Τερεζακης δήλωσε ότι λειτουργούν όλα κανονικότατα. 

Τρεις διαφορετικοί σιδηροδρομικοί επιβεβαιώνουν ότι η σηματοδότηση και η τηλεδιοικηση μετά τις πλημμύρες στο τμήμα Λιανοκλάδι Δομοκός δεν λειτουργούν. Κι όμως καταθέτοντας στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για τα Τέμπη ο κ.Τερεζακης ισχυρίστηκε το αντίθετο. 

Πρόσθεσε μάλιστα ότι τη λειτουργία των συστημάτων τη διαπίστωσε με τα μάτια του. Έχουμε δηλαδή μια ακόμα περίπτωση κρατικού αξιωματούχου μετά τον κύριο Καραμανλή που λέει ψέματα στη Βουλή για τα προβλήματα του σιδηροδρόμου.. κάτι που σημαίνει ότι δεν έχουν διδαχθεί τίποτα και δεν έχει βελτιωθεί τίποτα προς το καλύτερο.

Ένα χρόνο μετά και μόλις πριν λίγες μέρες ευαισθητοποιηθηκε η εισαγγελέας να δηλώσει ότι θα ερευνήσει κάθε καταγγελία και κάθε ισχυρισμό συγγενών για να μη μείνει κανένα ερώτημα αναπάντητο. 

Ένα χρόνο μετά και οι διαδικασίες στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο τρέχουν με πολύ πιο γρήγορους ρυθμούς από ότι στο Ελληνικό. Ένα χρόνο μετά και ο αγώνας συνεχίζεται για να αποδοθεί δικαιοσύνη και για να μην ξεχάσουμε τι μας οδήγησε στο τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Ένα χρόνο μετά και δεν ξεχνάμε.

• Το ξεπούλημα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στην ιταλική Ferrovie, για 45 εκατ. ευρώ το 2017, ενώ τον προηγούμενο χρόνο, η κοστολόγησή της στα 300 εκατ. είχε θεωρηθεί σκανδαλώδης υποτίμηση. 

• Την επιδότηση των 50 εκατ.(!!!) που καταβάλλει, κάθε χρόνο, το Ελληνικό Δημόσιο στη Ferrovie .. 

• Τα εξώδικα των εργαζομένων στα τραίνα, για την ελλιπή ασφάλεια, που κάποιοι πέταγαν στα καλάθια των σκουπιδιών. 

• Την κήρυξη των απεργιών τους, για τον ίδιο λόγο, ως παράνομες και καταχρηστικές. 

• Την ανυπαρξία φωτοσήμανσης και τον τοπικό πίνακα χειρισμού, στο σταθμό της Λάρισας, που παρουσιάστηκε ως πίνακας τηλεδιοίκησης. 

• Το γεγονός ότι ο μεγαλύτερος σιδηροδρομικός κόμβος της χώρας, η Λάρισα, είχε ένα μόνο σταθμάρχη, μεταταγμένο από τη θέση φύλακα του Οργ. Σχολ. Εκδόσεων. 

• Την «έκρηξη» του αρμόδιου υπουργού και τα «ντροπή σας», όταν λίγες μέρες πριν το μεγάλο φονικό, συζητήθηκε στη Βουλή το θέμα ασφάλειας των τραίνων. 

• Την επιστολή του διευθύνοντα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Φίλιππου Τσαλίδη, ενάμιση χρόνο πριν το μεγάλο φονικό, ότι επίκειται μεγάλο δυστύχημα και την παραίτησή του. 

• Τη μη ανάθεση στην κατά το νόμο 5014/2023 επιτροπή για τις αεροπορικές και σιδηροδρομικές συγκοινωνίες – ΕΟΔΑΣΑΠ- τη σύσταση άλλης επιτροπής και το πόρισμά της, μέσα σε λίγες μέρες. 

• Την παραπομπή του φονικού, όχι για δίκη με άρση της ασυλίας, αλλά σε εξεταστική επιτροπή της Βουλής, τον κυνισμό των πλειοψηφούντων «ημετέρων», τη μη κλήση εμπειρογνωμόνων και την άρον-άρον περαίωση. 

• Τους 200 διορισμούς στα τραίνα χωρίς ΑΣΕΠ αλλά με γεωγραφικό στίγμα κατά Σέρρες μεριά 

• Το μπάζωμα του τόπου του εγκλήματος, με ό,τι συνεπάγεται αυτό για την πραγματογνωμοσύνη. 

• Την άρνηση να καταθέσει ο αυτουργός του μπαζώματος γιατί «συμπτωματικά» παραπέμφθηκε για πλημμέλημα. 

• Τα εξαφανισμένα βαγόνια της εμπορικής αμαξοστοιχίας, που ενοχοποιείται για τη μεγάλη έκρηξη και τα αναπάντητα ερωτηματικά γύρω από το ξυλολιο.. 

• Τον κυνισμό της δήλωσης περί του 41%, ως «αθωωτικού πορίσματος» για το φονικό. 

• Τη δήλωση εισαγγελέως στους γονείς των δολοφονημένων παιδιών, «πηγαίνετε στην εκκλησία» και την παραίνεση μητροπολίτη τους νεκρούς των Τεμπών να τους τιμήσουμε βουβά. 

• Το πώς λειτουργούν ΣΗΜΕΡΑ, ένα χρόνο μετά, τα τραίνα, χωρίς φωτοσήμανση και ελλιπή τηλεδιοίκηση. 

• Τα 57 παιδιά που «επέστρεψαν» στα σπίτια τους, διαμελισμένα σε σακούλες. 

• Όσους πολυτραυματίες παλεύουν σήμερα με τον σωματικό πόνο και τους εφιάλτες τους. 

• Το ότι κάποτε – ακόμη και στην Κατοχή - ήμασταν ένας λαός με αξιοπρέπεια. Ενώ τώρα η εθνική μας αξιοπρέπεια είναι υπό στις πελατειακές εξυπηρετήσεις όλων όσων έκαναν την ψήφο προϊόν ανταλλαγής.

Ένα χρόνο μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη και σύμφωνα με την επιτροπή LIBE στην Ελλάδα η δικαιοσύνη νοσεί. Ένα χρόνο μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη κι αντί για επίλογο παραθέτω ένα απόσπασμα απ την κατάθεση του Παύλου Ασλανίδη πατέρα του αδικοχαμένου Δημήτρη..

"Όσοι ζούμε σ'αυτη τη χώρα τα τελευταία χρόνια έχουμε την αίσθηση ότι ζούμε ο εμπόλεμη ζώνη και υπαίτιοι είναι αυτοί που μας κυβερνούν Διεφθαρμένοι δήμιοι του λαού ανελέητοι μπροστά στη δυστυχία παίζουν με τις ζωές μας. 

Ακόμα και οι δοσίλογοι του παρελθόντος ωχριούν μπροστά στους κρατικούς αξιωματούχους, δικαστές εισαγγελείς και εμπλεκόμενους στο έγκλημα των Τεμπών. Δεν μπορούμε πλέον να εμπιστευόμαστε τέτοιους λειτουργούς της δικαιοσύνης.

Υπάρχει μια κυβερνώσα μαφία, συμμορία που λεηλατεί τη χώρα ανάλγητη στο πένθος και τη συμφορά μας.

Την ίδια χώρα που γέννησε αξίες ιδανικά και υμνήθηκε απ' όλο τον κόσμο την ίδια χώρα στην οποία υποκλίνεται όλη η ανθρωπότητα για τη γνώση και τη σοφία που έσπειρε παντού, που από την αρχαιότητα ακόμα τιμούσε τους νεκρούς με απόλυτο 
Ακόμα και οι δοσίλογοι του παρελθόντος ωχριούν μπροστά στους κρατικούς αξιωματούχους, δικαστές εισαγγελείς και εμπλεκόμενους στο έγκλημα των Τεμπών..

Δεν μπορούμε πλέον να εμπιστευόμαστε τέτοιους λειτουργους της δικαιοσύνης!!
Υπάρχει μια κυβερνώσα μαφία. συμμορία που λεηλατεί τη χώρα αναλγητη στο πένθος και τη συμφορά μας..

Την ίδια χώρα που γέννησε αξίες ιδανικά και υμνήθηκε απ' όλο τον κόσμο την ίδια χώρα στην οποία υποκλίνεται όλη η ανθρωπότητα για τη γνώση και τη σοφία που έσπειρε παντού, που από την αρχαιότητα ακόμα τιμούσε τους νεκρούς με απόλυτο σεβασμό θάβοντας τους με τιμές και όχι καλύπτοντας τους με μπάζα, αυτή τη χώρα λοιπόν εσείς την ντροπιαζεται και τη διασύρετε παγκοσμιως"...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.