Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 2 Μαρτίου 2024

Σιδηροδρομικός Σταθμός Γαλλικού: Μύνημα τέχνης από τον γραφίστα ζωγράφο Δημήτρη Μαλιαχώβα

Γράφει η Μόνικα Σωτηριάδου
Ένας όμορφος πίνακας ζωγραφικής με πινελιές ψυχής από την παλέτα του Δημήτρη Μαλιαχώβα έγινε αφορμή να συγκινήσει τους κατοίκους του χωριού Γαλλικού Κιλκίς για να εκφράσουν τα παράπονα τους για την εγκατάλειψη και την καταστροφή που έχει δεχτεί ο σιδηροδρομικός σταθμός του χωριού.

Ο Σταθμός που κάποτε στόλιζε και ζωντάνευε το χωριό με την επιβλητική παρουσία του έγινε ένα ξεχασμένο κουφάρι από ανθρώπους που αγαπούν τους βανδαλισμούς.

Η εικόνα του σταθμού για πολλούς λόγους είναι απαράδεκτη χωρίς να υπάρξει μια σχετική μέριμνα συντήρησης και αντιμετώπισης του ιστορικού αυτού κειμηλίου του χωριού.

Με λύπη όπως και στους περισσότερους σταθμούς στην χώρα μας οι κάτοικοι βλέπουν την άσχημη εικόνα του μη μπορώντας να βρούνε τρόπο να βοηθήσουν.
Σίγουρα ο εθελοντισμός θα μπορούσε να φέρει τον σταθμό σε μια αξιοπρεπή θέση αλλά και εδώ χρειάζεται χρόνος και χρήμα που με δυσκολία πλέον βρίσκεται.

Ο πίνακας ζωγραφικής με θέμα τον σταθμό δίνει την ευκαιρία σε κάτι ουσιαστικό και ξεχασμένο στην εποχή μας για τον ρόλο της τέχνης.

Η τέχνη δίνει την ευκαιρία στην ενεργοποίηση συναισθημάτων, εκφράζει, Αγάπη και η Αγάπη γίνεται δύναμη με ένα μόνο κλικ.. ο Δημήτρης Μαλιαχώβας έβαλε τα πινέλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.