Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2023

Προδημοσίευση της 1ης Πρόσκλησης για την υποβολή αιτήσεων στήριξης προς ένταξη στην παρέμβαση Π3-75.1 «Εγκατάσταση Γεωργών Νεαρής Ηλικίας»

Από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Αλιείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι έχει εκδοθεί η αρ. 2404/12-12-2023 Προδημοσίευση της 1ης Πρόσκλησης για την υποβολή αιτήσεων στήριξης προς ένταξη στην παρέμβαση Π3-75.1 «Εγκατάσταση Γεωργών Νεαρής Ηλικίας» του Στρατηγικού Σχεδίου Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΣΣ ΚΑΠ) της Ελλάδας 2023– 2027», που αφορά στην παροχή κατ’ αποκοπή οικονομικής στήριξης σε νέους για την είσοδο και παραμονή τους στη γεωργική απασχόληση και την πρώτη τους εγκατάσταση, ως αρχηγών, σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις.

Στόχος της παρέμβασης «Π3-75.1 – Εγκατάσταση Γεωργών Νεαρής Ηλικίας» είναι η προσέλκυση και διατήρηση στον τομέα νέων σε ηλικία γεωργών, η διευκόλυνση της βιώσιμης επιχειρηματικής ανάπτυξης σε αγροτικές περιοχές καθώς και η προώθηση της απασχόλησης, της ανάπτυξης, της ισότητας των φύλων, συμπεριλαμβανομένης της συμμετοχής των γυναικών στη γεωργία.

Η παρέμβαση Π3-75.1 του Στρατηγικού Σχεδίου Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΣΣ ΚΑΠ) 2023-2027 εφαρμόζεται σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, όπου η αγροτική δραστηριότητα είναι σημαντική, με εξαίρεση τη Δημοτική Κοινότητα 5ου Διαμερίσματος Θεσσαλονίκης της Μ.Ε. Θεσσαλονίκης.

Δικαίωμα υποβολής αίτησης στήριξης έχουν:

1. Φυσικά Πρόσωπα που δεν έχουν υπερβεί το 40ο έτος της ηλικίας τους στο τέλος του έτους έκδοσης της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος, είναι μόνιμοι κάτοικοι της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και πληρούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

2. Νομικά Πρόσωπα που κατέχουν οικονομικά αυτόνομες γεωργικές – κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις, των οποίων οι αρχηγοί δεν έχουν υπερβεί το 40ο έτος της ηλικίας τους στο τέλος του έτους έκδοσης της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος, είναι μόνιμοι κάτοικοι της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και πληρούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Ως έτος αναφοράς των αιτήσεων στήριξης ορίζεται το έτος 2024 και το ποσό ενίσχυσης μπορεί να διαμορφωθεί από 30.000 έως 42.500 Ευρώ, ανάλογα με την περιοχή μόνιμης κατοικίας και τη βασική κατεύθυνση της γεωργικής εκμετάλλευσης κατά την ολοκλήρωση του επιχειρηματικού σχεδίου.

Η περίοδος υποβολής των αιτήσεων στήριξης, που θα πραγματοποιηθεί μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων (OΠΣΚΕ) στο δικτυακό τόπο www.opske.gr, θα προσδιοριστεί με την έκδοση δημόσιας πρόσκλησης βάσει απόφασης του Γενικού Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών του ΥΠΑΑΤ.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Αλιείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, στο τηλ. 2313-330394-5 και στις κατά τόπους ΔΑΟΚ.

Στη σχετική ανακοίνωση που είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα της ΠΚΜ επισυνάπτεται το αρχείο της αρ. 2404/12-12-2023 Προδημοσίευσης της 1ης Πρόσκλησης για την υποβολή αιτήσεων στήριξης προς ένταξη στην παρέμβαση Π3-75.1 «Εγκατάσταση Γεωργών Νεαρής Ηλικίας» του Στρατηγικού Σχεδίου Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΣΣ ΚΑΠ) της Ελλάδας 2023– 2027», όπου αναφέρονται αναλυτικότερα οι όροι και οι προϋποθέσεις συμμετοχής για τους υποψήφιους δικαιούχους και τις γεωργικές εκμεταλλεύσεις τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.