Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2023

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Πέμπτη, 14/12/2023, 8:55 μ.μ.

Σύλληψη για ναρκωτικά
Συνελήφθη προχθές (12 Δεκεμβρίου 2023) το απόγευμα σε περιοχή της Χαλκιδικής από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Πολυγύρου, ημεδαπός άνδρας, καθώς διαπιστώθηκε να αποκρύπτει στην οικία του, ποσότητες κάνναβης συνολικούς βάρους 94 γραμμαρίων και μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, τα οποία κατασχέθηκαν. Επίσης κατασχέθηκαν ένα κινητό τηλέφωνο και το χρηματικό ποσό των 120 ευρώ που βρέθηκαν στην κατοχή του, καθώς και ένα όχημα που χρησιμοποιούσε.

Σύλληψη για ναρκωτικά


Συνελήφθη χθες (13 Δεκεμβρίου 2023) το απόγευμα σε περιοχή των Σερρών, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Νέας Ζίχνης, ημεδαπός άνδρας, καθώς στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα κάνναβης. Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του σε περιοχή της Δράμας, με τη συνδρομή και αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 180 γραμμάρια κάνναβης, 3 ηλεκτρονικές ζυγαριές, ένας τρίφτης κάνναβης και το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ.

Εξιχνίαση κλοπής

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Σερρών σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 2 ημεδαπών ανδρών, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, το βράδυ της 18ης Σεπτεμβρίου 2023, παραβίασαν οικία στις Σέρρες και αφαίρεσαν κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και άλλα αντικείμενα, συνολικής αξίας 4.000 ευρώ, σύμφωνα με δήλωση της παθούσας.

Σύλληψη ατόμου για παράβαση της Νομοθεσίας για την Προστασία Αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς στον αερολιμένα Θεσσαλονίκης

Η κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και η επιστάμενη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, οδήγησε στη σύλληψη 63χρονου ημεδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της Νομοθεσίας που αφορά σε «Κύρωση κώδικα νομοθεσίας για την Προστασία των Αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς», «Παράβαση της υποχρέωσης δήλωσης μνημείου» και «Παράνομη εξαγωγή πολιτιστικών αγαθών».

Ειδικότερα, πρωινές ώρες χθες (13-12-2023) πραγματοποιήθηκε οργανωμένη επιχείρηση στον αερολιμένα «Μακεδονία», όπου εντοπίστηκε ο ανωτέρω και στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία (3) αρχαία νομίσματα, τα οποία ήταν επιμελώς κρυμμένα στο εσωτερικό του μπουφάν του, ενώ σε τσάντα ώμου βρέθηκαν, επιπλέον, έξι (6) αρχαία νομίσματα, κινητό τηλέφωνο, και κάρτα επιβίβασης μετ’ επιστροφής για πόλη της Γερμανίας.

Επιπλέον, σε νομότυπες έρευνες, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν παρουσία δικαστικού λειτουργού, σε οικίες στην περιοχή των Σερρών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (80) αρχαία νομίσματα, (1) χάλκινο δαχτυλίδι, εργαλεία καθαρισμού νομισμάτων, πλήθος εγγράφων που αφορούν αρχαιότητες και (1) χάλκινο προσωπείο, με το σύνολο των κατασχεθέντων να εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις του νόμου «Περί Αρχαιοτήτων», σύμφωνα με γνωμάτευση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Σερρών.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με γνωμάτευση αρμόδιου αρχαιολόγου της ανωτέρω αρχαιολογικής Υπηρεσίας, τα κατασχεθέντα νομίσματα ανήκουν, κατά περίπτωση, στην αρχαιοελληνική περίοδο (5ος αιώνας π.Χ. – 1ο αιώνα π.Χ.), στη ρωμαϊκή αυτοκρατορική περίοδο (1ο αιώνα π.Χ.-3ο αιώνα μ.Χ.), στη βυζαντινή περίοδο (4ος αιώνας μ.Χ.-13ο αιώνας μ.Χ.) και στην οθωμανική περίοδο (15ος αιώνας μ.Χ.-18 αιώνα μ.Χ.) και το αρχαίο δακτυλίδι κατά την ιστορική περίοδο 4ου αιώνα π.Χ. – 5ο αιώνα μ.Χ..

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στις αρμόδιες δικαστικές αρχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.