Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2023

Τα νέα της Συσπείρωσης Κιλκίςκαι Παιονίας (3/10/2023)

Δελτίο τύπου Λαϊκής Συσπείρωσης Κιλκίς

Όταν η Δημοτική Αρχή ... ζεί σε άλλο Δήμο... Και διαφημίζει ανύπαρκτα έργα.

Όταν η Δημοτική Αρχή Κιλκίς προβάλει τα μηδαμινά.... ως "μεγάλα" έργα


Ο Ισαακίδης Ηλίας Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση Κιλκίς


Είμαι ο Ισαακίδης Ηλίας και είμαι 63 χρονών.

Είμαι εκπαιδευτικός στο Δημοτικό Σχολείο Μυριοφύτου και αντιπρόεδρος του ΣΕΠΕ Κιλκίς. Κατάγομαι από τη Γάβρα.

Θεωρώ τον εαυτό μου πολύ προνομιούχο που τα νεανικά μου χρόνια πέρασα από τα μεγάλα σχολεία της ΚΝΕ και του ΚΚΕ. Δυστυχώς για λόγους προσωπικούς και οικογενειακούς έμεινα έξω από το οργανωμένο κίνημα, αλλά ποτέ μακριά.

Με τη σημερινή επίθεση του καπιταλισμού κατά των εργατών και των δικαιωμάτων τους πήρα την απόφαση να ξεπεράσω, στο βαθμό του δυνατού, τις προσωπικές μου αδυναμίες και να αγωνιστώ ως υποψήφιος με τη Λαϊκή Συσπείρωση.

Ο Τριανταφυλλίδης Διογένης Υποψήφιος στη Δημοτική Κοινότητα Κοκκινιάς με τη Λαϊκή Συσπείρωση Κιλκίς


Ονομάζομαι Τριανταφυλλίδης Διογένης. Μεγάλωσα στο Κιλκίς και σπούδασα στο τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων στην Ηγουμενίτσα.

Ζώ και εργάζομαι τα τελευταία χρόνια στην Γερμανία.

Ανήκω στους χιλιάδες νέους που αναγκάστηκαν, παρά την θέληση τους, να φύγουν στο εξωτερικό για να τα βγάλουν πέρα. Είναι η ίδια πολιτική που μας ανάγκασε να μεταναστεύσουμε με αυτή που και στην Ελλάδα και παντού, σε κάθε επίπεδο, είναι υπεύθυνη για τα δεινά που ζουν οι λαοί.

Τα πρόσφατα γεγονότα με τις πλημμύρες , τις φωτιές, τα τραίνα που οδηγούν στον θάνατο ανθρώπους δεν είναι ελληνικό φαινόμενο.

Συνέβησαν και εδώ με τις εγκληματικές ευθύνες να βαραίνουν δημοτικές αρχές και τις αρχές των κρατιδίων.

Οι μεγαλειώδεις αγώνες που αναπτύχθηκαν το προηγούμενο διάστημα στην Ελλάδα και την υπόλοιπη Ευρώπη, δείχνουν τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουν οι λαοί για να αποσπούν νίκες με βάση τις σύγχρονες ανάγκες τους.

Στηρίζουμε τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης, γιατί είναι ο μοναδικός συνδυασμός ο οποίος αναδεικνύει και αντιπαλεύει αυτήν την πολιτική στην πράξη. Είναι η μόνη δοκιμασμένη και σταθερή δύναμη που χρόνια τώρα αποδεδειγμένα στέκεται μαχητικά δίπλα στους ανθρώπους του μόχθου σε κάθε Περιφέρεια, Δήμο και Κοινότητα.

Λαϊκή Συσπείρωση παντού, για να κερδίσει η ζωή!

Συγκέντρωση παρουσίασης των υποψηφίων περιφερειακών και δημοτικών συμβούλων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Παιονία

Συγκέντρωση παρουσίασης των υποψηφίων περιφερειακών και δημοτικών συμβούλων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Παιονία πραγματοποίησε η ΤΟ Κιλκίς του ΚΚΕ το Σάββατο 30/9, στο πολιτιστικό κέντρο Πολυκάστρου.

Κύριοι ομιλητές ήταν ο Γιάννης Φαχουρίδης, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος και ο Τάσος Βασιλακάκης, υποψήφιος Δήμαρχος Παιονίας. Σύντομο χαιρετισμό απεύθυνε η Ειρήνη Χατζή, γραμματέας της ΤΕ Κιλκίς του ΚΚΕ και υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος.

Στο δίλημμα τα κέρδη των λίγων ή οι ζωές μας, επιλέγουμε τις ζωές μας, ξεκαθάρισε από το βήμα ο Γιάννης Φαχουρίδης, χαιρετίζοντας τη συγκέντρωση.

Η "Λαϊκή Συσπείρωση" είναι η δυνατή φωνή για τις ανάγκες των πολλών και όχι για τα κέρδη των λίγων. Η δυνατή φωνή των μαχόμενων υγειονομικών, των εκπαιδευτικών, για να σώσουμε ότι σώζεται, να διεκδικήσουμε προσλήψεις και χρηματοδότηση, νέες υποδομές, ενίσχυση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης αλλά και των νοσοκομειακών μονάδων της Π.Ε Κιλκίς.

Σχολίασε τις χιλιοειπωμένες υποσχέσεις τις Περιφέρειας για τάχα βελτίωση του Νοσοκομείου από προγράμματα του ΕΣΠΑ λέγοντας ότι “αποτελούν μπαλώματα και το απαραίτητο συμπλήρωμα σε μια εγκληματική πολιτική στον τομέα της υγείας που οδηγεί σε αδιέξοδα το λαό και τους υγειονομικούς που έχει προσυπογράψει”.

Ο Γιάννης Φαχουρίδης στάθηκε και στην άναρχη και ανεξέλεγκτη εγκατάσταση έργων ΑΠΕ «που συνοδεύεται από πλήθος περιβαλλοντικών προβλημάτων και οξύνει την ενεργειακή φτώχεια», όπως είπε χαρακτηριστικά.

«Σε όλη την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και πιο ειδικά στην ΠΕ Κιλκίς το μπαράζ τεράστιων έργων φωτοβολταικών και ανεμογεννητριών, οδηγεί σε αλλαγές χρήσης με σοβαρή επίδραση στην αγροτοκτηνοτροφία και τη διατροφική επάρκεια της χώρας, τη μετατροπή της υπαίθρου και των ορεινών όγκων σε βιομηχανικές ζώνες παραγωγής ενέργειας.

Έχουν εγκριθεί έργα μεγαλύτερα σε έκταση από ολόκληρους οικισμούς! Έργα μέσα σε προστατευόμενες υποτίθεται περιοχές! Στην Επιτροπή Ανάπτυξης έχει στηθεί γραμμή παραγωγής θετικών γνωμοδοτήσεων για χρυσοφόρες μπίζνες στο όνομα της προστασίας του περιβάλλοντος».


Τέλος ο Γιάννης Φαχουρίδης αποκάλυψε με συγκεκριμένα στοιχεία τα παχιά λόγια περί ανάπτυξης και ευρωπαϊκών κονδυλίων, από τα οποία ωφελούνται υποτίθεται όλοι, του αναπτυξιακού σχεδίου του κεφαλαίου που εκτός των άλλων υποστηρίζεται και από το περιφερειακό ΕΣΠΑ που διαχειρίζεται ο εκάστοτε περιφερειάρχης χωρίς καν ενημέρωση του περιφερειακού συμβουλίου.«Το πραγματικό ερώτημα δεν είναι «ναι ή όχι στην ανάπτυξη» αλλά «ανάπτυξη για ποιον», για τους λίγους επιχειρηματικούς ομίλους και μεγάλες επιχειρήσεις ή για το λαό;»

Παράλληλα, στάθηκε σε ότι αφορά το οδικο δίκτυο και στηλίτευσε τις εγκληματικές όπως τις χαρακτήρισε ευθύνες «όλων τους που τόσα χρόνια δεν έχει φτιαχτεί σύγχρονος αυτοκινητόδρομος στο τμήμα της ΠΑΘΕ Χαλάστρα – Εύζωνοι και τώρα προκρίνεται απλά μια αναβάθμιση κάποιων τμημάτων αν και οπότε το αποφασίσει ο νικητής του διαγωνισμού παραχώρησης της Εγνατίας Οδού. Η σύνδεση Θεσσαλονίκης – Κιλκίς είναι ένα ακόμα γεφύρι της Άρτας στην ΠΚΜ και έχουν ευθύνη όλοι όσοι κυβέρνησαν, οι διοικήσεις σε τοπικό επίπεδο για τις καθυστερήσεις και την ταλαιπωρία. Όσον αφορά στο υπόλοιπο δίκτυο στην πραγματικότητα τα λεφτά που διατίθενται μέσω του προϋπολογισμού της Περιφέρειας δεν επαρκούν για τη συντήρηση του. Και όσα δίνονται θα μπορούσαν να καλύψουν περισσότερες ανάγκες αν δεν πήγαιναν όλα σε εργολάβους, ενώ υπάρχουν και παρεμβάσεις που καθυστερούν χαρακτηριστικά. Διεκδικούμε όμως και σύγχρονη και ασφαλή σιδηροδρομική σύνδεση όλης της Π.Ε με τη Θεσσαλονίκη με τακτικά δρομολόγια και φθηνό εισιτήριο σε αντίθεση με τη σημερινή κατάσταση».

Ο Τάσος Βασιλακάκης υποψήφιος Δήμαρχος Παιονίας, στάθηκε στην ομιλία του λέγοντας:

Σιωνίδης και Γκουντενούδης κατόρθωσαν μέσα σε μια τετραετία μέσα από τη συνδιοίκηση τους να επιβάλλουν!

-- 200.000 € επιπλέον χρηματοδότηση του ΝΠΔΔ σε ετήσια βάση από τον προϋπολογισμό του Δήμου λόγω έλλειψης κρατικής χρηματοδότησης και έπεται συνέχεια.

-- 700.000 € επιπλέον δημοτικά τέλη και φόρους σε ετήσια βάση

-- 100.000 € μείωση δημοτικών τελών κάθε χρόνο σε βιομηχάνους της περιοχής.

-- Αποδέχτηκαν το δάνειο ύψους 800.000 € που είχε αποφασίσει η διοίκηση Γκουντενούδη για κατασκευή παιδικών χαρών που επίσης είναι ευθύνη του κράτους και το οποίο το 2017 ως αντιπολίτευση το είχαν καταψηφίσει.

-- Δεν διεκδικούν τα τέλη εξόρυξης που δικαιούται ο δήμος από το κράτος το οποίο έχει επιτρέψει την εκμετάλλευση αδρανών και άμμου της περιοχής, εξαιρετικής μάλιστα ποιότητας, σε επιχειρηματικούς ομίλους.

-- Επέκτειναν τη σύμβαση εκμετάλλευσης του νερού από τις πηγές του Πάικου, από μονοπώλιο που δραστηριοποιείται στον κλάδο, για άλλα 20 χρόνια επί του ευτελούς ποσού των 5.000 € το χρόνο ενώ το κάθε κυβικό πόσιμου νερού πωλείται σε τιμή ευκαιρίας.

-- Ανέχονται τη δέσμευση νερού του Πάϊκου από επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται είτε στην εμφιάλωση νερού, είτε στην εκμετάλλευση υδροηλεκτρικών εργοστασίων, επιτρέποντας έτσι να δεσμεύεται όλο και μεγαλύτερη ποσότητα νερού για επιχειρηματική εκμετάλλευση και όχι για ύδρευση ή άρδευση.

-- Εκμισθώνουν δημοτική περιουσία, επί πινακίου φακής, μερικών χιλιάδες ευρώ, σε μονοπωλιακούς ομίλους στον κλάδο τηλεπικοινωνιών για τοποθέτηση κεραιών και άλλων υποδομών.

-- Ανέχονται το πάγωμα των θεσμοθετημένων πόρων ΚΑΠ και ΣΑΤΑ για πάνω από μία δεκαετία. Ειδικά η ΣΑΤΑ για την κατασκευή έργων δεν ξεπερνά τα 600.000 €. Δηλαδή ούτε 30 € ανά κάτοικο που δεν φτάνουν ούτε για τη συντήρηση των υπαρχόντων υποδομών.

-- Εχουν μετατρέψει την περιοχή σε El dorado ανάπτυξης ΑΠΕ με ότι αυτό συνεπάγεται για το περιβάλλον και την οικονομία της περιοχής, ιδιαίτερα την αγροτική.

Τελικά το κράτος μας χρωστάει πολύ περισσότερα εκατομμύρια ευρώ από αυτά που δόθηκαν στο Δήμο Παιονίας, διαφημίζει η παράταξη του κ. Σιωνίδη και χειροκροτά κρυφά και φανερά η πράταξη του κ. Γκουντενούδη.

Επομένως η “Παιονία Ισχυρή” ή η “Παιονία της Προόδου” που υπόσχονται είναι η Παιονία των βιομηχάνων και των επιχειρηματιών.

Ως Λαική Συσπείρωση Παιονίας, ως ΚΚΕ, παλεύουμε για μια όμορφη Παιονία χωρίς ανέργους, χωρίς φτώχεια, χωρίς αρνητικά κοινωνικά φαινόμενα. Μια Παιονία που θα αγκαλιάζει τους νέους της και δεν θα τους διώχνει.Μια Παιονία που θα τους κάνει να καμαρώνουν για τον τόπο τους, θα τους εμπνέει να χτίσουν τη δική τους ζωή εδώ στον τόπο τους. Ο λαός μας και εδώ στην περιοχή παράγει τεράστιο πλούτο, τον οποίο τον εκμεταλλεύονται κάποιοι λίγοι, που ζουν μέσα στη χλιδή, τη στιγμή που ο λαός μας υποφέρει από την ενεργειακή φτώχεια, την ακρίβεια, τον πληθωρισμό.

Μπορούμε να αλλάξουμε τον αρνητικό συσχετισμό δύναμης και στο Δήμο Παιονίας.

Η ''Λαϊκή Συσπείρωση'', το ψηφοδέλτιό μας, ήδη εκφράζει ένα ρεύμα συμπόρευσης - αγώνα - αλλαγής στην περιοχή μας.Δεν μπορούν να μας σώσουν αυτοί που μας οδήγησαν εδώ σήμερα.

Καλούμε τον λαϊκό - εργατικό κόσμο που ζει στην Παιονία, με την ψήφο του να απαντήσει «αν θέλει δήμαρχο - διοίκηση - δήμο-Περιφέρεια που θα υπηρετεί την κυβέρνηση, τους εταίρους της ΕΕ, τα πολλά επιχειρηματικά συμφέροντα ή δήμο και Περιφέρεια που θα δουλεύει μαζί με το λαό της περιοχής, θα τον κινητοποιεί, θα διεκδικεί μαζί του, θα παλεύει από θέσεις αντιπολίτευσης τους ισχυρούς με κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες.

Στην διάρκεια και των δύο συγκεντρώσεων παρουσιάστηκαν επίσης και οι υποψήφιοι της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς με την «Λαϊκή Συσπείρωση» Κεντρικής Μακεδονίας και υποψήφιο Περιφερειάρχη τον Σωτήρη Αβραμόπουλο:

Θεόδωρος Αθανασιάδης, υπάλληλος της Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου Κιλκίς. Μέλος Αντιπροσωπείας ΤΕΕ ΤΚΜ, μέλος ΝΕ ΤΕΕ Κιλκίς, μέλος του ΔΣ Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Κιλκίς - Παιονίας, μέλος Εκτελεστικής Γραμματείας του ΝΤ Κιλκίς της ΑΔΕΔΥ.

Παρθένα (Μέμα), Τεμεκενίδου, συνταξιούχος υπάλληλος ΟΑΕΔ. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος και διετέλεσε πρόεδρος του Κέντρου Έρευνας Γυναικείων Θεμάτων και της Κίνησης Γυναικών Παντελεήμονα. Μέλος του Ελληνικού Φεμινιστικού Δικτύου «Τελέσιλλα» και της Αδέσμευτης Κίνησης Γυναικών. Υπήρξε συνδικαλίστρια όλα τα χρόνια του εργασιακού της βίου. Σπούδασε Εφαρμοσμένη Αγροοικολογία. Είναι μέλος της θεατρικής ομάδας «Πόλις» στο Κιλκίς.

Γιάννης Φαχουρίδης, αρχιτέκτονας μηχανικός, ελεύθερος επαγγελματίας. Δημοτικός σύμβουλος Δήμου Κιλκίς από το 2002, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης». Διετέλεσε πρόεδρος του Συλλόγου Μηχανικών Νομού Κιλκίς. Σήμερα είναι πρόεδρος του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Ν. Κιλκίς και εκλεγμένος στην αντιπροσωπεία του Πανελληνίου Συλλόγου Αρχιτεκτόνων.

Κωνσταντίνος Χαλίτσιος, φαρμακοποιός. Διετέλεσε δημοτικός σύμβουλος Κιλκίς από το 1986 έως το 1990. Επίσης νομαρχιακός σύμβουλος Κιλκίς την τετραετία 2006-2010. Υπήρξε επί σειρά εκλογικών αναμετρήσεων, υποψήφιος νομάρχης και υποψήφιος νομαρχιακός σύμβουλος, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς καθώς και υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στο νομό σε πολλές εκλογικές αναμετρήσεις.

Ειρήνη Χατζή, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Κ. Μακεδονίας και γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής Κιλκίς του ΚΚΕ. Αγρότισσα, παραγωγός, μέλος του ΔΣ Σωματείου Λαϊκών Αγορών Κιλκίς. Διετέλεσε πρόεδρος του Συλλόγου γυναικών Κιλκίς και του ΔΣ της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.