Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2023

ΕΠΙΤΕΛΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ: Αυτή η μάστιγα!

Της Παναγίτσας Μιχαήλου
Τις τελευταίες μέρες κάθε πρωί στα πάνελ η ίδια ιστορία.
"Φταίμε κι εμείς φταίτε κι εσείς φταίνε κι οι άλλοι.
Φταίμε κι εμείς φταίτε κι εσείς φταίει
κι ο Χατζηπετρης"

Οι ευθύνες μπαλάκι του πινγκ πονγκ από την Περιφέρεια στα Υπουργεία κι από τα Υπουργεία στην Περιφέρεια. Σηκωνεται μπόλικη σκόνη αλλά τη γνωστή κατασκευαστική κάνεις δεν την αγγίζει.

Λέτε να τους κρατάει απ' το μαζί τα φάγαμε; Μπάα.. γίνονται αυτά στην Ελλάδα;

Εν τω μεταξύ ο Θεσσαλικός κάμπος, ο σιτοβολώνας της κάποτε χώρας μας, έγινε μια απέραντη λασπουρια με χιλιάδες κουφάρια ζώων να σαπίζουν ακόμη άταφα, τη σοδειά κατεστραμμένη, ολόκληρα χωριά βυθισμένα στο νερό και άγνωστο αριθμό αγνοουμένων. 

Οι πλημμυρικοί χάρτες που αποτύπωναν εδώ και δυο χρόνια την τραγική προοπτική, καθως και οι προειδοποιήσεις του Εθνικού Αστεροσκοπείου, που θα έπρεπε να είχαν οδηγήσει σε έγκαιρη, και συντονισμένη εκκένωση της περιοχής γράφτηκαν στα σκαρπίνια των ανευθυνουπευθυνων και η εκκένωση αφέθηκε στο 112 και στο παρά πέντε, αφήνοντας για μέρες κρεμασμένους τους ανθρώπους στα κεραμίδια και στο φιλότιμο 80χρονων, που διατηρούν ακόμα, μέσα σ’ αυτή τη κτηνωδία, την ανθρωπιά τους. 

Τα ελικόπτερα στο Στεφανοβίκειο, αφού πρώτα χώθηκαν στη λάσπη, βαφτίστηκαν κατόπιν άχρηστα. Τα εκατοντάδες εκατομμύρια των αντιπλημμυρικών έγιναν άσφαλτος, και ζαρντινιέρες για να επανεκλεγούν οι τοπικοί αρχοντοχωριάτες που κάνουν εκ των προτέρων τα κουμάντά τους κι οι μαυραγορίτες κάνουν τώρα κομποδεμα απ΄την οδύνη του κόσμου.Ενω οι γνωστοί μεγαλοεργολάβοι της παρέας στήνουν, με απ' ευθείας αναθέσεις, νέο γλεντοκόπι.

Ο Έβρος, ο πιο ευάλωτος νομός κάηκε πέρσι και ο πολύς -μονο σε πάχος- Στυλιανίδής, δήλωνε πως αυτό δεν πρόκειται να ξανασυμβεί. Η φετινή φωτιά, που μαινόταν για είκοσι περίπου μέρες όμως έκανε τον Έβρο στάχτη..Στάχτη η Δαδιά, ο πνεύμονας της εγγύτερης Ευρασίας, στάχτη ο Θρακικός κάμπος, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, μαζί με το Θεσσαλικό όλεθρο, για την πρωτογενή παραγωγή, το ΑΕΠ και την επισιτιστική μας ανέχεια. 

Οι δε «συνοριοφύλακες», ένας υπόκοσμος διακινητών και μάτσο μπατριωτών γέμισαν σεντούκια με δολάρια και τουρκικες λίρες, αγόρασαν εκατοντάδες στρέμματα, έχτισαν βίλες και ποζάρουν περήφανοι δίπλα στην εξίσου περήφανη πρόεδρο της μπανανίας μας

Η Εύβοια, προηγήθηκε, ρημάχτηκε και τώρα κατανέμεται σε τιμάρια διαμοιρασμενη βορά στις εταιρίες της μεγάλης «πράσινης» μπίζνας.

Η Ροδος και η Κέρκυρα, οι ναυαρχίδες της βαριάς μας τουριστικής «βιομηχανίας», γέμισαν μαύρες τρύπες, ορατές απ’ το διάστημα, όπως εμείς βλέπουμε τις κηλίδες της Σελήνης.

Η Μαγνησία κατακάηκε, εγκαινιάζοντας την ιστορική πρωτοτυπία της ανατίναξης του στρατοπέδου της Αγχιάλου και πριν της δολοφονίας, με ωμή σωματική βία του Βασίλη Μάγγου απ’ τους προστάτες του πολίτη για να προστατευτεί η χωματερή των ευρωσκουπιδιών του μπαστουνόβλαχου δημαρχαιου.. που τώρα περιφέρεται σε μπουλτόζα, φωνάζοντας, «ήρθε το φαϊ» εβγάτε μισοπνιγμένοι και ψηφάτε με.

Το Πήλιο ο πανάρχαιος τόπος των Κενταύρων, κόπηκε σε χίλια κομμάτια.
Τα τρένα, που και στην πιο υπανάπτυκτη χώρα κυκλοφορούν με σχετική αξιοπρέπεια, αφέθηκαν στο «πάμε κι όπου πάει», με σταθμάρχες, παροπλισμενους φύλακες βιβλίων, πλην όμως κομματόσκυλα και μια «τηλεδιοίκηση» επιπέδου μαυροπίνακα. Τα Τέμπη και το φονικό τους, πνίγηκαν στη λάσπη και επτά μήνες μετά, η πλημμύρα έφερε στην επιφάνεια ανθρώπινα μέλη του πολύνεκρου εγκλήματος

Στα λιμάνια, τα ξεπουλημένα, το επιτελικό κράτος με τις άσπρες στολές και τα σιρίτια πίνει καφέ την ώρα που αναχωρούν τα καράβια-νεκροφόρες και ανενόχλητα, τα κτήνη που ντροπιάζουν τη ναυτοσύνη, δολοφονούν με την άνεση τουςγιατί νόμιζαν «πως ήταν ένας παλαβός, ένας μαύρος, ένας Πακιστανός». Διμοιρία Ναζιστών περνούν τα σύνορα, επελαυνουν ανενόχλητοι και δολοφονούν!! Και οι «προστάτες του πολίτη»,το βαρύ πυροβολικό της ψηφοδοσίας στη μαφία, εκεί σφυρίζει αδιαφορα, και στο Θεσσαλικό κάμπο πλακώνει στο ξύλο τους πλημμυροπαθείς.

Κι η δικαιοσύνη μας, ούτε ήλιος νοητός, ούτε μυρσίνη, μόνο μπόχα διαπλοκή, διαφθορά εξαγορά και συγκάλυψη.

Κι η καθημερινότητα μας ταινία γκραν γκινιολ μ απρόβλεπτο φινάλε.. squid game που ποντάρουν πάνω του διαδικτυακα οι πλούσιοι του κόσμου για το ποιος θα μεταλλαχθεί σε θηρίο της ζούγκλας δίχως μνήμη αξίες και ταυτότητα για να επιβιώσει..Κι εμείς δειλοί, μοιραίοι και άβουλοι, συμπεριφερόμαστε, σαν την κακοποιημένη γυναίκα που κλαίει και οδύρεται, βαριά μωλωπισμένη, μα μόλις συνέλθει λίγο πάλι ξεχνά και ανέχεται κάνοντας έτσι τον κακοποιητη της να πιστεύει ότι κατά βάθος τα θέλει ο @λος της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.