Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2023

Με σαφή μηνύματα για το δήμο, η Ημέρα χωρίς Αυτοκίνητο από τους Περιπατητές Κιλκίς

Δελτίο τύπου  Περιβαλλοντικού Συλλόγου Περιπατητών Κιλκίς
Στην προσπάθεια να κάνουν την κάθε μέρα χωρίς αυτοκίνητο στην μικρή μας πόλη περπάτησαν 4,4 χλμ για δέκατη φορά στο ευρύτερο κέντρο περνώντας από τα εμβληματικά σημεία Κρήνη Σαλάτς, Αυτροελληνική Καπναποθήκη, Παλιά Νομαρχία του 1896, Πολυάνειο Ωδείο του 1814, Δίδυμες Καπναποθήκες που επιμένουν διαχρονικά από ίδρυσης του Περιβαλλοντικού Συλλόγου το 2014 να αξιοποιηθούν για να αποτελέσουν πόλο έλξης επισκεπτών της πόλης. 

Σημειώνουμε πως κάθε Ιανουάριο υπαίθρια κόβουν την βασιλόπιτα με φόντο τα εμβληματικά σημεία του Κιλκίς του Σπηλαίου, του Ξινού Νερού και του αναψυκτηρίου Λόφος συμπεριλαμβανομένων. 

Επανέλαβαν την διαχρονική τους πρόταση για την πεζοδρόμηση του εμπορικού τρίγωνου που θα περιβάλλεται από ποδηλατόδρομο προτάσσοντας το περίγραμμα του στον στήθος των μπλουζών που φορούσαν. 

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Χρήστος Ανδρεανίδης στην αρχή αναφέρθηκε για τα οφέλη της πεζοπορίας ως του υγιεινότερου και οικονομικότερου τρόπου μετακίνησης και στις παράλληλες προτάσεις προς τον Δήμο που έγιναν και σε όλες τις σχετικές επιτροπές με πρώτη την μελέτη-κατασκευή ανατολικής περιφερειακής οδού και μελέτη για τον χαρακτηρισμό ως πλατείας για να χαρακτηριστεί το πράσινο της ως πράσινο για την αποφυγή καταπάτησης σου για ευτελείς ως ‘νόμιμους‘ λόγους. 

Με τον τρόπο αυτόν θα σταματήσουμε να ζούμε στην μόνη πόλη της χώρας που δεν είναι πεζόδρομος ο κεντρικός της εμπορικός δρόμος, δεν έχει ούτε δέκα μέτρα ποδηλατόδρομο και δεν είναι χαρακτηρισμένη ως πλατεία η κεντρική της Πλατεία Ειρήνης.













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.