Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 21 Αυγούστου 2023

Θαύμα η είσοδος της Χαϊντενxάιμ στη Βundesliga Γερμανίας

Γράφει ο Αβραμίδης Γε. Δημήτριος
Το όνειρο
Μια πόλη 50.000 κατοίκων στη Βάδη - Βυρτεμβέργη θα εκπροσωπείται από μια ομάδα που ανέβηκε για πρώτη φορά στην πρώτη κατηγορία της Γερμανίας ύστερα από την ίδρυσή της το 1846! Πρόκειται την Χαϊντενχάιμ και που την οδηγεί ο Φράνκ Σμιτ, κόουτς που βρίσκεται εκεί από το 2007! και την προπονεί από τότε που αγωνιζόταν στην Πέμπτη κατηγορία! Δεν είναι αυτή μια ενδιαφέρουσα ιστορία; (Κοφινάς Κ. 2023).

Όχι μόνο ο πρώτος προπονητής Frank Schmidt (49) βρίσκεται αιώνια στην υπηρεσία του αλλά και ο βοηθός Co Trainer Bernhard Raab συμπληρώνει την δέκατη χρονιά του. Ο συνάδελφός του Dieter Jarosch από το 2007. Ένα μεγαλύτερο στέλεχος (Urgestein) είναι ο Bernd Weng. O 53-χρονος είναι από το 1986 στην ομάδα και από το 2000 ανελλιπώς προπονητής τερματοφυλάκων. Επίσης ο Τeammanager Alexander Raaf βρίσκεται εδώ και 20 χρόνια στην ομάδα, διετέλεσε και βοηθός προπονητή του Schmid την περίοδο 2013 έως 2016 (Kicker Sonderheft Bundesliga 2023-2024).

Για να αποδειχθεί πως Υπομονή, Διάρκεια, Πίστη, Συνεργασία, Εμπιστοσύνη, Γνώση, Συνεχής Επιμόρφωση και Κατάρτιση, Επαγγελματισμός, θέληση και Δουλειά καθώς και Υποταγή και Ταπεινότητα όπου είναι πρέπον, είναι δυνατό να υπερπηδούν κάθε εμπόδιο και να οδηγήσουν στην επιτυχία!

Από τα χρόνια του Ε. Γκέραρντ, την υποδειγματική δουλειά που πραγματοποίησε στην ομάδα του ΟΦΗ του Ηράκλειου της Κρήτης σε προηγούμενες δεκαετίες, έχουμε να διδαχθούμε πάρα πάρα πολλά στοιχεία. Με τα λίγα να καταφέρνεις πολλά, τα μέγιστα δυνατά!

Η αντίθεση

Την ίδια ώρα μεγάλοι ίσως και τεράστιοι παραδοσιακοί σύλλογοι όπως η FC Schalke 04 με Μέσο Όρο 61.801 εισιτηρίων, η Hamburger SV με 57.000 χιλιάδες, η 1. FC Kaiserslautern 44.079, η Fortuna Dusseldorf 40.466, η ομάδα της πρωτεύουσας Hertha BSC Berlin με 40.075, η Βαυαρική 1 FC Nurnberg 30.012, κ.α., αγωνίζονται για πολλές και συνεχόμενες αγωνιστικές περιόδους στην 2. Bundesliga. 

Ομάδες που ως γνωστόν η κάθε μια έχει γράψει την δική της ιστορία στην ανώτερη Γερμανική ποδοσφαιρική κατηγορία. Επίσης ηχηρά ονόματα συναντάμε και στην 3. Bundesliga όπως για παράδειγμα τις: Arminia Bielefeld, TSV 1860 München, MSV Duisburg, Dynamo Dresden, SV Waldhof Mancheim κ.α. (Κicker.de)

Το βασικότερο είναι να γνωρίζεις με ποια ομάδα και με ποια δομή (Struktur) μπορώ να εργαστώ … Πως είναι στον λόγο ο προπονητής; πως είναι οι ποδοσφαιριστές μεταξύ τους; Έχουν την δίψα ή όχι; (Khedira S. 2023)



Πηγές:

Khedira Sami (2023): Έχουμε ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα διοίκησης (Fuehrungsproblem), Kicker Nr. 64, 7.8.2023. Σ. 16-20

Kicker Sonderheft Bundesliga 2023-2024: Εin Team nur mit Dauerbrennern, Ένα Τιμ με διαρκής πάθος S. 101.

Κοφινάς Κώστας (2023): … Το θαύμα της Χαϊντενxάιμ, Τα Νέα Κόσμος ΟΜΑΔΑ, 19-20.8.2023, Σ. 10

Αβραμίδης Γε. Δημήτριος
 M.Sc. Public Health & Sport - Εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής Εξειδικευμένη Μετεκπαίδευση Ποδοσφαίρου Deutsche Sporthochschule D.S.H.S. Köln Προπονητής Εκπαιδευτής Ποδοσφαίρου Ε.Π.Ο. UEFA B και D.F.B. B Lizenz Ε-mail: avramidisdimitris@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.